Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Zar je bas toliko komplikovano?
- This topic has 9 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 5 months раније by stivi.
-
АуторЧланци
-
13. јул 2003. у 2:19 pm #2742stiviУчесник
Nabavio sam externi modem, prikljucio ga podesio i naravno radi. Ali neznam kako da se konektujem na internet. Sve sam probao (wvdial, kppp, xisp) ali nista. Da li treba da se pisu neki skriptovi za pppd ili sta?
Jel’ moze neko bas detaljno uputstvo za povezivanje.
Veza mi obicno pukne kod logovanja (greska 16).Hvala
13. јул 2003. у 3:00 pm #12710tomajaГлавни мајсторPDobro proveri sve parametre koje unosis za konekciju.. Takodje, probaj a se konektujes preko drugog provajdera.
linux4life
13. јул 2003. у 4:42 pm #12711LjubaУчесникTo to je externi modem ne zna? i da je hardverski. Naime ja sam imao geniusov externi winmodem, to je najgora mogu? varijanta. Ina? sam skoro siguran da je to u pitanju, jer da je hardverski, ne bi smelo da ima bilo kakav problem. Napii koji je modem u pitanju, tj. na sajtu proizvoa? i na sajtu distribucije (Mdk ili suse) vidi ta to ima i da li je podrano.
14. јул 2003. у 11:59 am #12712stiviУчесникModem je sigurno hardverski. Izgleda da je bilo problema sa njim (nisam jos siguran). Danas cu da preinstaliram Mandraka pa me interesuje da li kod podesavanja parametra za internet konekciju u kppp treba i da podesim neke fajlove rucno? Mislim na fajlove vezane za pppd.
14. јул 2003. у 4:39 pm #12713popeyeГлавни мајсторJesi li povezao /dev/modem na serijski port na koji si prikljucio modem?
Na primer, ako ti je modem na COM2 (kao root):
ln -s /dev/ttyS1 /dev/modem
Nakon toga pokreni minicom iz konzole, pa pokuzaj par komandi.
15. јул 2003. у 8:08 am #12714stiviУчесникTo je sve u redu. Modem je na com 1 i iz minicom-a se konektujem gde hocu, ali sto se tice interneta tu je problem. Uglavnom mi stane kod logovanja. Da li treba da se nesto dodatno podesava u pppd fajlovima?
15. јул 2003. у 2:57 pm #12715popeyeГлавни мајсторNe, sva podesavanja radis u kppp ili wvdial-u, zavisno koji od njih koristis za povezivanje.
16. јул 2003. у 7:07 am #12716stiviУчесникKada poku?am da se konektujem iz kppp stane kod “starting pppd”. I tu pukne veza. To je i kao root i kao user. Mislim da sam za taj problem i pro?itao negde.
A kada poku?am iz wvdial, posle konekcije nemogu da ukucam naredbu u terminalu. Tj. nemam prompt.
A iz xisp mi u startu prijavi da nemam pppd.Tako?e me interesuje kako da dodelim useru neke root osobine. Tj. da mo?e da koristi neke programe i da mo?e da pristupi nekim servisima (recimo da mo?e da mountuje itd.). Da li to mo?e preko webmina?
Hvala
16. јул 2003. у 7:38 am #12717SlsimicУчесникU /etc/ppp/ nadji “pap-secrets” i “chap-secrets”
i tu imas
#client_____hostname_________IP
username___*____________sifra___________*unesi ispod toga svoj username i sifru da izgleda kao gore i zvezdice ispod hostname i IP ili stavi IP adresu svog provajdera
meni je to resilo problem na MDK sa KPPP (linije naravno ne postoje ali forum pojede Space-ove i TABove)…znaci uravnavaj sa TABom16. јул 2003. у 9:48 pm #12718stiviУчесникSto se tice modem i interneta problem je resen preinstalacijom MND 9.1. Ali i dalje ne mogu da se konektujem preko wvdial-a kao user. Pri pokretanju mi kaze da je device zauzet. Sta da radim?
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.