Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Tv kartica i linux ??
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 1 months раније by Puppet_Master.
-
АуторЧланци
-
10. октобар 2003. у 7:08 pm #2946Puppet_MasterУчесник
Imam pinnacle pctv karticu i pod windowsom mi radi , ali me interesuje kakve su sanse da ce raditi pod linuxom i koji programi bi mi trebali za nju,tj sta se koristi pod linuxom za gledanje tv-a ,da li bi sam trebao da je prepozna ili treba da trazim drajvere i slicno ?
Hvala unapred svima
pozdrav10. октобар 2003. у 7:45 pm #14005unknownУчесникAko moja ping pong TV kartica radi pod linuxom, onda ce i tvoja da proradi. A nikakve drajvere nisam dodatno instalirao. U lunixu imas dosta programa za gledanje TV-a (Zapping, XawTV).
10. октобар 2003. у 11:48 pm #14006popeyeГлавни мајсторPinacle PCTV Studio Pro je na spisku podrzanih kartica.
U principu sve kartice sa BT878 cipsetom rade bez problema.14. октобар 2003. у 7:38 am #14007grujakgУчесникImam takvu karticu.
bttv driver koji je dosao uz kernel (2.4.21-013) nije se najsrecnije snasao sa ovom karticom.
Problem sam resio skidanjem (onda) najnovijeg drivera za bttv sa http://www.bytesex.org (cinimi se, malo google-ovanja i dobices trazeni sajt) bttv-0.7.106. Procitas readme i instaliras. Cinimi se da je sve automatski proteklo zahvaljujuci devfs-u. Sto se zurenja u ekran tice koristim xawtv (po meni nenadmasan i jako konfigurabilan).
Pozdrav
P.S. Zaboravio sam daljinac, lirc je projekat koji radi ovaj deo posla, mada mi se cini da xawtv takodje slusa na nekom od com portova (kako kada nisam proveravao jer lirc odradjuje svoje a ja nemam obicaj da menjam ono sto radi)19. октобар 2003. у 3:43 pm #14008Puppet_MasterУчесникMoja kartica je proradila i nije proradila, naime prepoznao je kao neku B…,ja sam mu izabrao pinacle ….. , ali sta bese ono valjda tuning nisam znao koji da mu stavim pa sam ostavio na automatsko i onda je on opet vratio onu na B…,kasnije sam dobio samo jedan program i to bez zvuka, nisam mogao da menjam kanale niti da ih dodajem , na skeniranju sam mu rekao sve da predje jer nisam znao sta da stavim , danas cu da ponovo stavljam linux pa cu probati da sredim tv karticu , ako ne uspem eto mene opet sa novim problemima.
27. октобар 2003. у 10:32 pm #14009tomajaГлавни мајсторU MDK 9.2 meni radi !
MOze se podeisti iz Mandrake Kontrolnog Centra, ali je mozda lakse direktnopodesiti /etc/modules.conf i unetitv card=1 tuner=34
Medjutim , najbitnije je dobro odraditi scantv
Znaci, u konzoli
scantv pa izaberite PAL i recimo europe-cable ukoliko imate kablovsku
linux4life
2. новембар 2003. у 2:01 pm #14010Puppet_MasterУчесникA ukoliko nemamo , kao sto je slucaj sa mnom koji imam obicnu antenu, da li postoji mogucnost da mi radi lepo ili ne,jer i dalje odbija saradnju.
2. новембар 2003. у 3:51 pm #14011tomajaГлавни мајсторJa nisam radio nikakvo podesavanje. Kartica je automatski prepoznata i podesena, i poreporucujem ti da ne radis nikakvo dodatno podesavanje. Jednostavno nakon podizanja sistema instaliraj xawtv (u konzoli ukucaj urpmi xawtv ) i pokreni ga nakon toga. Ukoliko trazi scaniranje kanala jednostavno nemoj da ga radis vec pocni setaj po kanalima sa strelicama. Jedino ako to ne funkcionise onda probaj sa podesavanjem talasnog opsega (obicno bi europe trebalo da bude zadovoljavajuci)
linux4life
3. новембар 2003. у 6:29 pm #14012Puppet_MasterУчесникpomenuti program je vec instaliran i pri samom startovanju me pita za mesto i koji tip i tako dalje i pocne automatsko pretrazivanje i nadje jedan kanal , losa slika bez zvuka i ne reaguje na bilo kakva prebacivanja kanala ili pokusaje rucnog ubacivanja kanala, jednostavno mi ne reaguje????????????? zaista sam zbunjen
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.