Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Zasto bre tolko sporo???
- This topic has 9 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
24. децембар 2004. у 7:08 pm #4602Mr_PingvinУчесник
Trenutno koristim mandrake 10.0 koji sam nabavio od prijatelja, kernel se lepo ukompajlovao sve je lepo proradilo i windows nisam koristio jedno mesec dana. ALI zivci su poceli da mi popustaju kad je odjednom sistem usporio. treba mi jedno 10 sek da startujem XMMS, a koristim i Office.org koji je extra spor…..Probao sam i SOT Office mada ni to nije dalo nekih rezultata.
Imam prilicno solidnu makinu PIV 1.7 512mb ram i 120Gb HDD. dok mi XP leti brzinom svetlosti ali puca kao lud za linux nemam primedbi mada mi radi jako sporo….
Da li je problem u distribuciji??? Da li postoji neki Office za linux koji se brze startuje i brze otvara dokumente?
24. децембар 2004. у 8:16 pm #23381IgorPetrovicУчесникNa toj konfiguraciji bi trebalo da radi odlično. Otvori tabelu procesa i vidi šta ti jede resurse (ako koristiš KDE Ctrl+ Esc). I pogasi sve servise koji ti nisu potrebni, iz Mandrake Control Centra.
A što se tiče Office paketa, probaj AbiWord i Gnumeric, fino rade a brzi su.
24. децембар 2004. у 9:32 pm #23382SiouxУчесникMandrake ne spada u munje.Ako hoćeš brzinu pređi na Slack , Gentoo , …Ali sve ima svoju cenu.
Što se tiče Open Office on je rađen komplet u Java-i pa je malo sporiji.Mislim da može da se ubrza preko sopstvenih podešavanja ali će slušati u pozadini i blago koristiti resurse sistema i kad ne radi.24. децембар 2004. у 9:39 pm #23383densУчесникŠto se tiče Open Office on je rađen komplet u Java-i pa je malo sporiji
Ovo prvi put cujem… Ako i radi u javi onda ne koristi JRE, da ne kazem da radi i kad nemas java runt time env. instaliran na masini sto je pomalo cudnozar ne?
Pise li to negde? Nacitao sam se po OpenOffice forumu kojecega i nikad nisam video da je neko pomenuo javu…
Ipak, ko zna, mozda mi je promaklo…
24. децембар 2004. у 10:39 pm #23384SiouxУчесникStar Office
24. децембар 2004. у 10:46 pm #23385kmilosУчесникStar Office
Nije ni Star Office Java aplikacija, ali je mozda i meni nesto promaklo… 🙂
25. децембар 2004. у 12:32 am #23386BryceУчесникProgramski jezici koji su upotrebljeni u Open Office-u koliko sam upoznat, su Star Office Basic, Java, VB/Delphi, C++ i XML.
26. децембар 2004. у 2:06 am #23387popeyeГлавни мајсторIma dodataka koji su rađeni u Javi, ali osnova je C++. Pogotovo nema VB-a.
Pričamo o nekom “opensource”-u, a nikad niste pogledali kod.
26. децембар 2004. у 8:34 am #23388tomajaГлавни мајсторImam prilicno solidnu makinu PIV 1.7 512mb ram i 120Gb HDD. dok mi XP leti brzinom svetlosti ali puca kao lud za linux nemam primedbi mada mi radi jako sporo….
Da li je problem u distribuciji??? Da li postoji neki Office za linux koji se brze startuje i brze otvara dokumente?
AKo ti je masina radila ok ceo mesec onda je problem nastao verovatno pri
nekom tvom prckanju oko sistemskih podesavanja. ISkljuci nepotrebne servise a takodje pogledaj pomocu naredbe top u konzoli sta ti od podgnutih procesa guta navise procesorskog vremena i memorije.Sto se tice OpenOffice-a postoje posebno iskopajlirane verzije za recimo KDE okruzenje koji primetno brze radi.
linux4life
29. децембар 2004. у 8:20 pm #23389MoneoУчесникEh…….
Open Office se bogami podize sporo pod skoro svim distroima……
Probano na MDK,RH,Gentoo-u,FreeBSD-u,Slackware-u,Ubuntu-u
Logicno je da je spor sam Office a ne OS!
Sam Office se podize sporo,ali radi savim zadovoljavjucom brzinom…..
Slicno vazi i za Mozillu…..
Inace,programi koje sam naveo se pod WinXP,pod kojim sam ih takodje koristio,podizu jedno 2x brze,a sami programi rade istom brzinom kao i pod linxom!Da ne bude zabune-nisam ja nikakav ljubitelj Win-a,ali tako je,mada bi trebalo da bude obrnuto!
@Sioux-potpuno se slazem-MDK je pravi sporac kado su pitanju Gentoo,BSD,a pogotovu Slack ili Debian(takdje licni utisci)-ubedljivo najbrzi distroi koje sam probao su Slack i Ubuntu(koji se bazira na Debian SID-u)-jednog dana bi voleo da konacno isprobam Debian Sarge ali treba pljunuti lovu za cca 14cd-ova!
@Mr Pingvin-verovatno te koci neki proces koji ti trosi resurse-treba ubiti gada preko KDE system monitoringa i sve bi trebalo da dodje na svoje mesto-jer kao sto si sam naveo, sistem ti je do skora radio OK!
Ako te nervira Office,poslusaj Igorov savet i probaj Abi Word(podize se bezmalo za 4-5 sekundi) i sasvim je dovoljan ako nemas neke ekstra prohteve!
CU!
Heavy Metal+Blind Guardian rules! -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.