KDE Plazma 5.14.0

Подели преко

KDE je објавио нову верзију Плазме 5.14, као најновији верзију са новим могућностима овог популарног десктоп окружења.

Плазма 5.14.0 доноси нови виџет за подешавање дисплеја и побољшану подршку за мењање монитора, унапређено управљање за јачину звука, вишеструка унапређења у Discover менаџера за софтвер. Ту је и наставак унапређења на Wayland-у и доста исправки до сада уочених грешака.

Нека од унапређења Wayland-а у Плазми 5.14.0 укључују исправке за copy-paste између GTK и других апликација, нова окружења за XDG-Shell и XDG-Output, унапређења за KWin ефекте и др.

Званичну најаву са свим детаљима о новој верзији можете погледати на kde.org где се налазе и линкови за преузимање. Потпуна листа измена се може погледати на changelog-у.

Очекује се да ће Линукс дистрибуције брзо ажурирати своје пакете са новом верзијом Плазме, а за нестрљиве KDE je ажурирао Неон са најновијом Плазмом.

3 komentar(a) o “KDE Plazma 5.14.0”

  1. Иначе, данас је рођендан KDE-у, и то 22 по реду. Честитке ! Занимљив текст тим поводом, са доста података о славној прошлости овог графичког окружења можете погледати на сајту itsfoss.com

  2. И док ми дланом од длан ево и Плазме 5.14.2. Генерално још стабилније и поузданије издање, са ажурираним firmware-ом и бољом подршком за све популарнији Snap у Plasma Discover менаџеру за софтвер. Наравно, ту су и исправке уочених грешака уз друга мања унапређена. Комплетни changelog.

Komentari su zatvoreni.