Google pokrenuo Android market

Подели преко

Prilikom prezentacije Androida 3.0 Google je objavio i početak rada zvaničnog Android Marketa. Jedan od osnovnih nedostataka Android platforme se konačno ispravlja. Doduše, postojala su nezavisna rešenja poput appbrain-a ali zvanično, aplikacije su mogule da se preuzimaju samo diretkno preko Android aplikacije na samom telefonu. Sada je moguće instalaciju izvršiti preko web pretraživača direktno na telefon. Sam Android Market ne nudi preuzimanje .apk fajlova, pa ukoliko neko želi da preuzme aplikacije da ih naknadno instalira (tj. bez korišćenja internet konekcije na telefonu) moraće i dalje da fajlove skida na sajtovima kreatora pojedinih aplikacija, ili na nekim od popularnih sajtova, poput getandroidstuff.com.

large_android_market.jpg   large_android_market_2.jpg  large_android_market_3.jpg

Android Market sada omogućava pristup aplikacija sa drugih uređaja poput desktop računara, netbook-va, tebleta, itd. Dostupno je preko 200.000 aplikacija, kako besplatnih tako i onih koje se plaćaju.

Kada smo već kod plaćanja, kao deo nove web prodavnice, Google je unapredio Google unapređeni sistem koji omogućava smeštanja brojeva kreditnih kartica i drugih podataka u individualni nalog na Google-u uz one-click sistem kupovinea uskoro će biti moguće kupovati i direktno iz samih aplikacija, poput virtuelnih kredita i dodataka u igricama

Ako ste već kupili i/ili instalirali neke od Android aplikacije, one će biti vidljive na vašem Google nalogu. Inače, Google je predstavio i 20-tak pre-verzija optimizovanih aplikacija za Android 3 (Honeycomb) mada nije objavio tačan datum izlaska ove verzije Androida za tablete.

Više informacija na Google blogu