Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu 5.10 kompajliranje
- This topic has 14 одговора, 6 гласова, and was last updated 18 years, 9 months раније by miroslav_joksimovic.
-
АуторЧланци
-
9. фебруар 2006. у 7:33 pm #6967Vladimir_IsakovicУчесник
Instalirao sam Ubuntu 5.10, ali komanda “make” ne funkcionise, tako da ne mogu da iskompajliram nista. Koje pakete treba da dodam da bih mogao da koristim make? Postoje li ti paketi na Ubuntu Cd-u ili se dodaju preko apt-geta.
Drugo veoma vazno pitanje je vezano za lucent modem… dakle odradio sam sve sto pise na
https://wiki.ubuntu.com/DialupModemHowto?highlight=%28agere%29ali posle kucanja komandi:
$ sudo modprobe lt_serial
$ sudo modprobe lt_modemUbuntu mi kaze da ne moze da nadje iste….
Zna li neko kako? Molim sve forumase dobre volje za pomoc.9. фебруар 2006. у 7:55 pm #40604Red_ZmajaУчесникImas li gcc kernel headers 😕 kako mislis da kompajliras bez toga 😕
9. фебруар 2006. у 7:55 pm #40605Red_ZmajaУчесникImas li gcc kernel headers 😕 kako mislis da kompajliras bez toga 😕
A sta bi ti da kompajliras sto ne mozes da nadjes kroz apt-get 😕9. фебруар 2006. у 8:00 pm #40606Vladimir_IsakovicУчесникVerovatno nemam… i ocito je u tome problem… kako da ga instaliram?
da bih nesto instalirao putem apt-geta potrebna mi je internet konekcija zar ne?
Znas li nesto u vezi ovog problema sa modemom?9. фебруар 2006. у 8:08 pm #40607Red_ZmajaУчесникVerovatno nemam… i ocito je u tome problem… kako da ga instaliram?
da bih nesto instalirao putem apt-geta potrebna mi je internet konekcija zar ne?
Znas li nesto u vezi ovog problema sa modemom?He he i ja sam sad skontao da ti treba da kompajliras driver za modem 😀
Jbg googlaj za gcc-om i kernelom *.deb drugacije ti ne mogu pomoci. Nikad se nisam cackao s modemom i nadam se da necu 😉10. фебруар 2006. у 10:46 am #40608DooleУчесникAko je lucent agere slaba vajda da ce da radi,no vredi pokusati.
10. фебруар 2006. у 11:31 am #40609miroslav_joksimovicУчесникKao sto skoro na svakom mestu na forumu sto se tice modema kazem, tako cu ovde predloziti isto. Kupi taj, vec dobro prostudirani Intel 536EP, svaki distro ga prepoznaje i extra radi na svakom. Te Lucent i Agere klasicne skoro stalno prave probleme svuda. Ustedeces sebi a i svima ostalima dosta vremena i zivaca u celoj prici, veruj mi.
Ovo te savetujem kao prijatelj.
A sto se tice kompajliranja, Red_Zmaja je sasvim u pravu, sta ce ti to kad imas fantasticni apt-get koji je extra, sve sto ti treba, imas vec gotovo… 😉
10. фебруар 2006. у 11:36 am #40610LokateliУчесникProbaj da iskopas nesto na
http://www.ubuntu.com/wiki/DialupModemHowto
Ja sam se mucio sa smarlinkom na slican nacin, i uspeo sam nesto traljavo d ga namestim(da ne prelazi 2kb/s).
Najveci problem ubuntua 5.10 je to sto se isporucuje sa gcc-4 a kernel je kompajliran sa gcc-3.4, sto znatno otezava kopajliranje modula za kernel, pa treba i to da sredis, tj da ubacis gcc-3.4.10. фебруар 2006. у 5:09 pm #40611DooleУчесник. Te Lucent i Agere klasicne skoro stalno prave probleme svuda.
Nije bas tacno da svi lucenti prave probleme.Za agere se slazem ali za druge ne.Ja sam imao dva lucent modema pre ovog sto imam sada (isto lucent) i radili su na svakom distrou na kome sam probao.
10. фебруар 2006. у 5:52 pm #40612miroslav_joksimovicУчесникNisam rekao svi ali mislim da veliki broj pravi, to se moramo sloziti. U svakom slucaju, mislim da je 536ep mozda najbolje resenje… 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.