Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › VIA 686 i acpi
- This topic has 2 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years раније by blejk.
-
АуторЧланци
-
3. септембар 2003. у 10:47 am #2853grujakgУчесник
Omogucio sam acpi pri butovanju, ali mi dmesg javlja da postoji poznati problem sa VIA cipsetom a da je acpi tabela (bios tabela) losa, tako da se podrska za acpi iskljucuje po default-u. To potvrdjuje i acpid koji se zali da ne postoji ‘/proc/acpi/event’, pa se i ne startuje…
Da li neko ima slicne probleme recimo sa plocama Abit kt7 ili MSI K7t turbo ili slicnim ciji je southbridge VIA 686x, i ako ih je resio ponizno bih molio objasnjenje kako?
Ima li neko iskustvo sa update kernelom od Mandrake-a i ovim problemom (naravno 2.4.21), da li ga vredi skidati.
Da li postoji patch kernela koji bi lepo resio ovaj problem?
Unapred hvala.15. септембар 2003. у 1:54 pm #13149taneУчесникMislim ako acpi buggy na ploči linux ga je sigurno zato isklučio.
Uostalom koji će ti acpi mrzite da klikneš
ili da ukucaš halt15. септембар 2003. у 3:12 pm #13150blejkУчесникFazon je sto ni halt ne funkcionise!!! Ja imam isti problem (ploca abit kx7 333) radim na tom problemu.
po pravilu treba uraditi sledece:moras prekompajlirati kernel sa podrskom za APM
i u kernelu da omogucic opciju “Advanced power management BIOS support”
i takodje “Use real mode APM BIOS call to power off”u shellu otkucaj
“#insmod apm ” – sto bi trebalo da izbaci sledece
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/arch/i386/kernel/apm.o.gzu /etc/rc.d/rc.modules u kome postoji linija za učitavanje APM-a (modeprobe apm), samo je komentarisana (Stoji # kao prvi karakter koji treba da se izbrise)
Code:
root@marge:/etc/rc.d# cat rc.M | grep apmd
if [ -x /usr/sbin/apmd ]; then
echo “Starting APM daemon: /usr/sbin/apmd”
/usr/sbin/apmd
root@marge:/etc/rc.d# -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.