Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Voice chat
- This topic has 32 odgovora, 11 glasova, and was last updated 19 years, 12 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
14. april 2006. u 10:26 pm #43029
Anonimni
GostDonekle i ja. S tim sto cu je ja odmah konvertovati u ogg na primer 🙂 Naravno da treba koristiti nesto ako zavrsava posao, a slobodne alternative nema (pesme u ogg formatu na primer). Licno ne koristim flash, ali ukoliko nema free alternative a potreban je, sta da se radi (skoro nije ocajnicki trebao jedan sajt u flashu). No, ja ne govorim o trenutnoj potrebi. To ti je kao da si nalozen, sa nepoznatom devojkom si, ali nemas kondom. Da, bice dobar sex i to je trenutno, ali dugorocnije posmatrano mozes da dobijes AIDS. Koriscenje slobodnog softvera, formata ili protokola je kao nosenje kondoma na cas veronauke 🙂 Zato kazem, postoji alternativa, probajte. Ja jesam i radi bolje. To sam cak i napisao u jednom broju COM-a, ne secam se kom tacno 🙂
No, ne dobih odgovor na pitanje… Koji prgrami instaliraju spyware?14. april 2006. u 10:50 pm #43030pedjaman
UčesnikNo, ne dobih odgovor na pitanje… Koji prgrami instaliraju spyware?
Da te ne slažem jer se ne sećam tačno, ali uglavnom je bilo. Možda neki od Win Download alata je uz reklamni materijal isporučivao i spyware koji navodno moraš da instaliraš da bi ti radoo trial. Nakon toga su firewalovi i AV softveri ludeli kod mnogih
14. april 2006. u 11:13 pm #43031Diablo
UčesnikPa mislim … bez paranoisanja 😉 Naravno da na serveru necu da instaliram ni Skype ni bilo koji vid messengera, kao sto necu ni win32 kodeke … Ali na svom racunaru, bas me i briga ako mi neko svrlja po cookies i pravi statistike na kojim sam sajtvima bio 😉
Slow down cowboy! Nekad problem sa ovim ili onim trazi izlazak na teren. Sumnjam da sa sobom vuces neki bezglavi cluster na “lice mesta”. Pre ce biti neki laptop sa instaliranim spreadsheet,timesheet aplikacijama, pa i sa Instant Msg. Ne bi valjalo Skype neki sniffer da ostavi jel da?
IvanJelicKV podrzavam >100% kad su u pitanju protokoli. Samo neko senilan moze da tvrdi suprotno.
14. april 2006. u 11:29 pm #43032pedjaman
UčesnikSamo neko senilan moze da tvrdi suprotno.
Nije mi jasno zašto ljudi moraju da vređaju kada ostanu bez adekvatnih argumenata…
Zahvaljujem na epitetu senilan[/color]. Nosiću ga sa zadovoljstvom ako se ljudi sa moji stavom nazivaju tako.
Ovo je inače i moj poslednji post na ovu temu jer je svaki dalji komentar suvišan
14. april 2006. u 11:55 pm #43033Diablo
UčesnikCuj vredjaju, cuj argumenata, heh pa zar moze nesto kod nas da prodje bez vredjanja. Odomacilo se u narodu.. 😉
Ne ozbiljno kakvi argumenti su potrebni? Ceo internet je jedan veliki protokol, nije bitno dal’ se radi o TCP/IP,SLIP,PPP,FTP, nije bitno koji network layer je u pitanju. Da bi radio sa nekim od njih….gle magije treba da znas protokol.
Mislim napali ste coveka za nesto tako ocigledno da je to meni smesno
[sarkazam]aj’ vredjajte se i dalje 😉 [/sarkazam]
15. april 2006. u 1:04 am #43034LimitMan
Učesnik[quote=”LimitMan”]
Pa mislim … bez paranoisanja 😉 Naravno da na serveru necu da instaliram ni Skype ni bilo koji vid messengera, kao sto necu ni win32 kodeke … Ali na svom racunaru, bas me i briga ako mi neko svrlja po cookies i pravi statistike na kojim sam sajtvima bio 😉Slow down cowboy! Nekad problem sa ovim ili onim trazi izlazak na teren. Sumnjam da sa sobom vuces neki bezglavi cluster na “lice mesta”. Pre ce biti neki laptop sa instaliranim spreadsheet,timesheet aplikacijama, pa i sa Instant Msg. Ne bi valjalo Skype neki sniffer da ostavi jel da?
IvanJelicKV podrzavam >100% kad su u pitanju protokoli. Samo neko senilan moze da tvrdi suprotno.[/quote]
Nish ja tebe ne razumem?! Kakav izlazak na teren? Inache, shto se tiche lap-topova sa intaliranim progamima … pa jesi li chuo za slax? Lepo napravish module, ubacish na CD i to je to 😉 Ali sve jedno, nije mi jasna tvoja konstatacija … 😕15. april 2006. u 1:44 am #43035LYb
UčesnikMajku mu… mislim… meni su pricali da sam paranoican preko svake mere, ali ovde vidim neke sa kojima ne mogu da se merim 🙂 Jeste, kod mene sve prvo ceka fajervol na ruteru, pa onda iptables na masini, a kad nabavim najzad i tu pI ili pII kantu posotojace i treci sloj zastite… cak sam do pre par meseci kategoricki odobijao da koristim i p2p u bilo kom obliku, sve chat i slicne komunikacije maksimalno utezao, radi mi i sshdfilter, malko modifikovan da ne blokira samo ssh port vec SVU komunikaciju sa “bezobraznim hostom” na tri dana i sve tako…
Ali sam shvatio da meni desktop masina treba da radi tako da mi je zadovoljstvo da sednem za nju i uradim odmah ono sto hocu, a ne da sam sebi uvodim zabrane kao cyco… a bio sam cyco… ma sta bio, jos uvek sam 🙂
Naravno da na server neces da instaliras kojekakve gluposti. Neces da instaliras ni X… ne treba ti ni monitor, kad smo kod toga, sve moze ssh da odradi remote.
Ali kad je desktop u pitanuju, moj stav je – ako radi ono sto ti treba: koristi. Naravno uz malo mozga, nista bezglavo. Opensors mi nije mio samo zato sto je “open”. U stvari, nisam nesto mnogo zapaljen za opensors uopste – lepo je sto je dzabe, postoje entuzijasti koji rade to sto rade, ali ako nesto ne radi mozes samo da places, nemas prava da se zalis.
Sad, ja cenim ljude koji su u opensors zajednici, cenim ljihov trud, na kraju krajeva zahvaljujuci njima imam sistem koji radi kao singerica, ali proprietary softver uopste nije losa stvar, naprotiv.
Da vam pravo kazem, vrlo rado bih platio 100-tinjak dolara za softver tipa ADCSee Pro na linuxu, da ne moram da se jebem sa postapalicama tipa gallery2 – jeste drzao bih ja i gallery2 za online pristup najvaznijim i najsvezijim stvarima, ali meni treba nesto da mogu da pravim offline arhivu fotografija sa sve pretragom po IPTC poljima, a toga imam dva puna DVD-ja mesecno, nekada i vise. Posotoji Cumulus, isto je propritary, ali za linux/unix postoji samo server, klijenti postoje samo za OSX i vindozu.
Uh, udaljio sam se od teme, uvek se sebicno koncentrisem na sopstvene probleme…
Ne, nisam zatvoren za nove ideje, jedva cekam da probam tu “zamenu” sa Skype koja “i bolje radi”.
15. april 2006. u 7:10 pm #43036Anonimni
GostStvrno se otislo od teme. Drago mi je da se javio neko ko kapira sta [pricam, posceo sam lose da se ocecam. Salim se naravno. He he, samo sam ga cekao da odgovori. Da, na Windowsu se instaliraju spywarei, ali na slobodnom softevru ne. To je razlika, objasnio je neki i zasto.
Kao sto rekoh, nazad temi. Inas nesto sto se zove gizmo, a imas i openwengo. Wengo je za broadbend, a Gizmo radi sjajno, Bar smo moj prijatelj i ja tako iskusili. Da vidimo i druga iskustva naravno 🙂
@LYb
Kao sto bi rekao Stallman, sedi i napisi 😉 Naravno da se salim. Pojedinacne aplikaciju su druga prica, i ako nemas adekvatnu slobodno resenje, koristi neslobodno, dok se slobodno ne pojavi. Standardi su nesto drugo i to must be free 🙂15. april 2006. u 11:58 pm #43037LYb
UčesnikUh, ja nisam u prethodnoj poruci napomenuo da ne podnosim skype, tj. jedna verzija mi radi, pa sledeca nece, pa sledeca opet radi, pa cetvrta zeza nesto malo ali moze da se natera…
E sad… kod mene ovako stoje stvari: ja mogu manje vise sve da nateram da radi i treba mi program za linux. Sa druge strane je vindoza i dvoje ljudi koji u principu POJMA nemaju – pitanje je sta da koristimo, a da postoji i na linuxu i na vindozi, s tim da je na vindozi manje-vise debil friendly. Znam, logican odgovor je Skype, ali to kod mene ne dolazi u obzir.
Dakle, ideje? 🙂
16. april 2006. u 3:23 am #43038LimitMan
UčesnikOvaj .. ideje?!
Gaim, Google chat 😀
Sada moram da pricham iz neproverenih izvora, ali ako mi se cini, neki od gaim-a (nisam siguran ima li ova nova beta) ima plug-in za voice chat preko gtalk-a (jabber protokol) … A google talk za windows to po defaultu podrzava … Znachi … procheshljaj malo net za tim pluginom 😉 -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.