Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › web design
- This topic has 15 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 4 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
6. септембар 2005. у 1:56 am #6093LYbУчесник
Uh, sada ce da me streljaju, posto je sigurno bilo 853 puta na forumima, a i ja stalno kenjam “pretrazuj forume!” 🙂
Ovako… treba mi neka forica za web-dizajn na lindzi. Ono sto mi treba je prilicno rudimentarno: da sam u stanju da pristupim svojoj arhivi slika, dako da ako mi nesto zatreba dok sam na poslu, tu je. Ne, ftp ne dolazi u obzir posto su na polu prilicno rigorozni… nemojte da pocnem kako zam dzabe namestao sftp… :>
Znam, znam, moze to sve da se odradi i u tekst editoru, ali posto je sajt zatvorenog tipa, ne treba mi nikakav superultramegaturbo look.
Dakle kako to najlakse da napravim, a jos da podrzava logovanje sa sifrom?
Apache2 radi kako treba, btw.
6. септембар 2005. у 8:28 am #34211japanУчесникčekaj, hoćeš neku vrstu portala… logovanje, upload, download…? šta ti je tu problem? nisam najbolje shvatio. to se u php-u odradi za par sati…
6. септембар 2005. у 12:47 pm #34212LYbУчесникEh, kad bi se ja snalazio sa php-om… al’ izgleda da ce morati knjiga u sake.
6. септембар 2005. у 1:01 pm #34213jbobanУчесникEh, kad bi se ja snalazio sa php-om… al’ izgleda da ce morati knjiga u sake.
A imaš i već gotovo. Vidi npr. PostNuke na: http://www.postnuke.com, ili slično tome PHP Nuke.
P.S. Rekao bih da i ovaj sajt koristi jednu od tih biblioteka, ali je obrisan logotip i info na dnu strane, što i nije baš u duhu GPL 😈
P.P.S. Ja sam korišćenjem pomenute biblioteke napravio Sajt saveza-radio amatera Srbije, na: http://www.yu1srs.com, ali i ostavio logotip 😆6. септембар 2005. у 2:36 pm #34214japanУчесникEh, kad bi se ja snalazio sa php-om… al’ izgleda da ce morati knjiga u sake.
pa ne snalazim se ni ja baš najbolje, ali evo sta sam napravio za dva popodneva http://japan.tollfreepage.com. početnički, i verovatno ima dosta grešaka, ali sam pravio više iz dosade nego iz potrebe. za ono što ti hoćeš bi samo trebalo dodati upload.
a kao što reče jboban, postoji i brdo gotovih stvari…
6. септембар 2005. у 4:42 pm #34215LYbУчесникMa… gledao sam nuke i slicno… ne postoji u gentoo portage tree… ima samo phpbb koji mi nista ne znaci 🙁
Najverovatnije cu ja to da odradim preko ftp-a, pa kud puklo da puklo… da se toliko smaram sa necim sto mi nije posao…
Prvi put mi nedostaje neka imbecilna windowsova point and click i drag and drop fora…
Mislim, probao sam ja post-nuke, ali kada pokusam da ga instaliram sa onom forom da browser uputim na direktorijum gde sam ga raspakovao, na fajl install.php, firefox nema predstavu sta da radi, nudi mi da snimi fajl…
6. септембар 2005. у 4:51 pm #34216jbobanУчесникMa… gledao sam nuke i slicno… ne postoji u gentoo portage tree… ima samo phpbb koji mi nista ne znaci
Koliko ja znam, to ne dolazi ni uz jednu distribuciju. Skida se i postavlja normalno na server, a onda preko web browser-a pokreneš install proceduru. phpBB je samo forum i potpuno nezavisna celina.
Prvi put mi nedostaje neka imbecilna windowsova point and click i drag and drop fora…
Pre ili kasnije svi shvatimo prednosti grafičkog okruženja 😉
Mislim, probao sam ja post-nuke, ali kada pokusam da ga instaliram sa onom forom da browser uputim na direktorijum gde sam ga raspakovao, na fajl install.php, firefox nema predstavu sta da radi, nudi mi da snimi fajl…
To nema veze sa browser-om nego sa web serverom. U njemu moraš imati PHP i MySQL podršku.
6. септембар 2005. у 5:06 pm #34217popeyeГлавни мајсторP.S. Rekao bih da i ovaj sajt koristi jednu od tih biblioteka, ali je obrisan logotip i info na dnu strane, što i nije baš u duhu GPL 😈
P.P.S. Ja sam korišćenjem pomenute biblioteke napravio Sajt saveza-radio amatera Srbije, na: [url]http://www.yu1srs.com[/url], ali i ostavio logotip 😆P.S.
linuxo.org © 1998-2005 Sva prava zadržana.
Ovaj sajt je objavljen pod uslovima GNU/GPL licence.
Svi ostale trademark oznake, logo i ostale slike su vlasništvo svojih Kompanija.
Komentari i tekstovi su vlasništvo autora koji su ih napisali.
Vesti sa linuxo.org možete prikazati i nas svom sajtu koristeći fajl backend.php
a najnovije postove sa našeg foruma koristeći fajl backendforums.php ili rssforum.php
Web site engine’s code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Stranica generisana: 1.24 SekundiNa kraju svake strane…
6. септембар 2005. у 5:50 pm #34218jbobanУчесникMeni piše ovo:
Copyright ©2004 Linuxo Network
This site is released under GNU|GPL license.
All other trademarks, logos and images are copyrighted by their respective owners. The comments are property of their posters
You can syndicate our news using the file backend.php and our forum using backendforums.php
:: FI theme style by tomaja ::Ne vidim da se pominje PHP Nuke, a nema ni njihovog logotipa.
Kako da namestim da mi ovo piše na srpskom? Za jezik foruma sam izabrao Serbian.6. септембар 2005. у 6:07 pm #34219 -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.