Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Windows registry VS KDE ???
- This topic has 17 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by brale.
-
АуторЧланци
-
2. фебруар 2005. у 7:11 pm #4781Mr_PingvinУчесник
Imao sam priliku da prisustvujem zestokoj raspravi dva programera…
Jedan radi na linuxu a drugi je sa linuxa nedavno presao na win (i to se desava) 😕 ….. no ovaj sto radi na windowsu tvrdi da KDE isto tako brlja i sam sebe vremenom usporava isto kao i win…dok jednog dana kada dodes do cifre od nekih 50 instaliranih programa sve prsne i opet reinstalacija….Ja sam stao na stranu Linux-a posto vremenom nisam primetio nekakva drasticna usporavanja….ali posto sam dugo radio na windowsu, nekako sam se nesvesno navikao da 100 put razmislim pre nego sto instaliram neki program da slucajno stim ne usporim sistem….a i pre sam radio na Amiga OS-u koji je bio baziran na unixu isto kao linux gde je svaki program imao svoj config file i sistem nigde drugde nije trazio ili pravio neke leve glomazne fajlove koje je kasnije cele ucitavao u sistemske resurse.Pa sam hteo da pitam (posto iz ove rasprave nije izasao pobednik a ja sam ostao jos zbunjeniji), da li neko zna dali uopste kde kao okruzenje ili linux kao sistem brlja po disku i pravi neke fajlove koji vremenom mogu unistiti ili usporiti sistem van znanja korisnika, nesto kao registry baza koja je svakim danom sve glomaznija i sve teza za pretrazivanje.
da li cu moci mirno da spavam ako na svom linuxu instaliram jos jedno 50-tak programa???
2. фебруар 2005. у 10:06 pm #24524popacУчесникDa ti kazem za sve ove godine koliko koristim linux nije mi se desilo da on uspori ili padne. Desavalo mi se da ga ja oborim, ali to je moja greska koju obicno ispravim sedeci naredna dva sata rame uz rame sa bootabilnim diskovima i lupajuci glavu o sto 😆
Naravno tempfs postoji ali ne bih ti preporucio da ga sam praznis, iako neki windows programi kad se pokrecu preko emulatora znaju da prave dosta bezveznih podataka.
2. фебруар 2005. у 10:51 pm #24525SiouxУчесникBrate ja neznam koliko programa imam ali je cifra sigurno četvorocifrena.
Volim da često eksperimentišem ali sam tako dobro odradio ovaj MDK da mi je žao da bilo šta menjam.Ponestaje mi prostora na disku.Imam i puno emuliranih programa ,nekoliko većih igrica…
Ako pitaš za fragmentaciju do nje dolazi ali u zanemarivoj meri.Čak nisam siguran ni dali postoji neki alat za defrag ako to ikom treba.O da koristim razne window makere ,a omiljeni iredovni je KDE.
Ta priča po meni nema osnova ,da KDE nešto brlja.3. фебруар 2005. у 2:10 am #24526BryceУчесникTaj programer koji radi na Win-u lupa ko Maksim po diviziji.
Kod Linuxa prilikom deinstalacije nekog programa ostaju samo konfiguracioni fajlovi koje je veoma lako ukloniti sa sistema, jer se vide iz aviona, a voleo bih da vidim toga ko će da očisti Windows Registry.
3. фебруар 2005. у 2:21 am #24527LYbУчесникSalazem se sa svim gorenavedenim, samo da dodam da je AmigaOS, tj. Workbench, samo unix-lookalike. Kickstart je vrlo razlicit od linux/unix/BSD kernela.
Tek ova nova “macka” za Meka ima varijantu BSD-ovog kernela 🙂
3. фебруар 2005. у 2:17 pm #24528DuffmanУчесникNe znam za vas ali meni se desavalo da se Lin zablokira pod KDE-om :?, nece da odgovara na naredbe, ali to brzo resim logoutom ctrl-alt-backspace. I ponovnim loginom 😳 . Znam da je to veoma mnogo gore od ceprkanja po diskovima i lupanjem glave od sto, ali “born as a moron die like a moron” 😆 .
3. фебруар 2005. у 5:35 pm #24529LYbУчесникHoce to KDE s vremena na vreme… ja imam po koju bubicu na slacku od kada sam updateovao KDE na 3.3. Po nekada dcopserver nije u stanju da registruje aplikaciju i slicno…. Jako retko sada ali mnogo cesce ranije. 95% buba je nestalo kada sam obrisao ~/.kde/config/share/kde folder i pustio KDE 3.3 da generise svoj, a jos su se malo smanjile kada sam prestao da koristim QTCurve temu prekompajliranu za Slack i kompajlirao je sam.
3. фебруар 2005. у 8:57 pm #24530Mr_PingvinУчесникJa mislim da je KDE spor (mogao bi da bude brzi) zbog QT dizajnera koji ukljucuje previse bespotrebnih komponenti u programe. Nesto kao borlandov delphi ili C++, no sve je to zbog cross paltforma, bar sam tako cuo….nije ni bitno kad imas jaku masinu a verzija 3.3 mnoooogo bolje izgleda od win XP-a…. 😆 …. bar mi tako svi kazu….
3. фебруар 2005. у 9:22 pm #24531SiouxУчесникKDE je na VectorLinux-u strava brz.Možda je u pitanju lajt verzija.
Primetio sam takođe da je prilično brz i na Lindows-u.Izgleda da to više zavisi od nekih drugih stvari.3. фебруар 2005. у 9:55 pm #24532braleУчесникvektor nema KDE.
ima ga DELUX verzija, a ona nije besplatna. ili gresim.
ali svakako je brz i bez njega 😉 -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.