Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Veliki problem sa instalacijom MDK 9.2
- This topic has 18 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years, 8 months раније by
popeye.
-
АуторЧланци
-
9. децембар 2003. у 5:01 pm #15194
popeye
Главни мајсторProbaj [CTRL]+C. Verovatno je problem do modula/nepodrzanog hardvera.
10. децембар 2003. у 11:34 am #15195demonik
УчесникIzvini,trebalo je odmah da napomenem da sam probao ctrl+c i ctrl+svaki taster (frustracija) ali neradi.nepodrzan hardver?mdk 9.0,9.1 nikad nisu imali problema sa hardverom a kao sto rekoh vise od godinu dana nisam nista menjao…………………………………………………………..
11. децембар 2003. у 10:32 am #15196popeye
Главни мајсторAko koristis lilo, po ukljucenju racunara, prilikom izbora sistema za podizanje dodaj init=/bin/bash rw. Znaci, ako linux podizes preko opcije Linux, onda bi naredba trebalo da glasi Linux init=/bin/bash rw.
Nakon toga probaj depmod -a, pa javi sta se desava.
20. децембар 2003. у 7:13 pm #15197demonik
УчесникEvo me konacno.Izvini,frka oko praznika na poslu & sl.Probao sam varijantu sto si naveo ali prijavljuje depmod kao nepoznatu komandu.Mada,pazi sad.cistio sam nesto oko kompa i primetio sam neki USB kabel
utaknut u maticnu plocu.Zena je kupila neki Mini Disc player/recorder koji skida muziku sa kompa preko nekog USB modula koji WinXP prijavljuje kao USB muzicku karticu…. ❗ ❗ ❗ .Pojma nisam imao.kada sam to izvadio,reinstalirao MDK startovao je kao i obicno sa blokadom kod modula
,zviznem ctrl-c i on nastavi dalje……………do dizanja x-servera(xfree86 4.0.nesto default-ni).Tu je ekran poludeo i krenuo da “blinka”.Onda se sistem podigao ali bez x-servera i kada sam ukucao STARTX opet je “blinkao” i nista.Postoji detaljan log sta se desilo mogu ti ga poslati na analizu ako zelis. ❓ ❓ …………………………….
Sta dalje?21. децембар 2003. у 1:00 am #15198popeye
Главни мајсторProbaj depmod -a.
22. децембар 2003. у 4:54 pm #15199demonik
УчесникOk.uspelo je.radi sve.hvala ti najlepse.da sam ja bio malo azurniji,tj. da
sam imao vise vramena ovo bi bilo gotovo davno………..
naravno ovo pisem ne poslu ali kad stignem kuci uronicu u dokumentaciju da probam provaliti sta je bilo po sredi………………..
ako imas neke ideje ili smernice………………………….
Hvala najlepse jos jednom…………….
Demonik out.
For now… 🙂23. децембар 2003. у 1:58 am #15200popeye
Главни мајстор# man depmod
# man modprobe23. децембар 2003. у 2:44 pm #15201demonik
УчесникOno za pice kad svratis u n.s. jos uvek stoji. 😈
23. децембар 2003. у 3:24 pm #15202popeye
Главни мајсторDogovoreno. 🙂
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.