Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › web dizajn i linux!
- This topic has 7 odgovora, 6 glasova, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
goranicus1.
-
AutorČlanci
-
23. februar 2005. u 12:46 am #4891
goranicus1
UčesnikŠta u linuksu koristiti (od softvera) za veb dizajn?
23. februar 2005. u 8:27 am #25267brale
UčesnikMozilla composer
23. februar 2005. u 8:58 am #25268Vlaja
Učesnik23. februar 2005. u 9:59 am #25269tomaja
Glavni majstorŠta u linuksu koristiti (od softvera) za veb dizajn?
Postoje dosta dobrih aplikacija mada su većinom predviđene i optimizovane za unošenje koda. Ako si navikao na graf. editovanje onda ti je NVU sasvim ok, inače tu ti je i screem, amaya,… a možeš da koristiš i OpenOffice.org editor
linux4life
23. februar 2005. u 10:33 am #25270Nightweaver
UčesnikTestirao sam ih sve uzduz i popreko…sve zavisi od toga koliko dobro poznajes web jezike i koliko ti se zuri kad radis stranice. Moja preporuka je svakako Bluefish koji je po meni najbolji Web editor koji postoji za *NIX sisteme…Amaya je cool ali to nije to, NVU dobar pokusaj Dreamweavera ali daleko od istog, Screem nije los ali je ova 0.12.x.x.x verzija jos uvek nesavrsena i ima neke cudne bagove..valjda ce 0.13 biti bolji…najpotpuniji HTML/PHP editor koji sam ja do sad koristio na mom FreeBSD-u je svakako Zend Studio ali se on placa a i previse je glomazan za prostije projekte. Dakle, savet, probaj Bluefish 1.0 – http://bluefish.openoffice.nl/ i videces koliko je dobar.;)
23. februar 2005. u 2:17 pm #25271popac
UčesnikAko hocete nesto ozbiljno Blue Fish je zakon, ako hocete cisto malo zezanja NVU ili mozilla -composer su prava rešenja, alično zamišljena i odradjena, ali mislim da je NVU ipak malo bolji. E sad radio sam malo u Quanti i moslim da je BlueFish daleko bolji. Open office nije nikakvo rešenje!!!
A da GIMP. Provalili ste valjda one pluginove za pravljenje dugmića 😉 mnogo do jaja.
Gimp & Blue Fish!!!!
23. februar 2005. u 3:19 pm #25272Nightweaver
UčesnikBluefish, popac, ne Blue Fish..:):):)
Mozda nije lose da pogledate Screem koji vec pomenuh…meni je radio ok ali je imao neke lose trenutke pri zavrsavanju koda tj. autocomplete nije bas radio kako treba, i umeo je da ukoci kada u tabovima imate otvorene stranice sa mnogo redova koda…recimo PHP skripta sa 2000 redova koda ume da zastane a ne sme jer masina ima 1GB RAMa….Bluefish ne pravi takve greske. Prednost Screema je ta sto kao komponentu ima mogucnost da vidite kako ce stranica izgledati…ali smo toliko…ako mene pitate Bluefish!!;)
6. mart 2005. u 10:33 am #25273goranicus1
UčesnikHvala svima!
Sad mi samo preostaje da isprobam to sto ste mi predlozili, mada meni screem izgleda najozbiljnije, ali videcemo kako se ponasa u radu!
P.S. Ako neko zna gde mogu da nadjem tutorial za ove programe nek javi. -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.