Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › (za mene) nereshiv problem instaliranja 2 soft. modema
- This topic has 36 odgovora, 10 glasova, and was last updated 20 years, 2 months ranije by
NemanjaPi.
-
AutorČlanci
-
15. oktobar 2005. u 5:14 pm #35570
NemanjaPi
UčesnikJa sam i otishao na dajler(gnome ppp) i tu ima opcija ditekt modem, pa kada kliknem na autoditekt on kazhe da ne mozhe da ga prepozna. Zatim sam probao sa svim onim portovima da pozovem, ali nicht.
Pretpostavljao sam da je potrebno samo da ga ushtekam i da tje on raditi..
Ako postoji neka veb strana koja opisuje nameshtanje hardverskih modema onda me molim vas uputite na nju!
Hvala!
15. oktobar 2005. u 5:29 pm #35571LYb
UčesnikE daj, stvarno, ako te mrzi da menjas kodni raspored, makar batali te imbecilosti tipa ć – tj i š – sh. I ja preskacem tvoje poruke, ali ne iz nekog inata, vec me zaista smara da lagano citam da bih video sta je pisac hteo da kaze. Ili menjaj kodni raspored ili izbacuj te nenormalne kombinacije. Ako ti je BAS stalo da budes standardizovan po ascii-ju, onda koristi TANJUG-ov standard (ma koliko i on bio imbecilan, makar je standard):
ž – zz
š – ss
đ – dj
č – cc
ć – chSad vidis kako je meni, silom prilika naviknutiom da na poslu koristim TANJUG-ov standard – kad ti napises ‘chak’, mislio si ‘čak’, ali ja to citam kao ‘ćak’.
(to sto to, kao, ima smisla kada bi englez citao nema veze sa zivotom).Menjaj kodni raspored, koristi obican ascii, ali nemoj da izmisljas svoj standard.
15. oktobar 2005. u 7:30 pm #35572NemanjaPi
UčesnikVolim da pishem kako se meni svidja.
Ukoliko je nekome problem da chita porukice koje ostavljam ovde slobodno neka ih preskochi.
To shto si ti navikao na Tanjugov standard je za svaku pohvalu, ali mislim da tje omladina(koje mislim da je vishe na ovom forumu) pre shvatiti tj ch i ostalo pre cc itd.
Pozdrav!
16. oktobar 2005. u 2:58 am #35573LYb
Učesnik“Dobro, Pantitju” 😛
Preskacem od sad pa nadalje.
16. oktobar 2005. u 3:24 pm #35574dare023
UčesnikConfigure Your Computer > Network&internet>New Connection
Dalje isprati čarobnjaka i potrudi se malo.
😕29. oktobar 2005. u 9:59 am #35575NemanjaPi
UčesnikPosle mnoshtva peripetija digao sam ruke ubunta instalirao mendrejk 10.
Ubachio sam dzhek iz hard. modema u serijski port, ali kada udjem u configureyourcomputer =>> network&internet =>> new connection pa ja izaberem modem, on mi automatski daje da izaberem samo conexant 56k modem i md563 HaM, a oba su softverska.
Naravno daje mi opciju ruchnog izabiranja porta, ali poshto sam ja neznalica ne znam koji je od ovih portova koji su mi ponudjeni. Vrednosti se kretju od ttySo(Com1) do ttyS7(Com8).
Hvala!
29. oktobar 2005. u 10:41 am #35576kmilos
UčesnikNaravno daje mi opciju ruchnog izabiranja porta, ali poshto sam ja neznalica ne znam koji je od ovih portova koji su mi ponudjeni. Vrednosti se kretju od ttySo(Com1) do ttyS7(Com8).
Nije ti palo na pamet da primeniš stari dobri metod eliminacije? Biće mislim dovoljno da probaš prva četiri (ttzS0–3, dakle broj nula, a ne slovo “o”)…
Najviše se nauči kad sam čačkaš 😉
29. oktobar 2005. u 11:09 am #35577NemanjaPi
UčesnikTakodzhe se najvishe i pokvari:) Znam iz lichnog iskustva. A opet ko pita ne skita.
Sad tju da chachkam (mechku) pa tju javiti ako padne sistem:D
29. oktobar 2005. u 12:28 pm #35578NemanjaPi
UčesnikVraga!
Isprobao sam sve kombinejshne i niti jedna netje da radi- kazhe modem busy.
29. oktobar 2005. u 12:50 pm #35579worky
UčesnikUbachio sam dzhek iz hard. modema u serijski port, ali kada udjem u configureyourcomputer =>> network&internet =>> new connection
Zaboravi ovo gore,tako neces nikada podesiti modem,ni softverski ni hardverski.
Pokreni kppp i idi na manual setup , ima na forumu detaljnih uputstava sa
slikama o podesavanju kppp, kada kliknes na Query modem ,ako on ne reaguje
uradi kao rut iz konzole sledece: ln -s /dev/ttyS0 (ili ttyS1 ) /dev/modem ,i to
je ceo postupak instalacije serijskog modema. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.