Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Ubuntu 5.1 i HCF 56K modem?
- This topic has 5 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 10 months раније by miroslav_joksimovic.
-
АуторЧланци
-
28. новембар 2005. у 1:27 pm #6573unicornУчесник
Da li je neko uspeo da instalira drajver za Conexant HCF 56K modem
na Ubuntu 5.10 (naravno, onaj crack-ovani)?30. новембар 2005. у 8:52 pm #37809Red_ZmajaУчесникАко си у наслово заборавио нулу опрашта ти се ако не онда ти никад нећу опростити…
30. новембар 2005. у 10:06 pm #37810japanУчесникDa li je neko uspeo da instalira drajver za Conexant HCF 56K modem
na Ubuntu 5.10 (naravno, onaj crack-ovani)?neko verovatno jeste…
nego bolje ti kaži gde ti je zapelo, da probamo zajedno da rešimo, nego da čekaš tog nekog 😉
1. децембар 2005. у 12:20 am #37811unicornУчесникSa DVD-a Ubuntu 5.10 instalirao sam gcc kompajler verzije 3.4, postavio ga za tekuci (export CC=/usr/bin/gcc-3.4), patch-ovao drajver, kompajlirao i instalirao(make install) i konfigurisao (/usr/sbin/hcfpciconfig).
Medjutim, da bi modem radeo po v90 protokolu potrebno je da negde ubacim odgovarajuce init stringove (ima ih na forumu). Ovo mi je pod KDE okruzenjem na drugim distroima islo glatko sa KPPP-om pa sam probao i sada. Ne lezi vraze, sve ide dobro do momenta prikljucivanja na Mrezu. Onda veza pukne (pobuni se pppd – nesto oko autentifikacije).?????????
3. децембар 2005. у 2:31 pm #37812unicornУчесникEvo, samo ovo treba uraditi:
U /etc/ppp/options postoji pasus ovakvog sadrzaja
# Require the peer to authenticate itself before allowing network
# packets to be sent or received.
# Please do not disable this setting. It is expected to be standard in
# future releases of pppd. Use the call option (see manpage) to disable
# authentication for specific peers.
authPoslednju liniju treba staviti pod komentar (#auth).
Snimis fajl – i to je to!3. децембар 2005. у 2:37 pm #37813miroslav_joksimovicУчесникKo cacka, iscacka. POZDRAV 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.