Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › USB flash problemi
- This topic has 14 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 2 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
25. март 2008. у 1:27 pm #9939djvujkeУчесник
Imam Canyon usb flash 2GB USB2.0 i mandriva2008 sistem
ranije sam imao stariji racuna sa 1.1 USB pa sam spor prenos podataka pripisivao njemu ali
sad sam nabavio nov racunar sa 12usb portova 2.0 ali i dalje imam problem pri prebacivanju
podataka sa pc-ja na usb…dav,i davi, ubija kolko davi…oobrnuto sa usb na pc ide samo tako…
kod druga kad mu snimim film sa usb-a leti jos brze, i kad s njegovog pc (WIN) snimam ide mnogo mnogo brze….zaboravio sam lsmod output da snimim pa da donesem ali sve je uredno usb storage, hcp(tako nesto) i josi kojesta…jel mandriva u pitanju ili generalno drajveri za usb na linux-u..?
25. март 2008. у 5:09 pm #68474foxbunnyУчесникPa probaj na jos nekom linuxu ako mozes, pa vidi. Ili neki KNOPPIX, KANOTIX, grml… pa vidi da li je do Mande ili neceg drugog. Ja nisam do sada primetio nekih razlika sa mojim MS USBom.
25. март 2008. у 7:13 pm #68475BRANKKOМодераторTo sve zavisi i od samog USB Flash-a. Nisu svi iste brzine (a one od modela do modela variraju u rasponu od 3-30mb/s, sto ih svrstava u odredjene klase koje se najcesce razlikuju po ceni po gb)
Imas flash od 4gb za 25eur a imas i za 70eur…
Mozda si i ti jedan od nesrecnika (poput mene) koji ima jedan od sporijih modela,,,
25. март 2008. у 7:28 pm #68476foxbunnyУчесникAko smem da primetim, pitanje je bilo zasto na Mandi radi sporije nego na Winu. 😉
25. март 2008. у 8:04 pm #68477BRANKKOМодераторOhh sorry, multitaskingom izazvana greska 🙂
Montiram novu plocu na desktop masinu pa kuckam sa Eee-a, i onda sam u medjuvremenu pogubio informaciju da mu na Win radi brze… 🙂
btw Ja nisam primetio da mi se od OSa do OSa raazlikuje brzina transfera…
25. март 2008. у 9:16 pm #68478madcamaУчесникPrimetio sam ja. I to bas ovih dana. Drugim recima i meni se to desava.
26. март 2008. у 8:57 am #68479djvujkeУчесникimam i live distribucije ali one mi nisu merodavne…cekam da izadje nova mandriva pa da je stavim i koristim( ne da isprobam, dosta mi je probanja, mandriva je outofthebox najbolji linux) pa ako opet bude problema ondak da jurim na netu neke nove drajvere za usb…
koristio sam debian etch ali ne secam se kako je usb tamo radio…mogao bih ponovo da ga instaliram ali me nervira sto mi prodje ceo dan dok ga namestim kako treba, a sad moram seminarski i diplomski pa me mrzi da se maltretiram…
da izgleda da na win bolje radi usb….mislim evo i sad na poslu ide samo tako…
ostalo je jos na deb. da probam i da vidim26. март 2008. у 9:43 am #68480LINUSERУчесникSigurno reshenje je KINGSTON – 2GB (cena je nestho veca od 1000 din)
26. март 2008. у 10:14 am #68481djvujkeУчесникkingston, canyon, apacer,…… sve je to made in chaina….
nije to resenje….26. март 2008. у 10:55 am #68482foxbunnyУчесникPa sad ces tesko naci “made in Malaysia” ili “made in Taiwan”. Pored ovih kineskih, oni postadose rariteti. 😀
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.