Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu 6.06 zakucava instalacija na 83%
- This topic has 5 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years ranije by
kosmi.
-
AutorČlanci
-
4. septembar 2006. u 6:32 pm #7765
medicineman
UčesnikMB DFI Lan Party Ultra D(n-force 4),AMD 64 Venice 3200,2X512 twin mos speedy,Hitachi Deskstar SATA 2(2kom.).UBUNTU 6.06 64bit.Moram da naglasim da sam totalni pocetnik sto se Linuxa tice.Pokrenem instalaciju
(odvojio sam ceo disk),cekiram da sam formatira disk,krene instalacija,dodje do 83% i zablokira.Probao sam sigurno jedno 50tak puta,vec nekoliko dana,probao sam sa 4 razlicita citaca-rezaca.jednom je stigao do 97% i zablokirao.DISK sa O.S je original(stigao postom).Ako ima pomoci POMAGAJTE please.4. septembar 2006. u 7:23 pm #47359Cartman
UčesnikZa šta si odvojio ceo disk? Kolko si ostavio mesta za swap? Je l’ uspe da ti preformatira disk?
P.S.
Probaj da ručno urediš particije (prvo obriši sve particije, pa onda pravi nove).
ovde imaš uputstvo za to: http://www.psychocats.net/ubuntu/installing.html4. septembar 2006. u 7:51 pm #47360slaks
UčesnikI meni se to dešavalo sa orginalnim diskovima!!!!!!!!!!! 🙁
Sa jednim dođe do 64%, ja onda uzmed drugi sa njim dođe do 84%, sa trećim do 93% i zakuca tek sa četvrtim mi je instalacija prošla kako treba!!!!!!! E onda ja obeležim taj sa koga je instalacija prošla kako treba i evo već sam nekoliko puta instalirao sa njim i radi.
Zašto je ovo ovako nisa nikad provali pošto su svih 5 CD orginalni i ispravni???
Dakle moj ti je stav da ako imaš više CD probaš svaki, neki će možda da proradi, valjda??
4. septembar 2006. u 8:25 pm #47361Cartman
UčesnikMa nema veze to s CD-om. To je samo do hard diska koji je ranije bio korišćen za Windows. Ja sam imao sličan problem, al’ sam onda u Win izvršio defragmentaciju diska, pustio da se poprave loši sektori i onda sam normalno mogo da instaliram Ubuntu. To se dešava valjda zato što Linux koristi hard disk na dugačiji način od Windowsa, pa ga bune greške koje je Windows pravio.
4. septembar 2006. u 9:52 pm #47362civan
UčesnikCinjenica da je neki disk u winu fragmentisan moze samo da spreci ubuntu instalaciju (gparted) da promeni velicinu toj particiji. Nista vise.
Zaglavljivanje instalacije se desavalo i na sistemima koji nemaju windowse…
5. septembar 2006. u 1:11 am #47363kosmi
UčesnikDa, da, meni su se originalni, narezani sa .iso-a i kopirani CD-ovi sa 5.10 i 6.06 zaglavljivali
na nekoliko mašina. Sa ovim 6.06 DVD (inače naručen iz LinuxoKluba) nisam imao problema, ni u dualbootu, multibootu, ni na jednoj mašini koja ima čak 14 particija od kojih su polovina FAT32 i NTFS sa Win98, WinXP, Ark-om, Mandrivom i Ubutom 5.10, a ni solo. Za sada… Mada sve solucije,ovde iznete i još po neka, su moguće, zato eksperimentiši. Ja bih ti preporučio, pošto vidim da se radi o mašini zreloj za overkloking, da smanjiš memorijske i procesorske taktove u predivnom BIOS-u koji ova ploča poseduje i još poneki fancy speed-up-tweak elemenat, zbog njihovog intenzivnog korišćenja prilikom samog instalacionog procesa. -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.