Početak › Forumi › Linuks › Igranje na linuksu › Vase misljenje
- This topic has 18 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years, 2 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
19. jun 2007. u 6:43 pm #56141
DVSoftware
UčesnikKao shto sam vetj rekao, ushteda na samom operativnom sistemu je neznatna u odnosu na troshkove kupovine igara (morash imati originalan disk za svaki rachunar). Ako ne ispunish i taj uslov, dzhabe je shto imash legalan os, kada nemash legalne igre na njemu.
19. jun 2007. u 7:25 pm #56142foxbunny
UčesnikDobro, de. Usteda na OSu moze imati dosta uticaja na pocetno finansijsko stanje. To ipak nije bas mala cifra. Covek bi mogao da kupi dodatne igracke za tu lovu. Ima i prednosti i mana. Samo, na duze staze, ostaje pitanje kompatibilnosti softvera. A sto se tice kupovine igara, Tremulous je dzabe, kao i America’s Army. Za tremulous mozes da skines gomilu mapa na netu i time pruzis bolji ugodjaj, a ako omogucis vezu sa internetom ili mrezno igranje, moze da se igra do zore. Evo, ja sad pravim pauzu izmedju dve partije. 😀
20. jun 2007. u 2:21 am #56143dejan985
UčesnikPogledao sam spisak igrica koje rade na OS Linux i vise sam nego zadovoljan!!!Ali…uvek postoji ali…
Da li to radi stvarno dobro?Da li je komplikovano podesiti mrezu na OS Linux,da li je potrebno neko dodatno podesavanje vezano za igrice?
Zelim da se zahvalim jos jednom svima na pomoci i izgleda da ce to biti jedna profi igraona bazirana na OS Linux!A da,a koju verziju OS Linux preporucujete?Kako sam ja razumeo ima ih malo vise…20. jun 2007. u 3:26 am #56144DVSoftware
Učesnik…
Hotjesh da pravish igraonicu pod linuxom, a nisi se potrudio chak ni neki live distro da probash da vidish kako to radi.P.S. Linux nije besplatna zamena za windows
20. jun 2007. u 6:01 am #56145crveni1
UčesnikPogledaj malo i ovaj live game dvd, imas na njemu dosta dobrih linux igrica. Ako mislis da teras Windows igrice pod linuxom moras se pripremiti da neces moci da teras najnovije naslove, mada je impozatan broj koji ces moci. Moj predlog je da nabavis Cedegu (ali zaista da je kupis) jer definitivno je dusu dala, narocito za one koje mrzi da se pate sa wineom, a broj igrica je neverovatan.
20. jun 2007. u 10:19 am #56146dejan985
UčesnikDanas mi stize neka verzija OS Linux,mislim da je Mandriva.Instaliracu sve na igrice koje me interesuju,cisto da vidim kako to radi i kako ce se ponasati na net-u.Ako mi bude trebala pomoc,a hoce 100%,javicu se ::)
20. jun 2007. u 10:58 am #56147foxbunny
UčesnikProbaj i ovo:
SuperGamer je LiveDVD verzija Vector Linuxa (bese nekad PCLinuxOS) sa gomilom vec instaliranih igrica. Sistem se, naravno, podize sa samog DVDa i odatle radi. Koliko se secam ima drajvere za popularnije graficke kartice (kojih inace nema na mnogim instalacionim diskovima). Ne mogu da nadjem spisak igara na ovom DVDu, ali ako me secanje ne vara, u pitanju je nekoliko stotina igrica od kojih su mnoge popularni naslovi koji su i inace dostupni za dzabe za Linux platformu (Tremulous, America’s Army, etc). Dakle, nema komercijalnih naslova.
Poz!
20. jun 2007. u 12:35 pm #56148dejan985
UčesnikA koja je cena Mandrive i Cedege?
23. jun 2007. u 11:55 pm #56149popac
UčesnikTrebaće ti jaki računari jer sama emulacija bilo čega jede mnogo rama i procesora.
Trebaće ti Nvidia grafika, a može i ATI ako voliš da se mučiš.
Trebaće ti mesec dana da sve podesiš kako si planirao, uz jake, jake, jake živce.Mandrive je besplatna, možeš da je skineš s neta i prerežeš u koliko god kopija hoćeš osim ako ti ne treba tehn. podrška. Cedega je oko 10 dolara.
Preporučujem da uzmeš taj XP.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.