Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Xcdroast-ATAPI-scsi emulacija?
- This topic has 14 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 1 month ranije by
ak-87.
-
AutorČlanci
-
10. jul 2005. u 10:08 am #30112
kmilos
UčesnikJe’ ti ono “hda=ide-scsi” kod Debiana stvarno u novom redu ili je forum zeznuo? Treba da je sve u jednom redu za kernel. Ako jeste, procesljaj dmesg malo detaljnije da vidis zasto ga odbacuje.
Inace, na 2.6 kernelima ne bi trebalo da ti je potrebna SCSI emulacija jer je ATAPI dosta poboljsan…
10. jul 2005. u 10:16 am #30113popac
UčesnikU suštini si sve lepo podesio, ne znam što ne bi radelo. Probaj modprobe ide-scsi.
Imaš dve mogućnosti. Prva da i ide-scsi i ide-cd ubaciš u kernel pa da podesiš grub.conf fajl kao što već jesi. Druga je da ubaciš podršku kao module i da ih učitaš kad ti trebaju. Meni se prva više sviđa. I da stvarno nemoraš da koristiš ide-scsi na 2.6.* kernelu
10. jul 2005. u 10:35 am #30114ak-87
UčesnikJe’ ti ono “hda=ide-scsi” kod Debiana stvarno u novom redu ili je forum zeznuo?
Da,sve je u jednom redu.Ajd probacu nesto od toga sto ste mi ponudili,ali ak ne bude islo,necu se ni muciti,kad na 2.6.x kernelu ne smeta previse.Hvala!
10. jul 2005. u 11:01 am #30115kmilos
UčesnikKod mene je malo uza stranica pa je prebacio u sledeci, ok je onda.
Da, moguce je i da ide-scsi nije kompilovan u kernel vec je kao modul, a da onda nije prisutan ni i u initrd-u… U svakom slucaju nema veze jer bi na 2.6 kernelu sve trebalo da radi bez toga.16. jul 2005. u 11:21 am #30116ak-87
UčesnikKompajlirao sam novi kernel na Debian-u,medjutim ukljucio sam podrsku za ide-scsi kao modul.Ubacio sam red u /etc/modules,a potom pokrenuo xcdroast i fino mi ga je prepoznao,medjutim sad postoji sledeci problem>>>
Kad ubacim obican (data) CD ili DVD,nece da ga montira.Ispise sledecu poruku
[code]mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/scd0,
missing codepage or other error
In some cases useful info is found in syslog – try
dmesg | tail or so[/code]
Podesio sam fino u /etc/fstab-u da cita /dev/scd0,a ne hda,ali sad nece da cita uopste cd-ove(DVD)…
Evo sta izbaci sa $dmesg | tail[code]attempt to access beyond end of device
sr0: rw=0, want=68, limit=4
isofs_fill_super: bread failed, dev=sr0, iso_blknum=16, block=16
attempt to access beyond end of device
PPP Deflate Compression module registered
attempt to access beyond end of device
[/code]Kernel je : 2.6.12.2
P.S.
Znam da ste mi napomenuli da podrska za scsi nije potrebna na 2.6.x kernelu,probao sam rezati CD ali prijavi mi mali milion gresaka… -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.