KDE Плазма 5.14.0

Podeli preko

KDE je objavio novu verziju Plazme 5.14, kao najnoviji verziju sa novim mogućnostima ovog popularnog desktop okruženja.

Plazma 5.14.0 donosi novi vidžet za podešavanje displeja i poboljšanu podršku za menjanje monitora, unapređeno upravljanje za jačinu zvuka, višestruka unapređenja u Discover menadžera za softver. Tu je i nastavak unapređenja na Wayland-u i dosta ispravki do sada uočenih grešaka.

Neka od unapređenja Wayland-a u Plazmi 5.14.0 uključuju ispravke za copy-paste između GTK i drugih aplikacija, nova okruženja za XDG-Shell i XDG-Output, unapređenja za KWin efekte i dr.

Zvaničnu najavu sa svim detaljima o novoj verziji možete pogledati na kde.org gde se nalaze i linkovi za preuzimanje. Potpuna lista izmena se može pogledati na changelog-u.

Očekuje se da će Linuks distribucije brzo ažurirati svoje pakete sa novom verzijom Plazme, a za nestrljive KDE je ažurirao Neon sa najnovijom Plazmom.

3 komentar(a) o “KDE Плазма 5.14.0”

  1. Inače, danas je rođendan KDE-u, i to 22 po redu. Čestitke ! Zanimljiv tekst tim povodom, sa dosta podataka o slavnoj prošlosti ovog grafičkog okruženja možete pogledati na sajtu itsfoss.com

  2. I dok mi dlanom od dlan evo i Plazme 5.14.2. Generalno još stabilnije i pouzdanije izdanje, sa ažuriranim firmware-om i boljom podrškom za sve popularniji Snap u Plasma Discover menadžeru za softver. Naravno, tu su i ispravke uočenih grešaka uz druga manja unapređena. Kompletni changelog.

Komentari su zatvoreni.