Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › XPDE graficko okruzenje.
- This topic has 12 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
31. мај 2004. у 11:56 pm #3780BRANKKOМодератор
XPDE graficko okruzenje.
Link se odavno nalazi u Download sekciji (Linuxo) sajta.
Ja sam ga ‘skinuo’, instalirao i dugo je stajao na mom kompu.
XPDe je inace graficko okruzenje za Linux distribucije, a ideja njegovih realizatora je da se interfejs (interface) Windowsa
XP prenese na LinuxOS.
Na taj nacin bi mnogi ljudi koji bi zeleli da koriste Linux, ali su navikli na Windows, pa ne mogu da se navikavaju da novo
okruzenje, bili u mogucnosti da komotno predju na novu platformu.
Projekat je jos uvek u BETA fazi i radi se na njegovom doterivanju, ali uprkos tome je poceo da hvata publicitet.
Na sajtu ‘Linux.net – Desktop Linux Plethora.’ se nalazi ‘Poll’ za glasanje:
“What is your favorite X environment ?”
u cijoj se listi nalaze: KDE, GNOME, i XPDE…Ja imam predlog da se mi lepo skupimo u jednu ekipu i da pomognemo momcima koji ga razvijaju… kako bi cela stvar sto pre
bila gotova, i kako bi se mogao ugraditi u neki nas projekat (Poput ‘Linuxo Live’)
Sta mislite o tome?
1. јун 2004. у 1:04 pm #19320brainkillaУчесникDa pomazemo razvijanju interfejsa winXP na Linuxu? Zasto Apple ne radi to? Razlog je isti kao i kod Linuxa – nasa graficka okruzenja su mnogo bolja…pa ko hoce da se prilagodjava ok, a ko nece, windows je i dalje tu…
1. јун 2004. у 1:11 pm #19321NobУчесникma kakvo win okruzenje?? ja sam prvenstveno lin uzeo zbog izgleda, a kasnije otkrio njegove ostale prednosti..
1. јун 2004. у 1:51 pm #19322vladeckУчесникnemoj da ste glupi Srbi: apple je izmislio tab pages, windows je nastavio da ga koristi, sada i linux interfejs i svi OSovi imaju tab pages – neko kuka kako je to neko vec izmislio a nije na linuxu? ne cujem? neko? da bi nesto napredovalo, iskoristimo najbolje od postojeceg i unapredimo ga – tako radi matematika, hemija, fizika, biologija i sav prirodni svet! 👿 zamislite kada bi poceli da uvodimo kablovksi internet i onda vi pocnete da vicete: ahh, pa to je neko drugi izmislio i aktivno koristi! glupo!
1. јун 2004. у 2:10 pm #19323DuffmanУчесникXPDE graficko okruzenje.
Link se odavno nalazi u Download sekciji (Linuxo) sajta.
Ja sam ga ‘skinuo’, instalirao i dugo je stajao na mom kompu.
XPDe je inace graficko okruzenje za Linux distribucije, a ideja njegovih realizatora je da se interfejs (interface) Windowsa
XP prenese na LinuxOS.
Na taj nacin bi mnogi ljudi koji bi zeleli da koriste Linux, ali su navikli na Windows, pa ne mogu da se navikavaju da novo
okruzenje, bili u mogucnosti da komotno predju na novu platformu.
Projekat je jos uvek u BETA fazi i radi se na njegovom doterivanju, ali uprkos tome je poceo da hvata publicitet.
Na sajtu ‘Linux.net – Desktop Linux Plethora.’ se nalazi ‘Poll’ za glasanje:
“What is your favorite X environment ?”
u cijoj se listi nalaze: KDE, GNOME, i XPDE…
Ja imam predlog da se mi lepo skupimo u jednu ekipu i da pomognemo momcima koji ga razvijaju… kako bi cela stvar sto pre bila gotova, i kako bi se mogao ugraditi u neki nas projekat (Poput ‘Linuxo Live’)
Sta mislite o tome?Ja licno smatram da je KDE i Gnome kruzenje 10^10 (deset na deseti) puta lepse od XP, ali ako ce to pomoci da se ljudi prihvate Linuxa, to je mala cena, tako da bi ja podrzao ideju ali nemam znanja u programiranju, ni para (:() , tako da ti od mene nema puno pomoci 🙄 Ja iskreno mislim da bi bilo bolje neko cool looking DE, a ne interface wind$
PS. Mislim da bi blio problema oko autorskih prava s obzirom sto mikrosoft vija sve sto najmanje podseca na win.1. јун 2004. у 3:12 pm #193241. јун 2004. у 6:36 pm #19325BRANKKOМодераторOK i ja sam vise za varijantu da se odradi neko cool okruzenje za Linux (i da se upotrebi sve najbolje od svih), ali ljudi u Linuxu vide izbor, mogu da biraju sta ce da im bude na masini…
WinXP interface bi pomogao mnogima da predju na LinuxOS, a kasnije kada malo ovladaju njime i sami ce shvatiti da je KDE (i GNOME) mnogo bolje.
Dakle ‘prelzano resenje’.Sto se tice znanja o programiranju:
Svako moze da pomogne, npr. da prevodi i prekucava help i sl. (za to nije potrebno neko preterano znanje…) Mnogi su to vec radili…Svako je od pomoci, cak i ako nekome pokazes kako sve to izgleda pa se njemu zasvidja i pocne da koristi Linux…
1. јун 2004. у 11:33 pm #19326brainkillaУчесникnemoj da ste glupi Srbi: apple je izmislio tab pages, windows je nastavio da ga koristi, sada i linux interfejs i svi OSovi imaju tab pages – neko kuka kako je to neko vec izmislio a nije na linuxu? ne cujem? neko? da bi nesto napredovalo, iskoristimo najbolje od postojeceg i unapredimo ga – tako radi matematika, hemija, fizika, biologija i sav prirodni svet! 👿 zamislite kada bi poceli da uvodimo kablovksi internet i onda vi pocnete da vicete: ahh, pa to je neko drugi izmislio i aktivno koristi! glupo!
Pa, dragi prosveceni i napredni pametnjakovicu koji nisi Srbin, postoji velika razlika izmedju onoga sto se zove graficko resenje – tab pages, scroll, fajl menadzer sa dva prozora – i potpunog kopiranja izgleda drugog OS-a, narocito kad je u pitanju winXP, koji je svakom sa malo ukusa neverovatno ruzan. Plasticna operacije Linuxu nije potrebna, posebno s obzirom da ima KDE i Gnome koji odlicno izgledaju, i relativno su laki za koriscenje, uz malo truda.
2. јун 2004. у 11:41 am #19327vladeckУчесникPa, dragi prosveceni i napredni pametnjakovicu koji nisi Srbin…
jesam Srbin 🙂 Ali, ne mozemo ocekivati da korisnike Windowsa sok terapijama okrenemo koriscenju daleko boljeg Linux (i njegovih okruzenja KDE i GNOME); mnogi od njih nisu nesto tehnicki potkovani, iako koriste racunare za uobicajene stvari – promena okruzenja za njih jeste sok i prelazno resenje za upoznavanje sa Linuxom jeste nesto VEOMA slicno (i sto kopira do odredjene granice) Windows sminku. Vremenom ce nauciti vise o KDEu i GNOMEu; u krajnjem slucaju ostace na XPDE, ali ce zauvek koristiti Linux 8)
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio ili naljutio 😳2. јун 2004. у 12:52 pm #19328brainkillaУчесникNisam uvredjen 😉 , ali ti je stav bio malo bezveze; sto se tice prelaska – veruj mi da su reakcije tih win korisnika ili “ovo uopste nije kao moj komp 😮 ” ili “bah, iskopirali su winXP”, tako da je najbolje resenje za te ljude pristup koji ima Lindows/Linspire – trimovani KDE i ikonice My Computer/My Documents na desktopu, pa im je interesantno i da koriste i da istrazuju. Just my 2 cents…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.