Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Wine i Call of Duty 1 i 2CD-how to?
- This topic has 10 одговора, 7 гласова, and was last updated 11 years раније by atrila.
-
АуторЧланци
-
14. фебруар 2010. у 11:27 am #11746BaroneУчесник
Koliko vidim Call of Duty treba da radi preko Wine.
Imam sledeci problem.
Pokrenem instalaciju preko wine, i sve lepo traje dok ne izbaci poruku-> ubaci disk 2 za nastavak instalacije.
Medjutim, nikako da otvorim cd plejer i izbacim prvi disk. Cak izbacuje upozorenje da je nemoguce unmount drajva… Naravno kada prekinem instalaciju, izbacim disk normalno.. dok u instalaciji sistem je zbunjen.
da dodam da dobro sljaka na win xp-> iz prve bez problema instalirano. Zatim sam pokusao da je pokrenem iz windowsa(tamo instalirao)-sa C particije. Medjutim stalno izbacuje poruku ubaci cd i pokreni aplikaciju iako je disk unutra.
Kako se na wine instaliraju igre sa 2 cd-a?. U pitanju je igra iz 2003. 🙂
Probao sa wine 1.0.1, zatim instalirao i najnoviju verziju, a instalirao i wine-doors
Imam ubuntu 8.1014. фебруар 2010. у 11:40 am #83136АнонимниГостInstaliraj – play on linux- programce pa probaj sa njim, trebalo bi da radi.
14. фебруар 2010. у 1:16 pm #83137BaroneУчесникNe mogu bas da probam danas :'(, ali ono sto sam video je da ima Call 2 i 4, a nema 1 da instalira… Iz liste “Install”.
Ima dosta naslova. 😮14. фебруар 2010. у 2:27 pm #83138DrLove73УчесникA ti skini skriptu za COD 2 pa je prepravi (vidi na sajtu) da pokrece COD 1 🙂
I onda je postuj tamo da mogu da je ubace.
14. фебруар 2010. у 3:48 pm #83139AndersenУчесникAko vec nisi, probaj da pokrenes “setup” tako sto neces “ulaziti” na cd, nego “iz daljine”, mozda ne moze da ga umountuje zato sto si usao u direktorijum na disku koji pokusavas da izbacis.
Ako i tako nece, ja bih onda probao potpuno da izmestim setup.exe sa diska (kopiram negde na “sigurno”), pa da ga pokrenem sa te druge lokacije.14. фебруар 2010. у 4:01 pm #83140MladenIsakovicУчесникCoD1 nemam, Cod2 igram na linuxu već godinama, ali ja imam DVD verziju, ne znam kakva je tvoja. Elem, ova DVD verzija može da se iskopira negde na hard, pa sa setup.exe instaliraš kao sa diska, ja mislim da bi trebalo da može i ta tvoja. Probaj…
14. фебруар 2010. у 5:10 pm #83141kosmiУчесникKoliko vidim Call of Duty treba da radi preko Wine.
Imam sledeci problem.
Pokrenem instalaciju preko wine, i sve lepo traje dok ne izbaci poruku-> ubaci disk 2 za nastavak instalacije.
Medjutim, nikako da otvorim cd plejer i izbacim prvi disk. Cak izbacuje upozorenje da je nemoguce unmount drajva… Naravno kada prekinem instalaciju, izbacim disk normalno.. dok u instalaciji sistem je zbunjen.U posebnoj konzoli ukucaj:
[code]wine eject x: [/code]
i izbaciće ga :).I to ti je to – CD je napolju 😀 A zbunjen je zbog SafeDisc 3 copyprotectiona >:D, ne zbog samog izbacivanja diska O0, tako da zaboravi gornju komandu 😀 ona šljaka u velikom broju slučajeva, ali samo kada se ne naleti na neki obskuran copyprotection :police:.
da dodam da dobro sljaka na win xp-> iz prve bez problema instalirano. Zatim sam pokusao da je pokrenem iz windowsa(tamo instalirao)-sa C particije. Medjutim stalno izbacuje poruku ubaci cd i pokreni aplikaciju iako je disk unutra. Kako se na wine instaliraju igre sa 2 cd-a?. U pitanju je igra iz 2003.
Nema veze iz koje je godine, copy protection problemi ostaju i opstaju randomno čak i pri korišćenju nativnog OSa nepodržane verzije :angel:. Instalacija sa multi CD igara prolazi glat ako nema copyprotection, ali pošto ih u većini ima onda ‘wine eject x:’ (gde je x: drajv u kome
je trenutno CD medij) u mnogo slučajeva pomaže. COD je izuzetak od pravila, pa solucije mogu biti:1. Pokreneš instalaciju sa CD 1 (wine Setup.exe); kad ti zatraži CD 2 prekineš instalaciju; na pitanje Perform Rollback odgovoriš sa NO; prekopiraš sa CD 2 sadržaj foldera “/media/CoD2/Setup/Data/main” u “$HOME/.wine/drive_c/Program Files/Call of Duty/Main”
(pak1.pk3, pak2.pk3, pak3.pk3, pak4.pk3). Originalne binarije zameniš (naravno možeš i da ih bekapuješ ako su ti od značaja) sa korespodentnim NO-CD ekvivalentima :D. Pokreneš neki od ekvivalenata :angel:.2. Instaliraš igru u Windowsu, ali ne pokrećeš! Prekopiraš gde god u $HOME; pa NO-CD; wine FireUP.
3. Konvertuj CDtoDVD (http://m0002.gamecopyworld.com/games/pc_call_of_duty.shtml#Call%20of%20Duty%20CD-2-DVD%20CONVERSION tu ti je
i otprilike sve što može da ti zatreba), upustvo je unutra :).4. Sve kao po tački 1, ali bez pokretanja! Eventualno možeš da dodaš ikonice, desktop launchere, skriptice… sve po tvojoj želji, pa onda bekapuješ sadržaj foldera za buduća pokolenja, da se ne muče kao ti sa CDovima, iso sličkama, itd.
…
14. фебруар 2010. у 7:33 pm #83142MladenIsakovicУчесникBy the way, Call of Duty 2 (kao i CoD 4) ne moraš da instaliraš uopšte, možeš da ga instaliraš u windowsu, i iz linuxa preko wine-ta da ga pokrećeš preko izvršnog fajla iz direktorijuma gde je instaliran. Ako ima SafeDisc protection – zaboravi, pokušao sam NeedForSpeed da pokrenem preko wine-ta koji ima safedisc protection – nisam uspeo pronaći rešenje, ni na netu.
15. фебруар 2010. у 10:15 am #83143BaroneУчесникMa mrka kapa… Isto problemi.
Mislio sam da ce to ici mnogo lakse kada sam video da je podrzan preko wine-doors.
U svakom slucaju tnx.2. јануар 2014. у 3:59 pm #87919SrbINГостJa imam problem prilikom pokretanja call of duty 1.Instalirao sam igru i kada pokusam da pokrenem single player izbaci mi na ekranu “Insert the correct CD and restart application”.U čemu je problem ?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.