Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Wine problem
- This topic has 7 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
Moneo.
-
AutorČlanci
-
23. avgusta 2004. u 8:36 am #4129
Moneo
UčesnikZdravo!
Kako konfigurisati Wine(dobio sam ga uz MDK10)?Probao sam da pustim neke igre ali nista!Sve sam isprobao i preturio i nisam uspeo da uradim nista!Generalno,da li bi mogao neko da mi ukratko kaze kao da konfigurisem wine(instant podesavanje-u nekoliko koraka i da pustim igru)Skinuo sam i uputstvo ali je prilicno konfuzno(pocetnik sam!)
Hocu da pustim konkretno Fallout,u kojem na jebenom WinXP zvuk secka(imam SB Audigy-ne verujem da je to problem!),doduse igra je starija(’97 godina),a na linuxu sam je poterao na CrossOver Officu,ali se vuce kao crevo,tastatura ne reaguje,ali ZVUK RADI SAVRSENO(i to na igri koja je pravljena za win-toliko o kompatibilnosti XP shita!)
P.S Koristim MDK 10 Official,i da li je potrebno skinuti za wine drajver za Ati(posedujem radeon 8500LE),ili su dovoljni i drajveri iz MDK 10(napominjem da mi Tux Racer i ostale igre rade dobro,te da je MDK prepoznao i konfigurisao graficku automatski!)
Help!
CU!
SEPULTURA rules!23. avgusta 2004. u 10:06 am #20937boki_88
UčesnikТо што ти сецка мозда значи да немас инсталиране драјвере за графичку карту. Ако ти је MDk Official PowerPack онда ти је све већ инсталирано али ако није PowerPack мораш скинути драјвере са нета.
Само да додам да сам и ја релативно почетник али мислим да је проблем у графичкој.23. avgusta 2004. u 2:24 pm #20938Moneo
UčesnikHi!Koristim MDK 10 Official PowerPack!Desktop igre tipa Stones,Maelstorm, i i ArmageTrona rade dobro!Pretpostavljam da su pri instalaciji sistema,drajveri za ati(8500LE) automatski instalirani!Interesuje me kao da pokrenem(instant-u nekoliko koraka!),neku igru u wine-u!
Bye!23. avgusta 2004. u 6:02 pm #20939popac
UčesnikPusti Tuxracer-a ilii Chromiuma, ako secka nemas instaliran drajver, Igre koje si nbrojao ne seckaju ni bez drajvera 😆
23. avgusta 2004. u 7:20 pm #20940Moneo
UčesnikTux Racer i Chromium mi rade bez problema!Znaci drajveri su tu!
Kako pustiti igru iz wine-a,treba mi kratko podesavanje u nekoliko koraka-instant ,jer meni nije uspelo za rukom,i pored uputstva koje sam skinuo sa neta(svo mi je konfuzno!)
Cu!
SEPULTURA rules24. avgusta 2004. u 1:58 pm #20941popac
UčesnikSkini Winetools u njemu imas sva moguca podesavanja
Za igre ti je najbolji program cedega, ali se placa! (mada tu su mali pirati) 😆
24. avgusta 2004. u 2:36 pm #20942sKELEton
UčesnikAko hoces samo da teras igre probaj i W I N E X 3… tera jedno 60% igara…
SEPULTURA, NAILBOMB, SOULFLY RULES!!! 😆
24. avgusta 2004. u 2:44 pm #20943Moneo
UčesnikThanks!
Vidim ima metalaca!Pa lepoooo…..
Probacu,pa cu vam javiti….
CU!
P.S Heavy Metal rules!
Uvek SEPULTURA(ali stara sa Maxom-zakon!) -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.