Odlucio sam da poslusam Popca i da probam Audacious 😉
Skinuo sam novu verziju sa linuxpackages i equilizer koji sam importovao iz Winamp-a radi besprekorno sa mp3,ogg i wma formatima,za razliku od Xmms-a gde radi samo za mp3 i AmaroK-a gde nece da radi uopste vec samo stisa zvuk(xine plugin)koji se cuje bolje i kvalitetnije bez equilizer-a(??)
Audacious koristi gtk 2.0,po defaultu je imao plug-in-ove za mp3 i wma,poseduje veoma skladan interfejs(doradjen u odnosu na Xmms),moze da koristi Xmms plugin-ove, skinove i Winamp 2.x skinove,a zauzima daleko manje resursa od AmaroK-a(oko 23MB naspram 100MB),koji je znao i da mi pukne bez nekog vidnog razloga par puta(v1.4.3)
Takodje,Audacious se aktivno razvija i redovno izlaze nove verzije za razliku od BMP-a i Xmms-a sto je plus…
Paket Audacious-a za Fedoru koji sam skinuo preko Yuma sadrzi pride zaista cool plugin-ove u “paketu” npr. SID Play ili midi player itd.
Sto se mene tice-nasao sam audio player koji mi odgovara-AmaroK mi je oduvek bio previse glomazan,fancy i saren,a ima i decije bolesti koje ce u buducnosti verovatno biti ispravljene…
Sve u svemu-topla preporuka….