Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › TV KARTICA pobogu!!!!!!
- This topic has 7 одговора, 1 глас, and was last updated 22 years, 4 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
24. април 2004. у 3:41 pm #3617
popac
УчесникAjde kad niko nece da pogleda stare da otvorim novi topik
Imam tv karticu Leadtek Winfast 2000 XP Expert (conexant chip)
da bih je pokrenuo trebam da uradim sledece:
modprobe cx8800 (drajver za conexantov cip)
modprobe tda9887 (za tuner)/dev/v4l/video0 se pojavi, ali ne postoji /dev/vbi pa ne mogu da pokrenem scantv, ali sam uspeo da pokrenem skener iz tvtimea i nadjem kanale.
PROBLEM: ne radi mi zvuk ali mislim da bi ovaj pach pomogao, a ujedno bih i dobio /dev/vbi
http://seclists.org/lists/linux-kernel/2004/Apr/0960.html
NEZNAM KAKO DA POKRENEM PACH JER TO NIKAD NISAM RADIO 😕 i ukoliko se neko od vas seti da odvoji dva minuta da mi pomogne (cisto sumljam) bicu mu zahvalan 💡
24. април 2004. у 11:43 pm #18304Анонимни
ГостNEZNAM KAKO DA POKRENEM PACH JER TO NIKAD NISAM RADIO i ukoliko se neko od vas seti da odvoji dva minuta da mi pomogne (cisto sumljam) bicu mu zahvalan
Sta mislis odakle meni 500 i kusur postova i odakle svima ostalima. Da se nisi zapitao mozda da li neko zna odgovor, ima vremena, sta vec??? Mislim da treba da izeditujes fajlove koje pominju tamo (/usr/src/linux/drivers/media/video/cx88/Makefile itd)prepisujuci delove istih onim sta su oni tamo napisali. Primer: za fajl /usr/src/linux/drivers/media/video/cx88/Makefile:
otvori ga u editoru i deo
cx88xx-objs := cx88-cards.o cx88-core.o
cx8800-objs := cx88-video.o cx88-tvaudio.o cx88-i2c.ozameni sa
cx88xx-objs := cx88-cards.o cx88-core.o
-cx8800-objs := cx88-video.o cx88-tvaudio.o cx88-i2c.o
+cx8800-objs := cx88-video.o cx88-tvaudio.o cx88-i2c.o cx88-vbi.oTako uradi sa svim ostalim tamo navedenim fajlovima. Znaci nadji deo koji je prepravljen u fajlu i zameni ga kao sto sam ti napisao. Da bi ovo uradio moras da instaliras kernel-source (to ce ti u /usr/src dati dir linux ili linux-2.6.3mdk ili kernel-source-2.6.3mdk cini mi se) i posle editovanja moras da rekompajliras kernel. Pri konfiguraciji kernela ces dobiti nove opcije zato sto si editovao gore navedene fajlove. mada mozda bi mogao malo da potrazis patch kernela i jednom od komandi
gzip -cd ../patch-2.6.xx.gz | patch -p1
bzip2 -dc ../patch-2.6.xx.bz2 | patch -p1
odradis sve ovo sto ces onako rucno raditiJos jednom, nije lepo od tebe da pises onako ❗ ako sam ja dobro skapirao sta ovde treba da se uradi i ti to uspresno primenis dodjes mi pivo! 😉
25. април 2004. у 8:11 am #18305popac
УчесникPa da se nisam tako ponasao ne bih ni dobio odgovor, zar ne?
Dobijas pivo, samo ako dodjes u Zajecar (Jedna rupica u Timockoj Krajni) 😳
HVALA PUNO, sad cu da probam 😆
25. април 2004. у 9:34 pm #18306Анонимни
ГостPa da se nisam tako ponasao ne bih ni dobio odgovor, zar ne?
Pa dvoumio sam se da li da ti odgovorim, iskreno. da nije bilo onoga bih sigurno.
Zajecar (Jedna rupica u Timockoj Krajni)
Xe, Xe, pozdrav za Nightweavera (tvog sugradjanina na studijama u bg-u) 😉
26. април 2004. у 9:53 am #18307popac
УчесникZnam coveka, onako povrsno 😆 mislim sa http://www.gimnazija-zajecar.co.yu i sa slika 🙄
Nego, dal bas sve mora rucno, mislim kucam vec cetri pet sata, dosadi mi copy, paste 😥
Nego nema veze, jos 1/5 i gotovo, a posle kernel.
Da li je dovoljno da pokrenem make u /usr/src/linux/ ili moram i nenuconfig i one zezalice sa lilom i… 🙄27. април 2004. у 7:39 am #18308popac
УчесникDobro, sve sam zavrsio odradeo rekompajliranje
make oldconfig
make bzImage
make modules
make modules_install
sredio lilo….i nema nikakvih promena, cak i izmene za tuner, tuner type=38 pre, a sada bi trebalo da bude tuner=44, ali nikakvih promena. na http://linux.bytesex.org sam nasao drajver za cx kartice i video da on ima ispravljene date pach-ove, koje sam rucno kucao (bas sam top) ali ni to nije radilo, instaliraju se i sve to kako treba, a sta sad?
27. април 2004. у 11:30 pm #18309Анонимни
Гостnemoj oldconfig, probaj menuconfig ili xconfig, i pogdelad sta imas novo u delu za tv kartice
28. април 2004. у 12:30 pm #18310popac
УчесникGledao sam nista se novo nije pojavilo u /dev. drivers/multimedia drivers/video for linux 😥
Mislim da je beznadezno ili sam ja dovoljno glup 😥
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.