Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › vector 5.0 soho par pitanja
- This topic has 2 одговора, 2 гласа, and was last updated 19 years, 6 months раније by koma.
-
АуторЧланци
-
10. април 2005. у 6:36 pm #5129komaУчесник
treba mi par saveta
1.kompajlirao sam ltmodem-8.31a9.tar.gz drajver ali modem i dalje ne radi 🙁 zna li neko jeli jos nesto treba da uradim?
2.vector mi je prepoznao pogresni model ctx monitora.kako to da promenim?
3.sta mi preporucujete vector soho ili neku drugu verziju.mislim probao sam samo ovaj na 1 cd dali je neka druga verzija bolja?i gde ima da se skine?
hvala 🙂10. април 2005. у 7:10 pm #26744MoneoУчесникZdravo!
Treba da uradis sledece!
Ako si kompajlirao bez problema,onda uradi:
U fajl /etc/modules.conf i /etc/modprobe.conf ubaci sledeca dva reda:alias /dev/modem lt_serial
alias char-major-62 lt_serialNakon toga izvrsi sledece komande:
rm -f /dev/modem
mknod /dev/ttyLT0 c 62 64
ln -s /dev/ttyLT0 /dev/modem
depmod -a
modprobe lt_serialDa ne bi morao da svaki put sa podizanjem sistema kucas
modprobe lt_serial ubaci taj red u /etc/rc.d/rc.localNajbolji i zadnji sa sjajnim izborom softvera je Vector 5.0 Final SOHO koji moze da se poruci i iz cdmarketa!Brz je i stabilan,odlican distro,bez diskusije!
Sto se monitora tice-treba da uneses samo odgovarajuci HorizSync i VertRefresh u xorg.conf,odeljak Monitor-to mozes da saznas tako sto ces recimo boot-ovati Knoppix-on ispisuje vrednosti za tvoj monitor prilikom podizanja,ili pak da iskoristis xvidtune koji sigurno imas u Vectoru!Samo budi oprezan,nemoj preterivati da ne bi sjebao monitor-BITNO je da uneses prave vrednosti!
Radi provereno….
Probaj pa javi….
Nadam se da sam bio od pomoci!
CU!
Heavy Metal rules!12. април 2005. у 6:25 am #26745komaУчесникe hvala puno 🙂
modem radi,monitor sam namestio xvidtune(ne brini se nisam sjebao monitor,rezolucija je vec bila namestena samo sam ekran malo pomerio u levo),evo sad iz prve namestio kde 3.4 8)
moram priznati ali definitivno su u pravu oni koji hvale ovu distribuciju
e da heavy metal rules !! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.