Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › windows i dva linuxa zajedno
- This topic has 11 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 11 months раније by
RiSK.
-
АуторЧланци
-
2. октобар 2006. у 10:14 pm #7888
lesa3
УчесникZelim da instaliram win-xp ,Debian-Sarge i Suse 10.1 na istom HD,pa molim iskusnije korisnike za savet oko velicina particija,swap-a,grub ili lilo itd.Uopste,kakva su vasa iskustva?
Hvala!3. октобар 2006. у 3:34 am #48366negovan
УчесникMozes bez problema to da uradis s tim da swap moze da ti bude zajednicki za oba linuxa. Prvo win, potom suse pa na kraju debian.
3. октобар 2006. у 5:33 am #48367GoranSTX
УчесникImaj na umu da ako stavis u MBR bootloader linuxa koji si zadnji instalirao onda su podaci o ostalim sistemima na tom sistemu, pa ako ga sklonis gubis i bootloader (tj. njegova podesavanja). Kako je ovo zvucalo???
3. октобар 2006. у 2:02 pm #48368RiSK
УчесникMa nista frka.
Ako je bio GRUB imace onaj mali lepi shell iz koga se dize sve zivo.
Ako je bio LiLo, sve je zapisano u MBR.
btw: Stavi GRUB 😉Mozda bi bila lepa ideja da koristis istu /home particiju, ako pravis home particiju. Sad za velicinu particije, ne mogu da ti kazem nista konkretno. To zavisi od tvojih potreba.
Mozda ne bi bila losa ideja da stavis Etch umesto Sargea. Mator je Sarge.
p0zz
3. октобар 2006. у 2:07 pm #48369Milanche
УчесникMmmmmm kad bih ja mogao da instaliram jedno 2-3 linuxa, a ne samo ovaj 1…
3. октобар 2006. у 2:46 pm #48370lesa3
Учесникznam da je sarge mator,mator je bio i kad je izasao.Uzecu ovih dana HD od 160gb.
i ja mislim da je bolje da koristim grub.3. октобар 2006. у 7:23 pm #48371negovan
Учесникi u lilo i u grub uvek mozes da dodas bilo koji OS samo sto se tice linuxa gde mu se nalazi boot fajl.
3. октобар 2006. у 8:21 pm #48372Serijski
УчесникMozda bi bila lepa ideja da koristis istu /home particiju, ako pravis home particiju. Sad za velicinu particije, ne mogu da ti kazem nista konkretno. To zavisi od tvojih potreba.
a jel mogu 2 različita distroa da koriste istu /home particiju ? I da bude isti user, naravno ? Zar neće doći do konflikata ?
3. октобар 2006. у 9:15 pm #48373Sioux
УчесникMogu 2 različita,mogu i 5.Mora da se stavi isti user id npr 501 i sve ostalo isto username i lozinka.Može doći do manjih neprijatnosti sa ikonicama ako se koriste dve različite verzije kde-a, ili kde i gnome i to je sve.
4. октобар 2006. у 12:34 am #48374RiSK
УчесникElem, bilo bi fino da imaju isti UID i isti GID za osnovnu grupu. Najbolje napravi novu grupu za svog usera u svim distribucijama sa istim GIDom, i naravno, korisnike sa istim UIDom.
Username ne mora da bude isti, sve dok se poklapaju UID i $HOME direktorijum tvojih korisnika, ali da ja to radim, stavio bih isto ime za korisnike. Password ni priblizno ne mora da bude isti 😉
Ako se znacajno razlikuju verzije programa koje koristis moze nsto da pobrljavi.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.