Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu na ETF
- This topic has 5 odgovora, 6 glasova, and was last updated 15 years, 11 months ranije by
Marel.
-
AutorČlanci
-
23. septembar 2010. u 9:51 am #12073
sre76
UčesnikLepa informacija od skoro na elektrotehnickom fakultetu su skinuli slackware i sada studenti rade na ubuntu.
Asistent najavljuje primenu rada i u grafickom okruzenju, a ne samo u terminalu sto se do sad praktikovalo. Lep pomak u nacinu rada.
Lepo za znati.Razlog za to je promena asistenta. Novi asistent preferira Ubuntu, dok je slackware skinut.
Nezvanicno saznajem (od studenata III i IV godine licno) da im je laknulo.
kazu da je slakware pretezak.23. septembar 2010. u 1:13 pm #85488Andersen
GostHm.. pa ne znam zasto je to lepa informacija. Mogli su staviti i Windows, po toj logici, mislim da je studentima lakse da se snadju, nego na Ubuntuu 🙂
Slackware uopste nije tezak, to znaju svi koji su ga koristili. Ta prica o njemu kao o “preteskom” distrou i ona druga koja ga pominje kao distro sa prastarim softverom, uopste ne piju vodu. Prva nije bila tacna od pocetka, a druga od pre nekoliko godina, jer od tada sa njim dolaze najnovije verzije softvera. I pored svih inovacija, i dalje je najstabilnija i jedna od 2-3 najbrze distribucije linuxa koje postoje.
23. septembar 2010. u 5:16 pm #85491Kosava
GostOni su tamo da uce ja bi njima Gentoo stavio >)
23. septembar 2010. u 11:27 pm #85493nebjak
GostSve je dobro dok nije M$ $hitdows X
24. septembar 2010. u 2:00 pm #85494MladenIsakovic
GostUsrećiće se….. :~
12. oktobar 2010. u 1:50 pm #85600Marel
GostLepa informacija od skoro na elektrotehnickom fakultetu su skinuli slackware i sada studenti rade na ubuntu.
Asistent najavljuje primenu rada i u grafickom okruzenju, a ne samo u terminalu sto se do sad praktikovalo. Lep pomak u nacinu rada.
Lepo za znati.
Razlog za to je promena asistenta. Novi asistent preferira Ubuntu, dok je slackware skinut.
Nezvanicno saznajem (od studenata III i IV godine licno) da im je laknulo.
kazu da je slakware pretezak.— kraj citata —
Pa vest je verovatno dobra za ljubitelje Ubuntua, ali ne i za ljubitelje Slackware-a. Ja sam licno koristio Slackware dugo i mislim da je najbolja, ili bar jedna od najboljih, za ucenje, jer sistem nije nepotrebno zakomplikovan i moze da se vidi kako zaista funkcionise.
Sto se tice grafickog okruzenja, takodje mislim da je to udaljavanje od stvarnog funkcionisanja sistema. Ako su u pitanju korisnicki programi (GIMP, OpenOffice itd), to je drugo, ali za ozbiljnu administraciju nema mnogo koristi.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.