Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Vista pitanje, koliko zahvaca instalacija na disku?
- This topic has 7 odgovora, 5 glasova, and was last updated 17 years, 9 months ranije by
BRANKKO.
-
AutorČlanci
-
20. oktobar 2008. u 1:51 pm #10466
paralizer
UčesnikNabavio sam neki novi laptop, i sve radi super, normalno pod windows-u a ne pod linux-u i posto cu da ovaj laptop koristim za vamo namo, setanje i sl. nije mi bitno koji OS ima. Uglavnom ce da ne njemu koristim putty, winscp, nomachin, vnc i neke takve slicne progame. E sada, on je vista compatible, al nekako sam uspeo da instaliam XP. Al posto je masina core2duo sa 3 GB RAM-a ispostavilo se da vista radi mnogu bolje nego XP, i kao sto sam procitao to je i tako, t.e. vista na jacim konfiguracijama bolje radi. Al cudi me da mi osnovna instalacija, bez nijednog progama, znaci samo vista i drajvere zauzimaju mi oko 9 GB disk-a. Jel to normalno, dali vista stvarno toliko mnogu prostara zauzima?
Hvala unapred.
20. oktobar 2008. u 2:44 pm #73180MladenIsakovic
UčesnikDa normalno je, 32-bit Ultimate Vista traži minimum 11 GB particiju, a 64-bitna najmanje 13 GB.
20. oktobar 2008. u 3:07 pm #73181madcama
UčesnikDa normalno je, 32-bit Ultimate Vista traži minimum 11 GB particiju, a 64-bitna najmanje 13 GB.
Mislim da si preterao za 4-5 GB. Ne mogu sad tacno da se setim koliko mi je zauzimala sama instalacija, ipak od tad ima skoro godinu dana.
20. oktobar 2008. u 5:25 pm #73182MladenIsakovic
UčesnikJa je imam na drugoj particiji, pazi, ona ne zauzme svih 11 GB, ali traži minimum toliku particiju za instalaciju, probao sam Ultimate verzije 32-bit i 64-bit. Ne zauzme ona svih 11 GB, ali traži da toliko ima.
20. oktobar 2008. u 6:15 pm #73183paralizer
UčesnikMa da, sam instalacija mi je zauzela negde oko 7 – 8 GB, i sa sve te drajvere i dzidzi midzi negde oko 10, znaci tamam je da vista zauzme toliko. Pa sta bre toliko instalira majke joj ga…..
20. oktobar 2008. u 7:23 pm #73184madcama
UčesnikPa sta bre toliko instalira majke joj ga…..
Windows Vista Validation
20. oktobar 2008. u 7:31 pm #73185sipe
UčesnikMa da, sam instalacija mi je zauzela negde oko 7 – 8 GB, i sa sve te drajvere i dzidzi midzi negde oko 10, znaci tamam je da vista zauzme toliko. Pa sta bre toliko instalira majke joj ga…..
10 je minimum minimuma da bi je uopste instalirao…za verziju ultimaet, za home i biznis verovatno je ista situacija….Toliko ti trazi OS u toku instalacije..
20. oktobar 2008. u 8:30 pm #73186BRANKKO
ModeratorA najgori su sto su to povecali.
Isprobavao sam RC1 verziju i imao particiju od (ako se dobro secam) 7.7GB na kojoj se RC1 skroz ok instalirala. A posle kad sam hteo da probam final trazila mi vecu particiju pa je nisam ni stavljao 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.