Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › wireless ne radi :/
- This topic has 23 odgovora, 11 glasova, and was last updated 18 years, 5 months ranije by
Vladimir.
-
AutorČlanci
-
1. oktobar 2007. u 5:01 pm #63058
GoranSTX
Učesnikznam da nije do linux-a ali me interesuje jel zna neko sta je:) kabal je 15m antena je na vrhu kuce antene se vide i izmedju njih nema nishta nikakvo drvo ili bil0 sta … a udaljenost izmedju moje antene i ap-a je oko 4km;/
Mogao bih da stavim glavu na panj da ti je kabal “pojeo” signal. Ladan ko Zmiče je u pravu. Evo ti za orijentaciju: ja se kacim na AP udaljen ~7km, koristim Sabacku grid antenu od 24dB i 1m CFD200 wireless kabla (a ni taj nije najbolji, ima i CFD400), sve to je nakaceno na wireless PCI kartu u nekoj pentium dvojci i stoji na potkrovlju. Odatle ide obicak cat 5e LAN kabal do mog kompa.
Wireless moze da bude dobar nacin da covek prevremeno osedi, ali ako se dovoljno ulozi (znaci nista bez para) i dobro namesti, nije ni tako los (naravno, dosta zavisi i od samog provajdera)
1. oktobar 2007. u 5:40 pm #63059bOSKE
Učesnikgoranstx pa i ja mislim da je kabal ali nisam bio siguran… taj retardirani kabal sam dobio sa antenom … :/ ima jedan lik istu antenu i kabal ali ne znam koliko mu je dugacak(nemojte biti dvosmisleni) i kod njega radi 🙂 trenutno mi je puno da dajem 2000 za taj crni kabl kasnije mozda da a kad bi skratio ovaj sta mislite da li bi radil0 posto mi i ne treba 15 metara kabla…
1. oktobar 2007. u 6:06 pm #63060GoranSTX
UčesnikAko ga dovoljno skratis (naravno, mislim na kabal) mozda bi i dobio neki signal… Ali ne bih bio previse siguran da ce to stabilno raditi… 🙁
1. oktobar 2007. u 6:14 pm #63061bOSKE
Učesnikpa meni ne treba vishe od 8 metara tog kabla.. pa neka,samo da radi sad sam u bedaku sa parama a kad budem imao kupicu drugi kabal 🙂 hvala ljudi 🙂
1. oktobar 2007. u 6:40 pm #63062Guster
UčesnikMožda će pomoći malo zdrave seljačke logike:
1. Kad sam nabavljao opremu za wireless, bili su standardni kablovi između antene i AP-a od 3, 5 i 7 metara. Više od 7 nije bilo jer bi se gubio signal. I nije bio običan kabl, nego neki standardni baš za to.
2. Nisam nabavljao opremu dok nisam bio siguran da neko blizu mene hvata signal i koristi normalno wireless.
3. Prepisao sam sve parametre od komšije koji koristi tu spravu, računajući da će raditi kod mene, ako radi kod njega.
Jesam li bio od koristi?
1. oktobar 2007. u 6:41 pm #63063debelizmaj
UčesnikJa imam 15 metara kabla i prilikom postavljanja su mi rekli da je to neka maksimalna duzina koja ce da sljaka, asve preko toga jok. Ali meni je acesspoint udaljen 200 metara od antene. Tako da , krati taj kabli ako mozes 😀
U windowsu nece sam da ti sljaka wireless, moras da uneses parametre veze, ip, mask,dns… i na kraju odaberes acess point na koji se kacis. Ime tog pointa je zapravo ssid, moj se na primer zove VojvodinaOnLine
Acess point ces izabrati u programcetu koje ti se instaliralo sa drajverima, ako u listi (verovatno pod survey) imas svog provajdera, klikni na njega ili probaj connect ili tako nesto…
Ako uspes da se konektujes na konju si, lako cemo linux da sredimo
pitaj sta ti nije jasno, imao sam tu nesrecu da sam mecku rodio sa raznim karticama i raznim antenama i OSovima
1. oktobar 2007. u 7:33 pm #63064bOSKE
Učesnikkoliko sam ja cuo preko 10 metara kabal gubi signal i te gluposti …instalirani su drajveri i dali su mi ti likovi parametre al dzabe kad ne vidi ni jednu mrezu… 🙁 hvala u svakom slucaju probacu da skratim kabal pa cu videti da li radi :0
2. oktobar 2007. u 10:07 am #63065mtm76
UčesnikMali savjet: vrati opremu ako možeš, i počasti sebe i drugare pivom. Znam da ti je stalo da dobiješ bolji i jeftiniji internet, ali nećeš ga sigurno dobiti na ovaj način. Gledaj kako da nabaviš ADSL.
2. oktobar 2007. u 11:50 am #63066bOSKE
Učesnikja zivim u lacarku to je selo pored sremske mitrovice. za mitrovicu su pricali da ce dobiti adsl godinu dana pa je dobila tek pre par meseci a tako su sad poceli i za lacarak za par meseci ce biti ovo ono 🙂 kad dodje prodacu opremu i prikljucicu se na adsl… trenutno je ovo najbolje resesnje bolje i to nego da idem sa modemom na net i da placam bruka tel. racun :0
4. oktobar 2007. u 10:18 am #63067bOSKE
Učesnikcisto da kazem da sam skratio kabal.Uhvatio sam jednom neku mrezu i sad o5 sve po starom.. :/ >:(
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.