Imaš ovde sve što ti treba od podataka. Treba ti oko 3 GB slobodnog prostora na disku, ako radiš full install, ne računajući eventualno /home particiju, ako hoćeš da je mountuješ posebno, a kolika će ona biti, zavisi od tvojih potreba.
instalirao sam vector 5.1 i kada se startuje trazi mi user i pass i kada ukucam kaze mi “no mail” i nesto tipa:
[user@vector]$ i ne znam sta tu treba da ukucam; a kada pokusam da se ulogujem kao root kaze “you have mail” i opet [root@vector]$
Koristio sam VL 5.1.1 SOHO, pa ako se dobro secam, probaj da kucas vasm (nesto kao administracija vector-a) i tu mozes da podesis dosta stvari (mreza, useri, default runlevel, startup procesi…)
probaj da ukucaš :
startx
pa pritisni enter, možda pomogne.
kada sam ukucao to sto si mi rekao prijavio je fatal error nesto u vezi screen (jbg slab sam sa engleskim)! a i prilikom instalacije prijavio je problem sa Xorg!
evo jos detalja! prilikom instalacije kaze :
“there was an error in your x configuration. please edit the /etc/x11/xorg.conf
file as autoconfig must have stumbled somewher! sorry but this occasionally happens.”
a kad pokusam da se logujem i ukucam start x kaze: “fatal error: no screen found” !!!
Pa, tvoja grafika nije pravilno prepoznata i konfigurisana te stoga ni x ne moze da se pokrene.
Pored rucnog editovanja xorg.conf-a mozes da probas da kucas xorgconfig pa da konfigurises grafiku. Ili vasm (jesi li probao?). http://www.vectorlinux.com/Docs/vl50/manuals/vl5_admin_vasm_en.html
BTW koja je grafika u pitanju?