Početak › Forumi › Prvi put na Linuksu? › Ubuntu – pomoc
- This topic has 26 odgovora, 10 glasova, and was last updated 15 years, 8 months ranije by
MrMaks.
-
AutorČlanci
-
20. novembar 2010. u 4:32 pm #85814
MrMaks
GostKad ukucam u terminalu neku komandu, izbaci mi da ukucam lozinku, međutim kad probam da unesem lozinku ništa se ne upiše (kao da tastatura ne radi) već samo trepti za upisivanje teksta. Ovo se dešava samo kad terminal izbaci da upišem lozinku. Na koji način rešiti ovaj problem.
20. novembar 2010. u 5:30 pm #85816Andersen
GostCini mi se da je i korisnik sinansakic imao slican problem, ali na zalost ne znam kako je to resio.
20. novembar 2010. u 7:45 pm #85819dukenukem_4d
GostKad ukucam u terminalu neku komandu, izbaci mi da ukucam lozinku, međutim kad probam da unesem lozinku ništa se ne upiše (kao da tastatura ne radi) već samo trepti za upisivanje teksta. Ovo se dešava samo kad terminal izbaci da upišem lozinku. Na koji način rešiti ovaj problem.
to je uobičajeno da se ljudi pitaju kad prave prve korake,
on nema odziv i onda treba da se kuca na slepo i pritisne enter
u stvari to je sigurnosna funkcija(ako neko gviri preko ramena
da ne vidi koliko slova imaš u lozinci)
možda i nije baš neophodno tolika sigurnost , ne znam više :~u nekom filmu je bilo da na osnovu zvuka pogode pass
sad ću vam kažem u kom , u onoj seriji “Spooks” :ghost: , o špijunima i
to u epizodi kada jure onog našeg glumca Dragana Mićanovića,
http://www.imdb.com/title/tt0707334/20. novembar 2010. u 8:46 pm #85821LINUSER
Rešenje:
Enabling Visual Feedback when Typing Passwords
As of Ubuntu 10.04 (Lucid), you can enable visual feedback when you are typing a password at a sudo prompt.
Simply edit /etc/sudoers and change the Defaults line to read:
Defaults env_reset,pwfeedback
https://help.ubuntu.com/community/SudoersNapomena: Ovo sam proverio pod Fedorom. Lepo funkcioniše.
20. novembar 2010. u 10:06 pm #85823burga
GostTo nije problem. To je princip – password se u konzoli ne vidi. Samo ga ukucaj i klikni „enter“
20. novembar 2010. u 10:19 pm #85824LINUSER
GostI ne treba da se vidi. Ali će pomenutom izmenom da se vide ******.
23. novembar 2010. u 11:47 pm #85853MrMaks
GostHtno potrebna pomoć! Napravio sam live DVD ubuntu 10.10 sa vim programima koje sam instalisao i podešavanjima i hteo sam da isprobam Kubuntu 10.10. Međutim kubuntu mi se manje sviđao i hteo sam da vratim ubuntu sa live dvd, prilikom instalacije na kraju mi je ispisalo da nemože da se instališe podizać sistema i ja sam instalisao bez toga. Ali sada nemam grub i nemogu da podignem sistem. Koristio sam razna upstva za instalaciju istog ali mi izbaci da nema sda3 (na kojoj mi je instalisan linux). Uz pomoč super guba na cd, nisam mogo da uđem u linux ali sam mogo da uđem u vindovs. Kako da Instališem grub, kako nebi ispočetka vršio sva podešavanja i iznova instalisao programe. i Zbog čega live dvd koji sam napravio ne može da instališe grub.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.