Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › TV-OUT radeon 9200 UBUNTU
- This topic has 16 одговора, 4 гласа, and was last updated 19 years раније by
Red_Zmaja.
-
АуторЧланци
-
28. фебруар 2006. у 3:24 pm #41685
bobobob
УчесникEvo ovde je sve lepo objašnjeno : http://help.ubuntu.com/starterguide/C/faqguide-all.html#installatidriver
U ovom sjajnom vodiču kroz Ubuntu možeš naći odgovore na skoro sva pitanja oko podesavanja ubuntu-a…28. фебруар 2006. у 4:07 pm #41686ak-87
УчесникOdes fino na ATI-jev sajt,skines drajver za Linux,koji bi trebao da ima ekstenziju .run i tezi oko 30-ak megabajta.Takodje,na ATI sajtu imas uputstvo za instalaciju istog,tako da ne bi trebao imati problema.
A ako vec planiras da koristis Linux,moraces bar nauciti neke osnove u konzoli,jer bez njih tesko da ces moci!Pocni od GNUzilla-e,cini mi se da je tamo bio neki tutorijal u par nastavaka…
28. фебруар 2006. у 4:51 pm #41687Red_Zmaja
УчесникJa kad sam prvi put instalirao ubuntu instaliram drivere za nvidiu isto tako ran i sve ode u p.m. sad lepo apt-get i nema frke…
28. фебруар 2006. у 5:13 pm #41688ak-87
УчесникJa kad sam prvi put instalirao ubuntu instaliram drivere za nvidiu isto tako ran i sve ode u p.m. sad lepo apt-get i nema frke…
Pa ATI instaler nudi i kreiranje .deb paketa,tako da ga kasnije samo instaliras sa #dpkg -i .
Uvijek je preporucljivo napraviti rezervne kopije konfiguracionih datoteka,neposredno pred instalaciju,tako da i ako ode u p.m. onda fino konzola,pa sa #cp … sve vratis na svoje mjesto,pa probas ponovo,sve dok ne proradi… 😀28. фебруар 2006. у 7:23 pm #41689snis
УчесникOdes fino na ATI-jev sajt,skines drajver za Linux,koji bi trebao da ima ekstenziju .run i tezi oko 30-ak megabajta.Takodje,na ATI sajtu imas uputstvo za instalaciju istog,tako da ne bi trebao imati problema.
“skinuo” sam i taj fail i jos neki kao automatski inastaler, odradio, ali nisam dobio ocekivani rezultat 🙁 veceras mi predstoji da to resavam 🙁
A ako vec planiras da koristis Linux,moraces bar nauciti neke osnove u konzoli,jer bez njih tesko da ces moci!Pocni od GNUzilla-e,cini mi se da je tamo bio neki tutorijal u par nastavaka…
ne bezim ja od konzole, (secam se onih vremena kada smo 90% dos-a radili iz konzole), nego je problem kao kad izgladneli udje u slasticarnicu pa ne zna odakle da krene – svi kolaci jednako primamljivi a neznas im ukus 😉
cudio sam se kako neko moze biti nepismen kad je to “samo” tridesetak znakova 🙂 ali…hocu da kazem, seti se kad si pocinjao. hteo bih mnogo toga resiti, polje ogromno. samo za naci neki odgovor ti treba ihaaa. a mislim da ovi forumi i sluze da neko ko je “prosao” tim poljem pokaze onima koji koracaju iza njega bar na pravac kako sto brze da savladaju to polje.
Zmaj zna da sam poceo pre najvise dvadesetak dana i sad kad sam podesio ovi Ubuntu da mogu da zadovoljavam svoje osnovne potrebe (i malo vise – da zaigram TTD pod njim) i kad procitam svoje prve postove podsmehujem se sam sebi, ali tada mi je to bilo iha…
i predstoji mi dalje ucenje i fino podesavanje i pomalo prosirivanje zadovoljavanja osnovnih potreba….i bicu slobodan da uvek postavim pitanje smatrajuci da pitanje nikad nije glupo, samo odgovor na njega moze biti glup 😉
28. фебруар 2006. у 8:21 pm #41690ak-87
УчесникIstina,znam da je nezgodno,ali zato postoje prioriteti! 😉
Jednostavno,moras odluciti od cega ces krenuti i sta ces uciti,jer ako krenes na sve strane,nista neces postici!
I ako vec hoces da rjesis problem,onda napisi konkrento kakav rezultat ocekujes,a sta dobijes,jer je mozda rjesenje jako prosto,a samo se bez potrebe mucis… ❓
28. фебруар 2006. у 8:32 pm #41691Red_Zmaja
Учесник[quote=”Red_Zmaja”]Ja kad sam prvi put instalirao ubuntu instaliram drivere za nvidiu isto tako ran i sve ode u p.m. sad lepo apt-get i nema frke…
Pa ATI instaler nudi i kreiranje .deb paketa,tako da ga kasnije samo instaliras sa #dpkg -i .
Uvijek je preporucljivo napraviti rezervne kopije konfiguracionih datoteka,neposredno pred instalaciju,tako da i ako ode u p.m. onda fino konzola,pa sa #cp … sve vratis na svoje mjesto,pa probas ponovo,sve dok ne proradi… :D[/quote]
Ma dok radi nano nema frke 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.