Ono sto mislim je da moras na netu da skines linux driver (nadam se da postoji) za dati sata kontroler, pa da onda ides na custom instalaciju, pa preko diskete instaliras dati drajver za vreme instalacije.
Kod svake distribucije je drugacije kod fedore je koliko se secam za vreme boota instalacije ukucas “dd” (valjda skracenica od disk drajver) i tako mu naznacis da imas neke eksterne drajvere.
probacu samo jos da skinem live cd suse (upravo ga skidam) da vidim dal ce to uopste da radi za ostalo sam preveliki laik da bih mogo sam da probam. stvarno sam hteo da se prebacim na linux ali eto mozda sa nekom novom konfiguracijom. nemam ja zivaca da molim linux da se instalira. ako nece nece 😡
Nisam siguran da ću biti od pomoći ali ja sam uspešno instalirao Mandrivu 2007 na sličnu mašinu.Sata disk je bio 160 gb isto maxtor ,AM2 ploča sa VIA čipsetom.
@100fast: proveri da li ti je u BIOS ukljucen raid boot rom. Ako jeste postavi doticnu na disabled.
Verovatno ti ta opcija pravi probleme. Na istoj ploci vozim sve moguce distribucije, a ovo sada, pisem, upravo, iz OpenSUSE 10.2
Pozdrav.
P.S. Na K8N4-E imam prikaceno 3 SATA, 1 PATA i 2 DVD rezaca i nema nikakvih problema kada je raid boot rom opcija postavljena na disabled.