Početak › Forumi › Linuks distribucije › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu 6.06 diskove poklanjam
- This topic has 20 odgovora, 9 glasova, and was last updated 20 years, 1 month ranije by
Milanche.
-
AutorČlanci
-
4. avgust 2006. u 9:24 pm #45709
burga
UčesnikMeni nikad nisu pravili problem, ni za peticu ni sada za šesticu, poštar mi uredno donosi kući, isto i kad naročim na devojčinu adresu u Vršcu. Nikakva firma, nikakva ne-daj-Bože stranka.
Ja sam naručio 25 diskova, stiglo sve uredno, na koverti stoji pečat “oslobođeno carine”.
Nisam video da je neko odgovio na pitanje “živ” ili “instalacioni”. Dakle, sad je urađeno kao jedan disk, kad su butuje uživo na desktopu je ikona “instaliraj”. Nije kompletan, prosto jer je disk suviše mali prostor za kompletnu distribuciju. Kompletna distribucija je na dvd-u koji košta 9$ ali je dostupan za skidanje.
Ja sam moje razdelio, ali evo linkova (jerbo ni njih nisam video):
shipit.ubuntu.com
shipit.kubuntu.org
xubuntu još uvek nije dostupan za naručivanje.6. avgust 2006. u 7:35 am #45710Cartman
UčesnikNisam video da je neko odgovio na pitanje “živ” ili “instalacioni”. Dakle, sad je urađeno kao jedan disk, kad su butuje uživo na desktopu je ikona “instaliraj”.
Kad smo već kod “živog CD-a”, našo sam na Google kako izgleda kad se pokrene Ubuntu s “živog CD-a” i kako se instalira s njega: http://www.psychocats.net/ubuntu/installing.html
Znači, samo odaberete jezik na kom želite da bude Ubuntu, odaberete gde ste, odaberete tastaturu, napravite particije (možete i da odredite koliko prostora da Ubuntu prisvoji od već postojojeće Win particije) i gotovo.6. avgust 2006. u 6:57 pm #45711Milanche
UčesnikOvako ja imam problem. Narucio sam na onom sajtu shipit.ubuntu.com 3 CD-a (Ubuntu, Kubuntu i Xubuntu) jos 28. juna a odobreno je isporucivanje 4. jula. Problem je u tome da jos CD-ovi nisu stigli, a cudno mi da ta 3 CD-a nece da stignu a burgi 25 CD-ova stiglo. Inace zivim u Srbiji, u Lazarevcu. I jos nesto za koliko vremena to od prilike stize?
6. avgust 2006. u 9:48 pm #45712burga
UčesnikKao što piše, za 4-6 nedelja. Meni je stiglo ekspresno, jer sam ih naručio čim je moglo, pa sam bio u prvoj turi za slanje. (Kad su otvorili naručivanje, još ih nisu slali.) Elem, budi strpljiv. Ja sam bio nestrpljiv kad sam naručivao 5.10 pa sam naručio i na ime svoje devojke. Tako da sam imao 20 diskova. Još uvek imam 2 u višku.
Eventualno, ako nisi siguran u svoju poštu ili carinu možeš otvoriti nalog na još nečije ime pa naručiti na neku drugu adresu. Ali ne bi trebalo da bude problema. Bar ih nije imao niko koga sam pitao. Neki su imali problema da objasve šta će im 20 diskova (u Beogradu, i računali su 10 * (živa + instalaciona vezija 5.10)), ali kad je taj moj drug na kraju rekao “Dobro, dajte mi bar jednu kutijicu, da ne bude da sam se džabe maltretirao” dali mu sve 😮7. avgust 2006. u 12:23 pm #45713Milanche
UčesnikEvo danas mi je stiglo za divno cudo. Jos ga nisam instalirao al sam video live verziju, i nije hteo da mi prepozna Wi-Fi karticu ASUS WL-138g :'( :'( :'( Prepoznao je samo onaj glupi LAN integrisan u maticnu i U.S. Robotics modem koji nije mogao da instalira!!! >:( >:( >:( Moze li da mi neko pomogne da ne bih stekao prvi utisak o Ubuntu-u kao ”sranje” jer takodje nije hteo da mi prepozna ni skener ni stampac!!!!!!!!!!!!!!! :'( :'( :'( 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡
7. avgust 2006. u 2:26 pm #45714Cartman
UčesnikEvo danas mi je stiglo za divno cudo. Jos ga nisam instalirao al sam video live verziju, i nije hteo da mi prepozna Wi-Fi karticu ASUS WL-138g :'( :'( :'( Prepoznao je samo onaj glupi LAN integrisan u maticnu i U.S. Robotics modem koji nije mogao da instalira!!! >:( >:( >:( Moze li da mi neko pomogne da ne bih stekao prvi utisak o Ubuntu-u kao ”sranje” jer takodje nije hteo da mi prepozna ni skener ni stampac!!!!!!!!!!!!!!! :'( :'( :'( 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡
Da Ubuntu kao distribucija ne valja, ne bi onda Google pravio svoju verziju Ubuntu-a. Ne možeš da kažeš da je neki OS loš samo zato što ti nije prepoznao neki hardware jer nije Linux kriv što neki proizvođači hardware-a ne izdaju open souce drajvere. Kao što svaki hardware za Macintosh ne radi pod Windowsom, tako i ne radi svaki hardware koji je pravljen za Windows pod ostalim OS-ovima. Da su proizvođači izdali open source drajvere, ti sada ne bi imao nikakvih problema, tako da jedino možeš njih da kriviš što ti nešto ne radi.
Instaliraj Ubuntu na hard disk, pa onda probaj da preko Synaptic-a nađeš drajvere za svoj hardware (i nemoj da kriviš Linux ako ne nađeš drajvere).
7. avgust 2006. u 5:39 pm #45715djvujke
Učesnikako poklanjas ja bi uzeo…
sto je dzabe i boguje drago7. avgust 2006. u 6:31 pm #45716Milanche
Učesnik[quote=”Milan”]
Evo danas mi je stiglo za divno cudo. Jos ga nisam instalirao al sam video live verziju, i nije hteo da mi prepozna Wi-Fi karticu ASUS WL-138g :'( :'( :'( Prepoznao je samo onaj glupi LAN integrisan u maticnu i U.S. Robotics modem koji nije mogao da instalira!!! >:( >:( >:( Moze li da mi neko pomogne da ne bih stekao prvi utisak o Ubuntu-u kao ”sranje” jer takodje nije hteo da mi prepozna ni skener ni stampac!!!!!!!!!!!!!!! :'( :'( :'( 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡Da Ubuntu kao distribucija ne valja, ne bi onda Google pravio svoju verziju Ubuntu-a. Ne možeš da kažeš da je neki OS loš samo zato što ti nije prepoznao neki hardware jer nije Linux kriv što neki proizvođači hardware-a ne izdaju open souce drajvere. Kao što svaki hardware za Macintosh ne radi pod Windowsom, tako i ne radi svaki hardware koji je pravljen za Windows pod ostalim OS-ovima. Da su proizvođači izdali open source drajvere, ti sada ne bi imao nikakvih problema, tako da jedino možeš njih da kriviš što ti nešto ne radi.
Instaliraj Ubuntu na hard disk, pa onda probaj da preko Synaptic-a nađeš drajvere za svoj hardware (i nemoj da kriviš Linux ako ne nađeš drajvere).
[/quote]OK, izvinite za ono gore. Sve drajvere koji su mi trebali skinuo sam sem jednog za 56K Fax modem U.S. Robotics model 5661B ( koji je takodje pravljen za budjavi Windows). A stampac mi je posle Linux sam prepoznao, tako da mi ne treba drajver.
8. avgust 2006. u 7:39 am #45717Zarko
UčesnikDobio sam diskove ali imam i visak pa ko je zainteresovan iz Nis-a i okoline nek se javi,zanimljivo da sam dobio Ubuntu nalepnice
Takva akcija postoji na ubuntu-cs forumu i još uvek niko nije prijavljen za Niš
8. avgust 2006. u 8:28 am #45718Cartman
UčesnikOK, izvinite za ono gore. Sve drajvere koji su mi trebali skinuo sam sem jednog za 56K Fax modem U.S. Robotics model 5661B ( koji je takodje pravljen za budjavi Windows). A stampac mi je posle Linux sam prepoznao, tako da mi ne treba drajver.
Eto, vidiš, našao si sve drajvere koji ti trebaju. To što nisi našao drajvere za modem je normalno jer retko koj Win modem (softwareski modem za Windows) oće da radi pod nekim drugim OS-om. Uzmi neki eksterni hardwareski modem koji ide na serial port (ne na USB) i sigurno će da ti radi (Linux ga automatski prepoznaje).
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.