Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Umro Bill Gates ;-)
- This topic has 15 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by
BRANKKO.
-
АуторЧланци
-
12. април 2006. у 12:18 am #7242
BRANKKO
МодераторNajnovija vest koja kruzi Internetom:
http://www.fineelectronics.net/blog/2006/04/11/microsoft-chairman-billionaire-bill-gates-dies-in-plane-crash/Neslana shala ili surova realnost… 😀
Evo jos jednog zanimljivog sajta:
http://www.billgatesisdead.com/12. април 2006. у 12:26 am #42995BRANKKO
МодераторNe znam zasto ova vesti ima dosta slicnosti sa:
http://news.softpedia.com/news/Wal-Mart-Heir-John-Walton-Killed-in-a-Plane-Crash-3861.shtml
😀 😀 😀A ovde je jos bolji:
http://news.softpedia.com/news/BREAKING-NEWS-Bill-Gates-Involved-In-Accident-20735.shtml12. април 2006. у 2:39 am #42996LimitMan
УчесникMa evo gledam CNN-ov, BBC-ev, CNET-ov i josh par News sajtova … Nema ni pomena o tome 🙂
12. април 2006. у 9:15 am #42997BrokeBody
УчесникMa kakve su ovo gluposti?!? 😕
12. април 2006. у 10:20 am #42998brale
УчесникMa taj čovek je neuništiv 🙂
12. април 2006. у 11:07 am #42999LimitMan
УчесникMa nije on neunistiv…. Covek je kao i svi mi … Samo sto ima mnooogooo para 😀
Nego me cudi ovakav clanak … Sastavljen je sasvim profi … Kako je umro, pa kompletna biografija … Mislim … ni sajt nije saljive prirode … Nista mi nije jasno
12. април 2006. у 3:20 pm #43000Анонимни
Гостne znam da li neko video mislim prosle godine kada je na Gentoo sajtu izaslo da prave distro baziran na NT kernelu. E sad, txt je bio krajnje profi, kao pokupili kernel od M$-a, platili cini mi se ili tako nesto i mislie da je to cool. I tek kada se pogleda source strane vidi se da je joke 🙂
12. април 2006. у 3:59 pm #43001pedjaman
УчесникZaminljive informacije:
1. PROVERENA: M$ je ranije najavio da pravi svoj Linux distro i pokrenuo laboratoriju za to
2. NEPROVERENA: da bi namerno odustao od toga uz objavu da je nepouzdan i da će se zadržati na windows-u.U svakom slučaju… ne bi me čudilo
13. април 2006. у 12:48 am #43002BRANKKO
Модератор@IvanJelicKV
To je bio jedan od onih dobrih fazona 😉
@pedjaman
Secas se da je M$ otkupio od SCO-a, neka prava za UNIX?Kazi mi po cemu ljudi (obicno) pamte Linux?
-Komplikovan (bar oni tako kazu);
-Tesko se podesava i brcka po sistemu;
-Lepo izgleda 🙂
-Ima konzolu u kojoj se obavlja veci deo posla;
-Stabilan;E sad, kakve su karakteristike novih WIN OS-a?
-Sve komplikovaniji (cak i za prof. usere);
-Sve se teze pronalze sve te ‘napredne’ opcije i jos teze je razumeti njihoov nacin funkcionisanja;
-Lepo izgledaju 🙂
-Konzola poprima sve mocnije funkcije (koje virusi obozavaju 😉
-Sve su ‘stabilniji’ i ‘sigurniji’;-U VISTI (tj. Longhornu) nigde nemas C: D: E: i sl. vec se drajvovi (particije) nazivaju po imenima (kao mnt/blabla u Lin)
-Imas konzolu u kojoj mozes da radis sve bitnije stvari (bar sto se administracije tice)
-Veoma mali broj starih programa je kompatibilno (mnooogoo manjen nego u XPu)-Jos ako uzmes u obzir ove promene u Macintosh platformi (i mogucnoscu instaliranja Wina na MAC-u i MacOS-a na PC-ju)
…sve smrdi na neko prelazno resenje, do nekog M$ OSa, baziranog na UNIXu (i MacOS je kao sto znate baziran na UNIXu, a i Linux je baziran na UNIXu… prema tome…) a srodnog Linux-u i kompatibilnog sa ogromnom bazom OpenSource software-a
Mozda je sve ovo neistina, ali svakako predstavlja jedno od (vrlo verovatnih) mogucih resenja.
13. април 2006. у 12:13 pm #43003pedjaman
УчесникSecas se da je M$ otkupio od SCO-a, neka prava za UNIX?
Zvoni mi po glavi nešto na tu temu 🙂
Pa jedino da M$ ukrate jezgro UNIX-a ili Linuxa pa da budu OS 🙂
Inače, M$ je sve što mu padne na pamet ukrao od stalih i onda izreklamirao kao revolucionarno otkriće 🙂 Npr:
– Tabovi u IE, viću na sva usta a ostali to imaju godinama 🙂
– Tray ikonice
– Organizaciju menija
– Journal u NTFS
– … (ovoga se setih na brzinu)A u stvari, sve su to implementirali 100 puta gore i manje funkcionalno 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.