Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Upooooomoooooc!
- This topic has 5 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 8 months ranije by
Moneo.
-
AutorČlanci
-
16. oktobar 2004. u 8:27 pm #4336
Moneo
UčesnikZdravo!Imam jedan problem pri instlaciji Gentoo-a!Naime,kad dodjem do trenutka da instaliram source(prekopirani po uputstvu u folder “distfiles”)-komanda
“emerge ime source-a”,pojavi se greska-nesto kao “temporary resolution name problem”,i nece da nastavi,vec prekida sa radom,ma koji source izabrao,a zelim konkretno “gentoo-dev-sources”(2.6 kernel)
Pridrzavao sam se uputstva koje sam skinuo sa http://www.gentoo.org-napravio sam 4 logicke particije pomocu diskdrake-a,jer nameravam da
uradim dual boot sa MDK 10,koji je na disku-i to boot(ext2).swap,root(reiserFS)i home(reiserFS),boot-ovao cd sa smp-om(2.6 kernel sa multi CPU podrskom(opciono!)) ,napravio mounting points,sve to mount-ovao,zajedno sa proc sistemom,izabrao stage3(za athlon xp-koga ja imam-XP1700+),i otpakovao ga po uputsvu,takodje i portage snapshot!
Nisam dirao USE i make.conf podesavanja,koliko sam shvatio parametri su po defaultu,i ne treba ih menjati-ako se ne zeli,mada je pozeljno radi optimizacijei(ispravite me ako gresim!)Da li je to moja greska ili je nesto drugo u pitanju?
Molio bih vas da mi pomognete,jer sam stvarno zagrejan da probam ovu distribuciju-ono sto sam cuo i procitao mi se jako svidelo,te da kad se uhodam lepo formatiram HD(pa-pa MDK) i instaliram Gentoo na cisto!
Hvala unapred!
CU!
Necu tek tako da odustanem-nikad se necu predati! 😀
Heavy Metal rules!
P.S Konfiguracija je AMD Athlon 1700XP+,ploca Matsonic 8137c VIA KT266A,256 MB RAM-a,IBM 6546 monitor,Ati Radeon 8500LE,Lucent Lt Modem,2 harda-Maxtor 80GB,i Quantum 20GB(na kom
e planiram celu operaciju i na kome se nalazi MDK 10),LG 52x24x52 CD-RW!
Verzija Gentoo-a je Gentoo 2004 optimized for AthlonXP(narucio sam ga preko CD Linuxo marketa),i predvidjen je za instalaciju bez mreze(ima na sebi nekoliko stage3 paketa za “bezmreznu” instalciju,kernele i protage snapshot koje sam gore pomenuo!16. oktobar 2004. u 8:51 pm #21846popeye
Glavni majstorOčigledno emerge pokušava da dovuče paket sa Mreže. Pogledaj verziju paketa koja se nalazi u distfiles i instaliraj ga sa predznakom “=”. Na primer, ukoliko je u pitanju 2.6.8-r8 verzija, instaliras naredbom
# emerge =gentoo-dev-sources-2.6.8-r8PS. Pročitaj uputstvo za Portage na adresi http://www.gentoo.org/doc/en/portage-manual.xml
PPS. “Pročitati” != “Tražiti masna slova u tekstu”
17. oktobar 2004. u 6:44 pm #21847Moneo
UčesnikEvo mene opet!Pokusao sam ono sto mi je popeye savetovao,ali u folderu “distfiles” nema nijednog kernela!Nema
ni “gentoo-sources”,ni”vanilla-sources”,kao ni “gentoo-dev-sources”!Nigde ne vidim source ili neso tipa 2.x!Da li je moguce…Sta je u pitanju?Pregledao
sam folder i u MDK10 ali isto!Od source ni traga-ispravite me ako gresim!
Pomagajte!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S komanda emerge radi-probao sam “emerge lilo”,i sve je ok,cini mi se da je sve u “distfiles” sem kernela!
Hvala unapred!17. oktobar 2004. u 9:11 pm #21848Gravis
UčesnikSorry for offtopic….
Haha, Seleuk ti si stvarno resio da isprobas sve distribucije. Svaka cast na tome, stvarno imas zivaca, samo ne znam jos koliko ce tvoj hard to trpiti. Pokusaj da izbegnes cesta formatiranja, i vex ako hoces da isprobas sve instalacije savetujem ti da probas preko nekom virtual machine programa vmware, virtualpc ili sl.
Inace samo tako nastavi 😉 😉
Ma pali brate, narodnjaci su zakon 😛 😛 😛
17. oktobar 2004. u 11:30 pm #21849Off-Topic
UčesnikA bre covece kakav ti to source trazis, svog kernela ili….
valjda 2.6.x nije promenio hijerarhiju fajl sistema, ako juris source svog kernela vidi: /usr/src/linux, ako uopse na to mislis i to trazis, ako na MDK10 nemas source onda samo: urpmi kernel, pa kad vidis sta sve nudi na zadatu temu biraj recimo source.
Opet, ako je to to sto ti ganjas, a za to sta ganjas:
uname -r18. oktobar 2004. u 11:09 am #21850Moneo
UčesnikNisi me dobro razumeo!Odnosi se na source za instalaciju Gentoo-a!Kada tokom instalacije dodjem do koraka “emerge-ime sourca”,u distfiles folderu
nema ni jednog source-a(tu se valjda nalaze!),koje u toku instalacije treba kopirati komandom cp /mnt/cdrom/distfiles/* /mnt/gentoo/usr/portage/distfiles/ ili se varam!Taj folder sam pregledao u Konquer-u u MDK10(pregaledao sam GENTOO CD1 ZA INSTALACIJU!)
Tu bi trebalo da se nalaze source-vi tipa vanilla-sources,gentoo-sources.gentoo-dev-sources,koje instaliram(otpakujem) komandom “emerge”,a posle toga se kompajlira pomocu genkernela-to je buduci kernel koji treba da koristi Gentoo,i bira se po volji,a mene intersuje 2.6 kernel(gentoo-dev-sources)
Source-vi MORAJU biti tu!Verovatno se ne zovu bas od slova do slova kao sto sam gore pomenuo,i kao sto pise u uputstvu!Pokusao sam i ono sto je Popeye rekao,ali nista…..(inace tu je sve ostalo-lilo,xfree,ati drajveri….)
Pomagajte,polako padam u ocajanje!
Ali se necu predati,o neeeeeee!:)
Hvala unapred!
CU!
Heavy Metal rules! 🙂 -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.