Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Upomoc! Nestao mi zvuk! [nekako sredjeno]
- This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
15. april 2005. u 8:04 pm #5158
burga
UčesnikDanas sam instalirao neke stvari sa MDK PowerPack DVD-ja i nestao mi zvuk. Iskreno, nemam pojma zasto. Samo kad sam resetovao racunar mi je rekao da nema na sta da posalje zvuk i da ce ga ubuduce slati na null.
Kako da vratim zvuka nazad!?15. april 2005. u 11:15 pm #26979burga
UčesnikPosto su mi se pojavili neki silni linuxi (verovatno razlicite opcije kernela – njih 10-15), ispostavilo se da pod jednim od njih zvuk radi, mada prilikom boot-ovanja i dalje tvrdi da nema zvucnu.
17. april 2005. u 12:24 pm #26980popac
UčesnikOvako. Pogledaj koj je taj linux u kome nema zvuka. Kada to utvrdiš izbriši ostale jer ti nisu potrebni. Mene bi bar nerviralo da imam 1000 stvari u meniju koje ničemu ne služe…
Kad uđeš u linux koristi # uname -r komandu da vidiš u kom se kernelu trenutno nalaziš.
Onda upadneš u Mandrake Control centar odabereš uklanjanje paketa. U pretragu kucaj source i ukloni kernel-source-2.4.XXX-mdk i ostale stvari za 2.4 kernel (eg. Nvidia-source) ako ti je uname -r ispisalo 2.6.9-mdk ili tako nešto. Ukloni i sam 2.4 kernel. Znači opet kucaj u pretragu kernel i uukloni kernel-2.4.nešto
Dalje je potrebno da instaliraš source za kernel koj ti koristiš pa ko koristiš 2.6 kernel u pretagu za install kucaj source i onstaliraj kernel-source-2.6.nešto.Sada se brebaci kao root korisnik i otvori /etc/lilo.conf
Obriši sve linije koje ti nisu potrebne a ostavi samo onaj linux koj radi i ako imas neke winblowse. Ono Floppy i ostalo ti 100% neće trebati. Ako ti se ne sviđa kako se zove taj linux koj radi (one brojke 2.6.9) možeš mu dati drugi naziv u ovom polju:label=Linux-Mandrake
Ovo ti određuje koliko ćeš sekunda čekati dok komp ne odabere automatski OS u koj će upasti:
prompt
timeout=100Pravilo 100=10 sekundi, 150=15 sekundi i tako uvek skineš po jednu nulu…
U polje default biraš koj će se OS prvo podizati ako ga ti ne odabereš strelicama na tastaturi
default=Linux-Mandrake
Ako voliš da imaš onaj lep ekran pri podizanju sistema i ovo moraš da dodaš:
vga=788
Sada kao root korisnik pokreni ovu komandu
# lilo
I on će ti reći da li je sve ispravno dodato. Ako jeste restartuj kompjuter.[/quote] -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.