Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›web camera…
- This topic has 11 odgovora, 6 glasova, and was last updated 16 years, 11 months ranije by
Entheogen.
-
AutorČlanci
-
24. avgusta 2004. u 2:39 pm #4135
sKELEton
UčesnikPitanje glasi:
Koji program je dobar za snimanje video zapisa web kamericom? Ja jos ni jedan nisam nasao?
Imam Logitec quick cam expres26. avgusta 2004. u 4:37 pm #20967sKELEton
UčesnikZnaci nema mi spasa… Pa dobro nista… snacicu se vec nekako… 🙄
9. maja 2006. u 10:19 am #20968djvujke
Učesnikjel si poterao kameru da radi?
ja sam sad za rodjendan dobio tu kamericu i nemogu da kompajliram drajvere nonstop izbacuje greske …
ako si nesto barem uradio mozes li mi reci sta i kako9. maja 2006. u 12:14 pm #20969sKELEton
UčesnikNisam josh uvek… mislim poteram je ja… ali ne mogu da nabavim software za capturing… Ah…
9. maja 2006. u 12:29 pm #20970unknown
UčesnikProbaj ovo:
xawtv -c /dev/video0
Ako imas TV karticu onda stavi video1.9. maja 2006. u 12:41 pm #20971sKELEton
UčesnikHm… probacju… hvala
10. maja 2006. u 9:11 am #20972urosevic
UčesnikZa teranje Logitech QuickCam Chat i te fore treba spca5xx modul da se kompajlira i učita (treba i kernel headers/source a izvorni kôd modula izguglajte).
Za vatanje slike sa poterane web kamere može da se koristi mplayer, xdtv, xawtv ili bilo koji drugi program koji je sposoban da vidi btXXX uređaje /dev/video*.
Ako imaš TV tjuner, on je na /dev/video0 a webcam na /dev/video1, u suprotnom /dev/video0.
Dobar softver za igragije, hvatanje slika (jpeg) i snimanje videa (avi) sa web kamere je camorama (izguglaj) a ima i na sajtu spca5xx par programčića koji rade to isto, manje ili više lepih 🙂
E da, može da se vata slika i preko (x)sane-a.
Uz xawtv dolazi alatkica webcam (beše se tako zove? zaboravih, sve mi rade skripte :)) koja omogućava da slike sa web kamere uploaduješ na neki web server, ili na svom lokalnom web serveru pakuješ sličicu koju će drugi moći da vide kad ti recimo posete sajt.
11. maja 2006. u 1:11 am #20973LimitMan
Učesnikhttp://www.exploits.org/v4l/
Odaberi sta te interesuje 😉18. maja 2006. u 9:10 pm #20974djvujke
Učesnikspca5xx radi …. ja sam za logitech quickcam express ( II ) kompajlirao i preko mplayera se vidi sve.. cak uz mandrivu dolazi neki drajver za gnomemeeting ali mnogo je slika mracna..
lsusb komandu pokrenes i vidis koji su vendor Id i product Id i prema tim parametrima juris drajvere… konkretno za ovu je spca5xx ..samo me zanima kako da namestim da mi u kopete radi kamera jer moram da se dopisujem sa “drugaricom”
19. juna 2006. u 9:55 am #20975Entheogen
UčesnikImam ja neku lebeca web cam.. USB web camera… kako da je potjeram da radi? da mi uopste prepozna to /dev/video*
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.