Off-Topic

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 543 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Slack 12.0 i kompajliranje KDE-ovih programa #64171
  Off-Topic
  Učesnik

  Ave N.Kotnik & NSCrew  O0

  kao odgovor na: Slack 12.0 i kompajliranje KDE-ovih programa #64169
  Off-Topic
  Učesnik

  installpkg mesa-bla-bla-trutj  O0

  bila je mesa tu od samog pochetka, ali upropastilo je loshe drushtvo iz ATI-jeve trovachnice !!!

  kao odgovor na: Slack 12.0 i kompajliranje KDE-ovih programa #64168
  Off-Topic
  Učesnik

  Koristim i nV, ali na drugoj mashini, ali neko mi reche da se ATI opravio, a i ranije sam ga vozio, do dushe ne ovakav krsh 9200 vetj 100% fglrx ne podrzani RV200 na R7500, gde sam josh onda pod messa driverima ganjao 3Ddesktop, ali eto, bilo nekad, sad mi i ovaj radeon za x.org potera X kao sa totalno rashtelovanom rezolucijom, a ne daj Boze da mu dodam Option za AGPMod ili AGPFW…. tada mu coold reboot ne gine !!!

  kao odgovor na: Slack 12.0 i kompajliranje KDE-ovih programa #64166
  Off-Topic
  Učesnik

  Kao da sam to vetj negde izgooglao, ali ne znam kako da ga primenim, samo da ne moram u sourceu da trazim redove s deklirisanim LDFLAGS, a shto se tiche mesa komponente u X orgu, sigurno je tu, jedino ako ga nadobudni fglrx nije pretvorio u djubre, a kroz proces deinstalacije zaboravio da sve vrati u ispravno stanje,  shto me i ne bi chudilo, jer to je ATI-jevo smetje oduvek i radilo nativ linux (mesa driveru) !
  Dzabe i ako je xorg 7.2, kada mu i navedem tu verziju xorg-a tokom instlacije, startx kaze da je u pitanju neka 1.4.3 verzija x.orga i da fglrx koji hotju da uchitam sa tom 7.2 verzijom nije ono shto se ohekuje !!!

  >:( Ogadio mi se i ATI i ova Patrickova pred mortalna zaostavshtina  >:D !

  Aj ovako, ovo dobijam kada:
  root@Backy:/usr/src/yakuake-2.8# sdl-config –libs
  -L/usr/lib -Wl,-rpath,/usr/lib -lSDL -lpthread

  A ovo ad probam “kompletan” red koji si mi ostavio ovde;
  root@Backy:/usr/src/yakuake-2.8# `sdl-config –libs`-lSDL_image -lGL /usr/X11R6/lib/libGLU.so -lfmod -s
  bash: -L/usr/lib: No such file or directory

  Bash sad da nemam /usr/lib malo je ne mogutje ?  😉

  kao odgovor na: Nova grafička tema (test) #34156
  Off-Topic
  Učesnik

  Imam jedno pitanje/predlog, moze li se u okviru tema ili na koju vec foru ponuditi i opcija za optimizaciju zeljene rezolucije, recimo 800×600 ili chak i manje, sa 16b bojom ili vec nekako, jer kad sam u Mozilli na svojoj preklapachi pomerio zoom na 75% tj. sve umanjio do ne chitljivosti, imao sam samo umanjena slova, dok je razmak u tabelama ostao ne promenjen, a mozda chak dodati i optimizacija za konzolne browsere, shta mislite o tome, da kad se isti identifikuje, da dobije LOGIN SCREEN, i onda redom za prelazenje iz kontrole u kontrolu (ao kroz Xmenije), a nisam mogao ni da se logujem kroz links –accept-all-cockies ili to beshe lynks u glavnom nece, stoji i ne mrda (Bilo kakav how-to, skripta ili vec samo da proradi za Linuxo.org) .

  kao odgovor na: Knoppix i Xine #34198
  Off-Topic
  Učesnik

  Ako si sam sklepao kantu, mogao si da se potrudish i za 2-5e da kupish neki nazovi ili ti vrlo HDD od 500Mb, i da ga pripremish kao SWAP (cfdisk /dev/hdx), meni su se na malko jachoj konfiguracili (imala je GF MX4000 sa 64MB na AGP 4X), da nece ni da chuje za xine sve dok nisam napravio Swap file ( man mkswap; swapon; dd), e onda je sve proradilo, i to samo tako, a kad pogledam kroz top shta radi swap, prosto mi milina kad vidim da ga je neshto uopshte i nachelo, a poshto je to mozda malko cimanje kroz Knopix (kad vidi 256MB ni ne nudi ti da napravish swap), jer i FAT particije tretira samo ro, dok mu pre explicitnog mounta ne promenish tu stavku u /etc/fstab ili je pak dodash sa -o rw, recimo na Linuxo Live to je po defaultu (rw za sve FAT particije) , nisam probao njegov xine niti mplayer, ali mi je celokupan rad mnogo lakshi, mozda bi mogao da ponudi i mlayer kroz init 4 (uz po koji skriptu za lakshe pushtanje filmova), a meni je trebao samo OpenOffice.

  kao odgovor na: Linux i satelitski net #34173
  Off-Topic
  Učesnik

  Ajde kad se vec budesh organizovao, cimni i mene, poshto ne kapiram o chemu se tachno radi na onom BizarNet ili kako vec, pa ti ako pohvatash konce shta i kako, javi, ima nekih providera i kod nas, chini mi se da su neki u Sm.Palanci a uslugu daju preko Astre, a Hotbird bi nam bio najlakshi, mada smo tu vec na samom rubu signala, ne vidoh na kom su satelitu ovi sa gore pomenutog linka. Mozda ce trebati i tanjir dvometrash, jer su standardni 120 vrlo ogranicheni.

  Pogledaj na ES imaju chitav forum i podforum posvecen ovoj temi, a mozda bi mogli i ovde da postavimo How-To, al prvo da vidimo How.

  kao odgovor na: Linux i satelitski net #34168
  Off-Topic
  Učesnik

  Da ne bude rekla kazala, za sve to tj. za dvb_eth0 ti je dovoljan 2.4.22 kernel, dok za HDTV morash imati 2.6.11 i da molish Boga, mada verujem da je SuSe tu ne nadmashan, nisam probao, ali po svim forumima i u samoj instalaciji imash pregrsht DVB -bla,bla,bla.

  Pomenuti device dvb_eth0, ali se po instalaciji drajvera pojavio, i formalno bio upotrebljiv kroz dvb_net, nisam imao kako da ga probam, dok je pomenuti HDTV bio prioritet koji se zbog nedostatka /dev/dvb/frontend i josh jedno 4 devicea od ukupno potrebnih 7 nije bio funkcionalan. U principu trebalo je da bude kao kod Ljube, T-610 + SS2, ali sve je zatajilo poshto je Cooler povuko 2000XP u vechna lovishta, a poshto je juche osvanuo Sempron2200, pricha se moze ponoviti, za vishe informacija mozesh videti: http://www.linuxtv.org

  kao odgovor na: Bluetooth help??? #29371
  Off-Topic
  Učesnik

  Opet cu da smaram, opet i opet dok god se neko ne zainteresuje, dakle postoji neki vec davno napushteni projekat Bluewire i to odmah poshto su u igru ushli KDE & GNOME, a evo me na sourceforge kako vec pola sata pokushava da ischupa neshto vezano za istoimeni projekat, dakle, ako li neko zna gde mogu da iskopam zaboravljene projekte neka mi pomogne, jer mi SF bash i nesluti na uspeh, bash me zaintrigiralo. Screenshoot mi govori da je na nivou Xpdf-a, a da sad budem ucenjen da zbog necheg tako rundimentarnog kao shto je BT moram da imam i libgnomeui…. ❗

  kao odgovor na: Bluetooth help??? #29369
  Off-Topic
  Učesnik

  Kljuchna rech u Google: “bluetooth on linux” i prvi link na koji naletish, i negde pri dnu, kad vidish shta se nalazi pod linkom iza teksta: “Bluetooth hardware support for BlueZ”, ili ti: http://www.holtmann.org/linux/bluetooth/devices.html, mozda i shvatite zashto i ne radi, probajte, nece da shkodi.

  BTW: ima li odgovora na moje prethodno pitanje, kako do Bluetooth-a bez X-a recimo ???

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 543 ukupno)