- This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
ZivicAleksandar.
-
AutorČlanci
-
5. januara 2004. u 8:48 pm #3240
SFilip
UčesnikInstalirao sam MDK 9.2 download edition(3 CD-a), ali kada sam pri kraju instalacije(sazetak) podesavao grafiku dobio sam gresku da treba da promenim neke opcije. Pokusavao sam na mnogo nacina, ali uvek ista greska. Na kraju sam kliknuo odustani i ostavio ga tako kako je sam podesio. Kada posle uspesne instalacije pokrenuo disk, X se nije pokrenuo. Probao sam sa startx, ali uvek dobija neku gresku. Koristim ATI Radeon 9000PRO VIVO sa Fujitsu ErgoPro x174. Sta da radim?
6. januara 2004. u 2:52 am #16359nVideo
UčesnikTaj radeon ima tri izlaza na sebi VGA, DVI i SVIDEO
Samo jedan sme da bude aktivan znaci jedan monitor bez tv-a ili jos jednog monitora.
Gurni samo monitor u graficku i radice iscupaj sve ostalo.
Ako to nece imas na ovom sajtu na home stranici link za jedan FTP za Mdk9.2 tu su ti rpm paketi za novije ati kartice probaj pa javi sta je bilo.6. januara 2004. u 11:52 am #16360SFilip
UčesnikPocupao sam sve sto je bilo ukljuceno i sad sve lepo radi. Ipak imam nekoliko pitanja:
1. Mogu li nekako da drzim ukljucene sve kablove(TV in i TV out), a da mi Linux lepo radi?
2. Upisao sam u /etc/fstab [code]/dev/sda1 /mnt/usb vfat user,noauto[/code] (tako su mi rekli u jednom forumu o RH) i napravio ikonu za montiranje USB Flash-a kao novi HD. Sve lepo radi osim sto ne mogu da ga montiram dvoklikom nego moram desni klik pa akcije pa onda mount. Kada to uradim dobijam jos jednu ikonu sa natpisom /mnt/usb koja nestaje kada uradim unmount. Kako da izbacim tu ikonu i kako da montiram usb dvoklikom?
3. Kada boot-ujem linux dobijam mnogo vise opcija nego kada sam imao stari racunar: linux sbs(ili slicno), linux… Ovaj prvi je po defaultu pa ja uvek boot-ujem njega.
4. Da li ti ATI driveri rade? Ja uvek volim da ubacim novi driver proizvodjaca, ali nesto se na forumu pominjalo da ti driveri ne rade. Inace sve radi, cak i zahtevne 3D igre.
5. Malo sam cackao po mdk kontrolnom centru i video da ima tri ATI Radeon: normalan(Radeon) i dva sa necim u zagradi. Po defaultu je bio jedan od ta dva sa zagradom, ali ja sam stavio na Radeon i sve lepo radi.
6. januara 2004. u 1:03 pm #16361ZivicAleksandar
UčesnikA sta ce ti uopste ijedna jedina ikona na desktopu, a pogotovu za montiranje-demontiranje hardvera, to mi lici na onaj My Documents, pa jos kad ga otvori kroz Explorer(brrrrrrr!!!!), isto ko i MDK kroz Konqeror.
Lepo desni klik na desktop pa mu pronadji opcije kroz konfigurisanje radne povrsine, da ti ne prikazuje montirani/demontirani hardver, snacices se vec nekako.
Al za ATI ima da imas ili monitor ili TV pa ti biraj ili-ili.
Kod mene je Lilo pun do daske kipe mu opcije na sve strane, kako mu instaliram neki driver tako eto ti nove opcije, kako mu instaliram Source, opet, gcc-ove opet. Ti vidi sta ti oni rade, pogledaj u /etc/lilo.conf
na koji su direktorijum napatovane, pa ako mislis da ti netrebaju ti ih odatle obrisi (mislim na opciju, a ne na fajl)
Pa poteraj posle toga lilo -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.