Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Zakljucano
- This topic has 6 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
Vlaja.
-
AutorČlanci
-
2. novembra 2003. u 5:56 pm #3003
BrokeBody
UčesnikKada slusam neku muziku na CD-u i kada zavrsim sa slusanjem jedini nacin da izvucem CD napolje je da ponovo podignem sistem(MDK 9.2).Pojavi mi se neki katanac na ikoni za CD-ROM i nemogu da ga otkljucam.Kliknem na unmount ali nista.Sta da radim?I jos nesto, mogu da slusam mp3 disc ali ne znam kako da pustim Audio disc?
Hvala.2. novembra 2003. u 6:14 pm #14244tomaja
Glavni majstorNe znam koji program koristis za slusanje muzike. ali ako koristis kscd onda u samom programu imas taster za izbacivanje diskova.
AudioCD se ne monitaraju pa ih tako ne mozes i demonitrati.
MOze se desiti da program ostena aktivan i u tom slucaju sve dok se program ne isljuci ne mozes da otovris CD. U konzoli konadom ps -aux
Disk mozes izbaciti i komandom eject , npr. u konzoli mozes ukucatieject -r /mnt/cdrom
ili zatvoriti CD sa
eject -t /mnt/cdrom
linux4life
2. novembra 2003. u 6:25 pm #14245BrokeBody
UčesnikKoristim XMMS i jos uvek isto.
2. novembra 2003. u 7:31 pm #14246popeye
Glavni majstorKucaj (kao root):
# fuser -v /mnt/cdrom
Kako pokreces xmms? Da mozda u konzoli ne usetas na /mnt/cdrom?
2. novembra 2003. u 8:06 pm #14247BrokeBody
UčesnikMa jok, pokrenem ga iz start menija, pa malo levo, desno, gore, dole i nadjem ga.Sto?
3. novembra 2003. u 12:23 am #14248popeye
Glavni majstorZato sto sistem ne moze da demontira uredjaj ako ga nesto koristi.
Na primer ukljucen ti je xmms ili si se u konzoli naredbom cd /mnt/cdrom pozicionirao na cd. Zatvori xmms, zatvori konzole (terminale) i probaj da demontiras.
3. novembra 2003. u 1:23 pm #14249Vlaja
UčesnikAudio cd mozes da slusas u xmms ako ides na : open- url i pratis putanju do cdroma(/mnt/cdrom). Na mdk 9.1 radi isto kao u winamp-u ali uz update koji se nalazi na jednom od update cd-ova.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.