Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › vpn konekcija – potreban mi je brz odgovor
- This topic has 11 одговора, 2 гласа, and was last updated 19 years, 11 months раније by
daniel1988.
-
АуторЧланци
-
29. април 2006. у 11:00 pm #7319
daniel1988
УчесникDanas sam zavrsio sa selidbom. Na novoj lokaciji ne vidim vishe nijedan AP od provajdera na kome sam bio. Vidim neki drugi provajder i hocu da se prikacim na njega i iz gentoo-a. Username & pass sam uzeo od druga (cisto da vidim kako ce da mi radi tj. da li da uplatim sebi), tako da nemam puno vremena da isprobavam razne kombinacije. Znaci konekcija je VPN.
Evo screenshotova kako je sve podesheno – linkKako da ovo isto sredim u Gentoo-u?
Ovi iz provajdera kazu da nije moguce raditi ICS, ne secam se iz kog razolga. Ali moj brat upravo cita forum sa kompa pored mene, znaci ICS nekako radi (pre godinu dana nije hteo, mozda su neshto sredili).
Nadam se da ce iptables da mi radi deljenje konekcije (jednostavan NAT – nije mi sad prikljucen gentoo hard (jbg morao sam posle pola godine gentoo-only-ja da prikljucim stari hard i da instaliram win 🙁 ), a ne znam napamet iptables rules). Inace na starom provajderu bio je login iz browsera – otvori se stranica 10.16.26.1 i tu kucam svoj username i pass.Mozda sam malo konfuzno napisao. Bio je danas dosta napet dan + mi je nestala struja, tako da sam maximalno nadrkan. Ako je neshto nejasno objashnjeno, recite, da objasnim ponovo…
Hvala unapred. I izvinjavam se ako je ovo vec bilo diskutovano, nemam vremena za search ni za google – acc za net sam uzeo od druga, a treba i njemu.
Pozdrav,
Daniel30. април 2006. у 7:06 am #43615Bastard
УчесникMozes prvo da pokusas da se povezes preko konzole na vpn server
Ako pretrazis forum nacices nesto sto sam ja pisao na nekiliko mesta
Mozes videti kojom komandom mozes pokrenuti ppp
Ovde vidim da je protokol pap ali ima i shiva pap sto neznam koliko je problematicno
Posle verujem da mozes uraditi maskeradu i serovati internet konekciju (bar mislim da moze)1. мај 2006. у 1:21 pm #43616daniel1988
УчесникHvala, pogledaću.
23. август 2006. у 5:47 pm #43617daniel1988
УчесникSad sam primoran da ovo sredim (pre nisam, zamenio sam provajdera, ali sad sam se vratio na ovaj sa VPN-om)
Da ne bih i ovde ponavljao sve shto sam uradio do sada, pogledajte ovde.
Ako neko vidi u chemu je porblem, bio bih mu zahvalan da mi odgovori (ovde ili tamo)
Pozdrav,
Daniel26. август 2006. у 7:10 pm #43618daniel1988
УчесникNeke stvari sam sredio… ono shto me jos muci: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-492532.html
28. август 2006. у 4:57 am #43619Bastard
УчесникNa suse sa kde 3.5.1 imas KVpnc GUI za vpn konekcije
28. август 2006. у 2:15 pm #43620daniel1988
УчесникKad sam se toliko zajebavao sa PPTP, hocu sad da ga namestim do kraja.
I ne koristim suse nego Gentoo… mogu da emerge-ujem KVpnc, ali sad sam uporan sa pptp-om.poz
30. август 2006. у 12:19 am #43621daniel1988
УчесникUspeo sam da sredim da mi ne puca veza i da mogu da pingujem `svet`. Ali nemam nikakav protok na ppp0 (osim pinga). Detaljnije na linku, 3 posta iznad. Ako neko zna u chemu je fora, nek mi odgovori.
poz
11. септембар 2006. у 10:26 pm #43622Bastard
УчесникVec 6 meseci namestas vpn
Pa bolje da si odmah koristio nesto kao pptp-config ili KVpnc12. септембар 2006. у 10:09 am #43623daniel1988
УчесникSredio sam route, pomogao mi je neko na forums.gentoo.org
Inače nisam podešavao 6 meseci. Pre 6 meseci sam hteo da podesim… ali je baš tih dana otvoren novi provajder i prikačio se na njega (bez pptp-a, samo mu javim MAC kartice i odaberem adresu i oni mi puste protok na to). Skoro je počeo da me nervira ovaj novi, pa sam od pre mesec dana na pptp-u (od pre 2 nedelje i na linuxu)
Thx, anyway
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.