Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › vmware pleyer ne vidi usb posle restarta
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 14 years, 7 months раније by dare023.
-
АуторЧланци
-
27. јануар 2010. у 6:58 pm #11720dare023Учесник
Instalirao sam vmware-open iz repoa i ne rade bez pleyera (koga nema u repou) na jedvite jade sam našao vmware-player-3….(sa sajta ne može da se skine,nešto im ne radi).
Instalacija je prošla ok,pa mi je tražio vmmon i vmci module koji su učitani,ali ih ne vidi.
Nisam mogao da instaliram xp dok odavde http://www.easyvmx.com/easyvmx.shtmlnisam skinuo virtualnu mašinu,i onda je sve proradilo.
Po instalaciji sam uspeo da instaliram telenor modem i aplikaciju,proradila je konekcija i poslao sam poruku za proveru stanja,znači sve lepo.
Međutim kada sam kasnije ponovo pokušao da uradim isto,jednostavno nema usb-a nigde,a prvi put mi je uredno prijavio da sam priljučio modem,a sad niti vidi modem niti usb drajv…27. јануар 2010. у 7:43 pm #82950zokypokyУчесникMislim da je problem u Linuxu, da on ne vidi USB, a tek onda i VMWare (klati li se to čudo u USB portu, kad ga mrdaš, odnosno da li je dobro utaknuto?). Kada se diže VMWare Player klikni mišem u donjem delu prozora na USB ikonicu i aktiviraj USB, jer to izgleda ostaje “zapamćeno” kod ponovnog pokretanja. I ja sam imao taj problem, ali ga više nemam, što je interesantno.
Kada “ugasim” VMWare sa XP-om neregularno, opet mi se javi neaktivirani USB, ali ja ga brzo aktiviram, u toku butovanja XP-a, pa sve lepo radi posle.
Probaj pa se javni….
27. јануар 2010. у 8:47 pm #82951dare023УчесникMa linux mountuje usb normalno kao i svaki put.
I nemam nikakvu ikonicu,dole desno.Mislim, bila je tu za sve usb uređaje po jedna,ali kud’ nestade to ne znam :-
Ni u VM>removable devices nema usb a bilo je tamo..
Ako nešto znači kada je radilo,uredno mi je prijavljivao kada sam priključio usb i pojavila se ikonica tamo dole desno.
Da ja probam sve iznova?A baš i ne bih ako se ne mora…
Daj neki link ako imaš za taj plejer ili šta već,možda ovaj što ja imam ne valja28. јануар 2010. у 1:11 am #82952DrLove73Учесникpogledaj ovo: http://opensuse.swerdna.org/susevmwareserver.html pos USB Support, i
http://mrnovell.wordpress.com/2007/04/24/opensuse-102-installing-and-running-vmware-workstation-60/ pod III. USB. … valjda ce da ti pomogne.28. јануар 2010. у 7:48 am #82953zokypokyУчесникOno što @DrLove73 kaže je OK za kernele starije od onog što dolazi uz 11.2. Ako si skinuo VMWare Manager i VMWare Player sa repoa za 11.2, nema razloga da nešto ne radi.
Imaš li u VMWare Player-u Devices meni?
Ako imaš onda omogući USB uređaj u njemu! Trebalo bi da u tom meniju stoji naziv uređaja koji je utaknut na USB. Ako ga ima, u njegovom meniju čekiraj da se pojavljuje u statusnoj liniji plejera i ujedno vidi da li je konektovan ili ne. Kasnije možeš da uređaju pristupaš desnim klikom miša na njegovu ikonicu u status baru plejera.Ako sve ovo nije pošalji damp skrina na moj e-mail! Mora da radi!
28. јануар 2010. у 5:40 pm #82954dukenukem_4dУчесникda li su dobri ti host kernel drajveri za vmware ? to je nova verzija ?
ovako ako je usb fleška u pitanju probaj sa nekom drugom fleškom
kingstonove su poznate po tome da se same od sebe nekako stave u low power mod , ili ih kernel isključi na nivou scsi busa kada se prebacuje između virtuelnih mašina
(zato što on praktično odradi ‘safe remove’ operaciju , ali ne može u stvari svaki guest da ih povrati ??? )
to jeste zahebancija naleteo sam na taj problem 😡 to je u stvari feature novih kernala ???edit
ili ako do restarta radi , da li je odgovarajući drajver ubačen u /etc/modprobe.d ???28. јануар 2010. у 5:43 pm #82955dare023УчесникIzgleda sam rešio problem!
Ovi što pišu howto za opensuse kao da rade u banci pa sitnim slovima pišu bitne stvari.
Reinstalirao sam vmware player,mada mislim da to nije rešilo stvar,već to što wmvare servis mora imati samo runlevel pet omogućen u yast>systemservices (runlevel)
Čim sam to promenio proradilo je sve kako treba,a i posle restarta radi O0 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.