Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › XMMS
- This topic has 10 одговора, 4 гласа, and was last updated 22 years, 1 month раније by
Off-Topic.
-
АуторЧланци
-
5. август 2004. у 5:00 pm #4059
Off-Topic
УчесникKako mogu da dockujem xmms, tj da ga ubacim u prosirenje ili aplet za taskbar (da bude recimo kao u SuSe9.0)????
MDK9.1
7. август 2004. у 7:31 pm #20656popac
УчесникDesni taste na taskbarr, Add> Aplication button > Multimedia > Music >xmms
7. август 2004. у 9:09 pm #20657Off-Topic
УчесникMa jock to, nego da ga strpam u task bar dok radi, to je vljda neki aplet ili prosirenje, dakle radi i lici na minijaturni xmms, a nema ga u tasku nego ko recimo aumix ili kpp kad se konektuje, dakle jos jednom zivi i radi ali mi nezulja ni desktop ni task.
Kod SuSe postoji takva opcija u samom xmms-u, preturih ceo xmms-ov sajt ali nigde plug-in-a ili cega vec, ili ja neznam kako da ga nadjem7. август 2004. у 9:43 pm #20658popac
УчесникA, sad kontam sta si teo, al sad ne znam ni odgovor 😳 Nikad nisam ni video kako izgleda SUSE, pa… 😆
7. август 2004. у 10:21 pm #20659Off-Topic
УчесникPravo da ti kazem i izgleda, samo sto ne verujem da u njemu moze da zivi user, barem meni nije uspelo, tj. nema sanse da koristim prokleti lucent (koji radi samo pod njim i to posle svakog treceg restarta), ako nisi root, sve sto ti treba imas i u KDE, ali ipak je to Mecka koju moras da opravljas samo fabrickim alatima, dok u Bubu slekovacu mozes da ubudzis i motor od Porshea ako mu to nije po defoult-u, meni ipak vise leze francuska vozila tj. sve je naopacke, a da budzis kernel (masinu) iz 4-ke u Ajkulu nema sanse ni ako probas iz Zabe u Ajkulu (i nako im je uname samo za 1 minor razlike), dakle to tije sto tije (tockovi na tri srafa) pa vozi…
8. август 2004. у 12:36 pm #20660bp21000
УчесникKako mogu da dockujem xmms, tj da ga ubacim u prosirenje ili aplet za taskbar (da bude recimo kao u SuSe9.0)????
MDK9.1
Na MDK 10 Powerpack ima plugin zvani xmms-status koji otprilike radi to sto ti hoces.
Za MDK 9.1 pokusaj do dobijes vise informacija na ovom linku:
http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idpl/1099258/com/xmms-status-plugin-1.0-3mdk.i586.rpm.html
8. август 2004. у 1:12 pm #20661Off-Topic
УчесникDobra for samo sto to ipak nije to, i ne uklanja mi ga iz task bara-a, samo mi jos prosiri sitemsku kazetu.
Da budem precizniji, pa sad ko prepozna ili razume…
To zauzima taskbar ali svojim skinom za tu svrhu, i potpuno je isti xmms-u dok je u onom mnimalnom rezimu, ipak pre bih rekao da je to neko prosirenje za KDE negoli dodatak za XMMS, u svakom slucaju hvala.9. август 2004. у 12:39 am #20662bp21000
УчесникHej, Off-Topic, ja sam ti rekao da je to samo otprilike (priblizno) ono sto ti trazis. Mogao sam pretpostaviti da ces ovako da reagujes, ali nazalost, nista bolje nisam nasao. A da je dobra fora – zaista jeste.
Ako bas hoces program koji ce potpuno ispuniti ovaj tvoj zahtev (a pritom koristis KDE okruzenje), onda umesto xmms-a, probaj JuK. Ovaj program je sastavni deo KDE 3.2.x (verzija 2.0). A ti pokusaj da skines raniju verziju za MDK 9.1 sa ovog linka (pa javi kako i da li radi):
ftp://ftp.chg.ru/.7/X11/kde-apps/Multimedia/Audio/Music/JuK/mandrake-9.1/juk-1.1-2tex.i586.rpm
(negde oko 160KB)A ovde ces dobiti vise informacija o mogucnostima programa:
9. август 2004. у 7:42 am #20663Off-Topic
УчесникMa daj covece, i ovo je super, HVALA TI U SVAKOM SLUCAJU, ima sve svoje zasto, recimo da cu sad da probam i taj JUK, pa da vidim sta je.
HVALA
11. август 2004. у 2:31 am #20664DVSoftware
Учесникdesni na taskbar -> add -> applet -> media control
zatim idesh desni na to pa configure
i podesish da radi sa xmms
mislim da je to to shto trazhish
ja to redovno koristim -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.