Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Upomooooooooooć!! KERNEL PANIC!!!!!
- This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 6 months ranije by
Mr_Pingvin.
-
AutorČlanci
-
23. septembra 2004. u 1:58 am #4236
Mr_Pingvin
UčesnikImam problema sa kompajliranjem kernela….priča ide ovako…
instaliram kernel source… kernel 2.6.3-4mdk koji inače i koristim na mdk10
dalje idem:
make xconfig
namestim sve što mi je potrebno
make clean
make modules
make modules_install
make install
/sbin/lilo
make install mi javlja neki grešku o mkinit-u
kada restartujem na zadnjoj stavci u boot meniju povavi se 2.6.3-4mdk custom
kada ga pokrenem izveštava mi o greškama…ne može da učita module…kada jedva podigne sistem, ukucam lsmod i izlista mi dva modula.
kada pokrenem modprobe (neki modul) javlja mi grešku…
primetio sam da pokušava da vadi module iz stare kernel direktorije
/lib/modules/2.6.3-4mdk gde su svi moduli zapakovanu u *.gz
i da se pored ove direktorije nalazi /lib/modules/2.6.3-4mdkcustom gde su svi
moduli raspakovani…gde sam ja to pogrešio???
kako da nateram module da se učitaju automatski ili bar u najgorem slučaju
kako da nateram modprobe da ih učita?23. septembra 2004. u 8:16 am #21410VladimirStefanov
UčesnikPa nisi promenio ime novog kernela, pa je instalirao module u isti direktorium sa originalnim kernelom 🙂
Nista reinstalacija 🙁23. septembra 2004. u 11:25 am #21411Off-Topic
UčesnikNemam bas mnogo iskustva u kompajliranju, ali zasto ne ides rucno (postupno), ko po uputstvu (ili je to izmenjeno u 2.6.x)
To make install nisam koristio, neznam sta sve fura, ali dok ne poteram mkinitrd noviinitrd 2.4.x.mdkcustom i ne napravim novi initrd, nema sanse da podignem sistem, zaglavi negde kod load keymap ili negde usput, a valjda i make modules_install pravi meki /lib/modules/2.6.x.mdkcustom, pored onog nativ-nog?Stvarno nemam iskustva, ali otkad slepo pratim uputstva sve mi lepo prolazi.
BTW
Ne vidim nigde make bzImage, valjda je i to neophodno????23. septembra 2004. u 12:59 pm #21412Anonimni
Gostkada ga iskonfigurises radi
make bzImage
make modules
make modules_install
iskopiraj bzImage u /boot
tada u lilo.conf upisi putanju ka novom imidzu i kucni lilo. tako mora da radi. bar meni radi 🙄24. septembra 2004. u 12:00 am #21413Mr_Pingvin
UčesnikHmmmm… Uspeo sam da ga kompajliram po uputstvu koje dollazi sa kerlel sourceom
morao sam da uradim make mrproper, i da iskonfigurisem sve polako natenane…
kada sam posle instaliranja modula uradio make installl
sve je lepo kopirao u /boot, postavio linkove, kreirao novi ram disk, i postaviio *.old
ekstenziju na stare fajlove..lilo je sve uradio bez problema…..od sad uvek pratim uputstva…mada i pre sam pokusao sa mrproper-om a nije radilo, ali sad imam mogo vise iskustva sa konfigurisanjem kernela, pa izgleda da je problem bio u konfiguraciji….
hvala na savetima…..
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.