Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › web cam
- This topic has 13 одговора, 7 гласова, and was last updated 18 years, 9 months раније by
Sioux.
-
АуторЧланци
-
23. фебруар 2007. у 9:05 pm #8388
burga
УчесникDa li Ubuntu ima problema sa prepoznavanje (neke) web kamere? Hocu da znam da li treba neceg da se klonim pre nego sto kupim jednu. Kakva su vasa iskustva? Da li se prirodno integrisu u gaim i druge klijente, ili treba neko podesavanje?
24. фебруар 2007. у 4:48 pm #52751urosevic
УчесникI mene zanima integracija u GAIM. U Kopete i aMSN normalno radi ova moja Logitech QuickCam Chat sa gspca drajverom.
24. фебруар 2007. у 8:35 pm #52752dens
УчесникImam logitech kameru sa mikrofonom i probao sam je sa ekigom, kopeteom i nekim drugim programima i tu radi OK.
Nema posebnih podesavanja. E sad, desi mi se ponekad da je audio mixer tretira kao glavni uredjaj ukoliko je bila na USB prilikom boot-a (umesto standardnog audio podsistema) ali to resavam tako sto je ukljucujem kad mi treba i cupam pre zaustavljanja sistema).
Gaim nisam probao.
23. март 2007. у 11:25 pm #52753burga
УчесникНакон сусрета са гомилом хардвера “спремног за Висту” ако је веровати налепницама које се на њима налазе (а од којих 90&% нема драјвере портоване за исту, како сам негде прочитао) што ме је сваки пут терало да се најежим, коначно једно велико освежење.
Пролазим поред Паком и видим веб камеру са 4 налепнице:
1. Подржан ЛИНУКС! 😮
2. Подржан МСН/АИМ/Јаху и сл…
3. Подржан Виндоуз
4. Подржан МекДа, да, управо тим редоследом, Линукс на првом месту! Купићу је чим буде плата (следеће недеље) 😉 O0
24. март 2007. у 2:40 am #52754LYb
УчесникLepo je to, ali je jos lepse kada svojevremeno kupis plocu (u vreme kada nisu sve imale gigabit ethernet), pogledas sta ima na CD-u, udjes u dir ‘drivers/network’ i tamo pored win98/2000/XP drajvera nadjes i linux i BSD i Solaris i Irix, cak i Netware 🙂
19. октобар 2007. у 2:26 pm #52755marelli
УчесникKazi ime proizvodjaca i model kamerice koju su video u Pakomu.
Jel si je kupio,i jel sljaka … ?
Da je kupujem …? O019. октобар 2007. у 5:21 pm #52756burga
УчесникПродали је. Видео сам поново сличну неки дан, ако не и исту, обе су Геније (Genius), па ако видиш негде, узми, провери, види… Оно, можда раде и неке на којима не пише да су за Линукс, враг би га знао.
Било би добро да неко ко има лап топ оде у неку радњу и замоли их да на лицу места испроба све камерице, па да нам да списак оних које раде 😉19. октобар 2007. у 9:14 pm #52757Sioux
УчесникPokrenuh sličnu temu pre nego sam nabavio logitech QuickCam expres (gspca drajver).Kao što rekoh da sam je nabavio, a tražio sam dosta ..Ne kažem da će genius biti loša.Sve pomenute aplikacije rade.Još samo da uključe podršku za kamere u Skype-u.
19. октобар 2007. у 9:27 pm #52758burga
УчесникЗар Скајп нема подршку за камере? Или се то односи само на Линукс? Или је то проблем са драјвером? Видео сам на Скајповом сајту да има уграђену подршку за видеофонирање.
20. октобар 2007. у 8:11 pm #52759Sioux
УчесникNema na Lin verziji programa.Biće, ali kada tačno – nezna se
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.