Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Virtual DVD drive?
- This topic has 4 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 8 months ranije by
Maras.
-
AutorČlanci
-
5. decembar 2004. u 7:06 pm #4541
bp21000
UčesnikPozdrav svima!
Ova tematika me do pre dva dana nije mnogo zanimala, ali sad sam kupio jedan Pioneer DVR-RW108, pa lagano ulazim u svet DVD medija. E sad zanima me sledeca stvar:
Da li postoji neko parce softvera za Linux kojim bi se sadrzaj nekog DVD-a, mogao gledati, a da pritom nema medijuma u fizickom uredjaju?
Naravno, sadrzaj DVD-a je prethodno prekopiran na harddisk. Ripovanje i kompresija u divx na primer, nije moguce jer je moja masina preslaba za tako nesto.
Svaka informacija povodom ovoga vrlo je dobrodosla i svima se unapred zahvaljujem.
6. decembar 2004. u 1:17 am #22968Bryce
UčesnikAko si uspeo da prekopiraš sadržaj DVD-a na hard onda nebi trebalo da imaš nikakvih problema da mu pristupiš.
Ako su klasični fajlovi njima pristupa bilo koji file manager, a ako su nekriptovani vob fajlovi njih bez problema otvara Media Player, mada bi trebao da radi i sa kriptovanim vob fajlovima.
Ako imaš napravljen image fajl onda moraš da ga mountuješ da bi mogao da mu pristupiš.
Komanda bi trebalo da ide ovako:
mount -t iso9660 -o loop fajl.iso /putanja do direktorijuma gde ces ga montirati.
12. decembar 2004. u 2:12 am #22969Off-Topic
UčesnikE super, pokrenuta i DVD tema, kako uopste sa cdrecord da narezem dvd disk, trazi mi neke kljuceve itd, neke sam uspeo da iskopam al su izgleda bajati ???
BTW
mplayer nemoze da mi pust DVD filmove sa interaktivnim sadrzajem, tipa meni za trejlere izbor jezika itd…12. decembar 2004. u 11:36 am #22970bp21000
UčesnikZa narezivanje DVD diskova ne koristi se cdrecord, nego growisofs. Bar je tako kod mene. Ja ovaj program koristim u kombinaciji sa k3b i nemam nikakvih problema sa narezivanjem ili kopiranjem DVD-ova, kao ni sa narezivanjem DVD ISO slika.
Sto se tice MPlayer-a i DVD filmova, on i kod mene ispoljava slicne problematicne simptome kao ove koje je opisao “Off-Topic”. Zato za gledanje DVD filmskih zapisa koristim iskljucivo Xine+Kaffeine i tu nema nikakvih problema.
14. decembar 2004. u 11:34 am #22971Maras
UčesnikNa http://www.kde.org imas program Mount iso,sa njim mozes da napravis iso img i da mountujes bez kucanja u konzoli,mount-uje i nero image,ako ga imas na disku.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.