Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Zvuk na Slackweru
- This topic has 15 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 7 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
23. јануар 2007. у 9:04 pm #8292laserjatУчесник
Nemam uopste zvuka na Slacku.Zvucna mi je integrisana Realtek alc883 codec na maticnoj ploci Gigabyte.
Kad pokrenem alsaconf dobijem no supported PnP or PCI card found.Jel moguce uopste da ovo proradi?
23. јануар 2007. у 11:07 pm #51830djuxУчесникDa li ti je instaliran alsa-driver (ako koristis 2.4.xx kernel) ?
23. јануар 2007. у 11:31 pm #51831laserjatУчесникDa koristim kernel 2.4.33. ali ne znam da li mi je instalisan taj driver.Kako da proverim?
Sve je po defaultu tek sto sam instalirao slack jel se to automatski instalira?23. јануар 2007. у 11:44 pm #51832djuxУчесникAko si isao full install treblo bi da ti je instalirana. Inace se nalazi u /slackware/l
24. јануар 2007. у 10:05 am #51833NostromoУчесникDa koristim kernel 2.4.33. ali ne znam da li mi je instalisan taj driver.Kako da proverim?
Mozes da proveris koji su ti paketi instaliarni na masini u /var/log/packages. O0
24. јануар 2007. у 11:00 am #51834MladenIsakovicУчесникDruže, batali proveravanje, nego se uloguj kao root u konzolu i kucaj
alsaconf
Dalje će ti se samo ‘kasti’ 🙂24. јануар 2007. у 12:15 pm #51835laserjatУчесникUkogujem se kao root odmah na pocetku kucam alsaconf pise mi ” searching card database ” i izbaci mi “No supported Pnp or PCI card found Would you like to probe legacy ISA cound card chips”? Ja kazem YES. Pita me nesto kao ” Probing legacy might make your system unstable” .Ja kazem ok nema veze 🙂
Izbaci mi “Please select drivers to probe” i ima nekih 8 drajvera ja ih sve oznacim i stisnem ok.Zatim izbaci “Shall I try all posible DMA and IRQ combinatios”.
Ja stisnem Yes.I onda to potraje neko vreme i izbaci mi da “no legacy card found”.I to je odprilike to.
Sta to treba da znaci?24. јануар 2007. у 1:08 pm #51836djuxУчесникhttp://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=202555
Izgleda da ima nekih problema sa Realtek ALC883 chipset-om i alsom
24. јануар 2007. у 3:13 pm #51837MladenIsakovicУчесникUkogujem se kao root odmah na pocetku kucam alsaconf pise mi ” searching card database ” i izbaci mi “No supported Pnp or PCI card found Would you like to probe legacy ISA cound card chips”? Ja kazem YES. Pita me nesto kao ” Probing legacy might make your system unstable” .
Prilikom instalacije, da li si odabrao full install, ili ne? Naleteo sam jednom na isto to što se tebi desilo, ali na sistemu nije bio instaliran kernel-source. Kada sam ga instalirao, i ponovo pokrenuo alsa-conf, pronašao je zvučnu i sve je proradilo.
E sad, uvek možeš da pokušaš da sam svučeš najnoviju verziju ALSA-e i ručno kompajliraš :-24. јануар 2007. у 3:19 pm #51838laserjatУчесникIsao sam na FULL install.Upravo skidam alsa 1.0.13
Nisam bas siguran sta bi trebao da radim kad ih skinem tj. kako sada ide instalacija? -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.