Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › USB ne radi uvek ??? [sređeno, nekako]
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 4 months раније by sifumarko.
-
АуторЧланци
-
5. мај 2005. у 7:16 pm #5301sifumarkoУчесник
Imam problem,
u pitanju je Mandrake 10.1 Nakon instalacije sve je radilo normalno. Onda mi se pokvari floppy pa sam nesto cackao i sada mi se desava da mi ne radi usb kada se podigne. Kako da ga pokrenem rucno? Gde mogu da namestim da se dize sam (to je valjda hotplug ili tako nesto)?
6. мај 2005. у 6:50 pm #28036Off-TopicУчесникMislish li na neki uredjaj konkretno ili na sam usb kontroler, valjda ce startovanje usb-uhci modula kroz modprobe.conf povuci i usb-core modul, i to bi valjda trebalo da bude dovoljno, mozda usb-storage, ako je to problem ili scanner…… ❓
6. мај 2005. у 8:10 pm #28037sifumarkoУчесникNe radi mi nijedan uredjaj… Medjutim hardrake izlista USB kontroler. Ali kad pokrenem UsbView ne moze da nadje nijedan uredjaj. Kaze da “Can not open the file /proc/bus/usb/devices”. Kao i pitanje da li mi je USB ukompajliran u kernel (jeste, cim je radio ranije) da li imam USB core modules loaded (neznam i neznam kako se to radi) i da li mi je usbdevfs mountovan (isto neznam i neznam kako se to radi). I am confused 😯
El znas kako sam uspeo da resim ovo jednom ranije? Stavio sam instalacioni CD i pustio ga da odradi apgrejd. Posto je sve isto, on samo zuji malo i kada ga startujem sve radi normalno. Barem neko vreme…
Kada malo bolje razmislim, ovo mi se desilo samo jednom ranije. Kada sam instalirao sistem. Odma po instalaciji kada sam primetio da ne radi USB sam pokrenuo instalaciju ponovo i pustio da radi apgrejd…7. мај 2005. у 11:36 am #28038popacУчесникDa li ti je /proc mountovan, ako nije to radi linija
none /proc proc defaults 0 0
u /etc/fstab fajlu.Probaj komande:
modprobe uhci-hdc
modprobe ehci-hcd
modprobe ohci-hcd
modprobe usbcore
modprobe usb-storage8. мај 2005. у 12:00 pm #28039sifumarkoУчесникEj hvala na pomoci, ali nista od gore navedenom mi nije pomoglo 🙄
Srecom nije ni vazno. Resio sam ga ko prosli put (pustio ga da odradi apgrejd). Vazno da radi, zar ne 😉
Hvala jos jednom… Pozdrav…
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.