Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › ubuntu 8 hard disk non-stop radi
- This topic has 10 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 10 months раније by
tekija.
-
АуторЧланци
-
21. септембар 2008. у 6:48 pm #10384
tekija
УчесникЗначи имам cp6 инсталирам и паралелно са њим xp. Стицајем околности нисам ср6 укључивао сигурно месец дана , сада кад сам се пребацио на њега, и ево већ цео дан хард диск нон стоп меље нешто , гледао сам у system monitor-у , ништа посебно ми није покренуто ,бар ја тако мислим . Можда нешто скенира , али баш цео дан 😡 . Ресетовао сам малопре ал , опет исто. У windowsu je све нормално ради . Нисам баш неки корисник linuxa , па ме интересује дали је све са овим мојим ср6 све у реду и како да видим где шта ми ради хард?
21. септембар 2008. у 7:17 pm #72555Andersen
УчесникNisam bas neki Ubuntu strucnjak (koristio sam ga nekoliko dana pre par godina 🙂 ) , ali mi se cini da je jedna od verzija Ubuntua patila od tih HDD problema, cak je bilo govora o tome da HDD-u mogu da naprave ozbiljne “zdravstvene” probleme, pa je na kraju zakljuceno da je problem u Debian osnovi, i mislim da su izasli neki patch-evi za to.. e sad.. da li to ima neke veze sa ovim to vec ne znam, odmah da se ogradim da je samo pretpostavka.
edit: sta god da je u pitanju, to “oranje” HDD-a all day long nije normalna pojava, ne verujem da je bilo kakvo skeniranje u pitanju.
21. септембар 2008. у 8:36 pm #72556tekija
Учесниктако сам и мислио , занимљиво , то је почело данас да се догађа , раније се није догађало .
22. септембар 2008. у 11:44 am #72557DeadRinger
УчесникPošto svi korisnici Ubuntu-a žele da koriste i ntfs partcije logično je da se izvrši “pregled” svega na svojim i tuđim particijama (indeksiranje) kako bi ti omogućio kasnije pregled i rad sa tim sadržajem. Nisi mu to dozvolio prvi put odmah posle instalacije pa mora sada da odradi. A vreme, pa ti imaš veoma spor kompjuter jer to ne traje duže od 10min. Nije nikakva greška u pitanju.
22. септембар 2008. у 9:05 pm #72558Andersen
УчесникHm.. jbg, koliko bi trebalo da bude spor taj komp, i koliko velika ta ntfs particija da bi indeksiranje trajalo ceo dan.. :-
Al’ opet, to zvuci kao sasvim logicno objasnjenje.22. септембар 2008. у 9:51 pm #72559Sioux
УчесникInače , probao sam sr6 i veoma brzo ga uklonio.Više se i ne sećam šta je sve brljao.Nema nikakve veze sa hardverom.
23. септембар 2008. у 11:57 pm #72560dukenukem_4d
УчесникMože biti da pušti e2fsck ,ako nije duže paljen komp ??? ,
ili cron proces nešto radi (u procesima apletu , cron)
Na primer dok to radi pogledaj koji proces troši procesorsko vreme ,ali
u suštini pozadinski procesi ne moraju da troše procesor
@Sioux
Ne bi trebao da brlja više no ubuntu 8.04 😀24. септембар 2008. у 8:29 pm #72561Sioux
УчесникMožda samo malo..onako srpski.
27. септембар 2008. у 12:52 am #72562Andersen
УчесникProradio srpski inat u njemu verovatno.. 🙂
3. октобар 2008. у 6:44 pm #72563tekija
УчесникBio sam zauzet neko vreme , pa nisam mogao da se bakcem sa njim , evo sad gledam nista nemam u crontabu
. Imam relativno dobar racunar , jeste da je hard od 300 GB-a SATA malo veci , imam 2 GB-a rama i AMD DC , nije bilo problema ranije, moguce je da je neki program koji sam instalirao u pitanju , ko zna , opet kazem vam nista spektakularno od procesa nije pokrenuto ,bar ja tako mislim i ne verujem mu je za bilo koju ozbiljniji posao koji on sam radi potrebno vise od sat dva , on konstantno radi , sto nikako ne moze biti indeksiranje >:( -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.