Početak›Форуми›Linuks distribucije›Ubuntu,Mint,…›Ubuntu u borbi protiv ( IT ) kriminala
- This topic has 11 odgovora, 9 glasova, and was last updated 13 years, 2 months ranije by
MladenIsakovic.
-
AutorČlanci
-
31. marta 2010. u 10:50 am #11822
gandalf
Glavni majstor31. marta 2010. u 2:48 pm #83817arm
Učesnikajde da se kladimo da ima instaliran XP! to je samo fora za siroke narodne mase, on i nezna šta na toj nalepnici piše a kamoli šta to znači 😀
31. marta 2010. u 6:33 pm #83818Anonimni
GostLaufer mi javio da ima Ubuntu! :biggrin:
31. marta 2010. u 6:52 pm #83819Andersen
UčesnikXp! I to piratski, uzeo sa ‘buntuom da mu bude jeftinije, pa posle “ubudzio” ‘dozu. :biggrin:
31. marta 2010. u 8:40 pm #83820MladenIsakovic
UčesnikPa i koj’ će mu *rac Ubuntu, kad je shit 😀
31. marta 2010. u 9:34 pm #83821rellik
UčesnikMa vidi samo sta je prasine na laptopu, ko zna odakle ga izvukao :laugh:
31. marta 2010. u 10:20 pm #83822marelli
Učesnikma sigurno je Ubuntu, pa treba mu zbog Metasploit-a, nmap-a i drugih tool-ova
1. aprila 2010. u 9:07 am #83823dukenukem_4d
Učesnikmislim da je dobro što koristimo ubntu koji je za sada otporan na viruse
i u držvnim institucijama(e sada ovaj tip kriminala u stvari mi ne deluje tolko hi tech kao što predstavljaju u medijima
, ali je opet napredak što su pohvaćani ti koji su pohvaćani)1. aprila 2010. u 9:52 am #83824zokypoky
UčesnikNisam siguran, ali mislim da se radi o onim ljudima (po meni nisu kriminalci), koji su RTS, PINK i druge “zavrnuli” SMS-ovima u kvizovima u kojima se glasa putem SMS-a. Ako se radi o njima njihov kriminalitet je diskutabilan. Po tome bi trebalo da se pohvataju i oni koji igraju sisteme na LOTO-u i koriste računare pri tom. Samo korišćenje tehnologije u slanju SMS-ova po meni nije diskutabilno i smatram da je to proust organizatora igara na sreću. I pored krađe su organizatori kvizova “drmnuli” veliku lovu, a ovim ljudima treba obezbediti stalno zaposlenje u pomenutim organizacijama, kako bi ovakve stvari bile dalje nemoguće.
No, naravno, zaboravio sam da mi živimo u Srbiji i da kada neko izmisli “vatru”, mi je ugasimo jer to nije izmišljeno od “spolja”, pa onda može da bude opasno.
1. aprila 2010. u 6:58 pm #83825DrLove73
UčesnikNedavno sam pricao sa policajcima u lokalnoj policijskoj stanici i rekli su mi da je lik koji je uhapsen bio bivsi radnik software-ske kompanije koja je razvila sistem ali da je dobio otkaz. Ne znam da li je ova informacija tacna, ali ne bi me zacudilo. Receno mi je i da je taj lik bio autor Pink-ove igre “Izija za Mizija”, ili vec kako se zove.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.